עבור לתוכן

Core I7 הפעם יהיו 2 סוקטים.

Featured Replies

פורסם

בדור הבא של מעבדי אינטל מסתבר שיהיה יותר מסוקט אחד.. אם עד היום היינו רגילים שמימי Pentium 4 המאוחרים ולכל אורך סידרת ה Core 2 של אינטל יש לשוק הביתי רק סוקט אחד, הלא הוא ה LGA775 אז בדור החדש יהיו 2:

האח הגדול

- LGA1366 שהוא זה שיצא השנה ויתמוך ב bloomfield (שזה אומר בעיקר PCI-E על הלוח, חיבור מהיר של QPI וכמובן תמיכה ב TRIPLE CHANNEL).

ואחיו הקטן

- LGA1160 שהוא יצא מתישהו בחצי השני של 2009 ויתמוך ב lynnfield / havendale (שזה אומר PCI-E במעבד עצמו, חיבור איטי יותר של DMI ותמיכה רק ב DUAL CHANNEL ואופציה ל GPU במעבד עצמו כולל פליטת חום נמוכה יותר).

ולשוק הניידים יהיה את ה mPGA 989 שיחליף את ה PGA478 (מאפיינים דומים לאח הקטן).

פורסם

יהיו גם 4 מה חדש בזה ? ועד היום היו שני תושבת רק שזה מיושם בשרתים..ככה שלמשתמש הממוצע אין ממש צורך בזה..

הBloomfield יהיה בעל תשובת אחת בלבד...כנ"ל לגבי השניים האחרים...

פורסם
  • מחבר

אני יסביר שוב למי שלא הבין עדיין. עד היום אינטל שיחררה סוקט אחד בכל רגע נתון לכל פלח שוק (שרתים, ביתי, ניידים). מהיום יהיו כמה סוקטים במקביל לשוק הביתי, עכשיו הבנת ?

פורסם

מצטער אבל עדיין לא ברור לי..אתה מדבר על האפשרות של הבחירה בין 1160 ל1366 למשתמש הביתי ?

אם כן עד היום הדבר התבטא פשוט בדגמי המעבדים השונים...והחל מה Nehalem הדבר יחולק לשני התשובות...

כאשר מעבדים/לוחות אם בתושבת ה-1366 יעלו יותר מין הסתם... ;D

פורסם
  • מחבר

עד היום כשאינטל הוציאה תושבת חדשה בשביל מעבד חדש, היא לא המשיכה לשפר את הליין הקודם שלה. וגם בתקופה של הכמה שנים האחרונות, כל מעבד שהיית קונה (גם מסדרה יקרה וגם מסדרה זולה) היה מתאים למרבית הלוחות (לפחות מבחינת הסוקט ולרוב גם מבחינת תאימות עם עדכון ביוס).

עכשיו אם עוד שנה תקנה מעבד Nehalem פשוט וזול עם לוח זול, לא תוכל לשדרג אח"כ למעבד Nehalem יוקרתי יותר בלי להחליף גם את כל הלוח (וכנראה לקנות סטיק זיכרון נוסף בשביל הבקר המשולש).

פורסם

אינטל מסריחים, מה אתם רוצים להגיד בזה?!

אם הם היו יכולים, היו מחליפים תושבת כל חודש, ככה כל פעם שהיינו קונים מעבד, היינו קונים גם לוח אם חדש :lol:

פורסם

אני לא רואה סיבה למה מי שירכוש מעבד Lynnfield ירצה לשדרג...

אבל כמו תמיד...אנחנו תמיד רוצים את ההכי טוב...

מה שכן עכשיו אנשים יחשבו פעמיים לפני הקנייה של מערכת..

פורסם

אין ספק שזה צעד מסריח ומעצבן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים