בעיה|טעינת דפים,שליחת איימלים. - רשתות ואינטרנט - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

בעיה|טעינת דפים,שליחת איימלים.


bora-aa

Recommended Posts

שלום לכולם,

נכון לעכשיו אני משתמש בWINDOWS XP

יש לי רשת

מודם: B-FOCuS 312+

נתב:

http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=22&category_id=30&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

מחשב שני מחובר דרך זה:

http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=33&category_id=27&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

מחשב - יש לו במחשב כבר משהו לזהות.

עכשיו הבעיה היא שהכל טוב יפה,המהירות הורדה לא השתנה מוריד מהר מאוד.

אבל הבעיה היא בטעינת דפים'היא איטית מאוד!!,לפעמים בזמן טעינת הדף הוא עוצר וכתוב Connection Interrupted,עוד בעיה היא כל דבר שצריך לשלוח או ללחוץ "הבא" הוא לא נותן.

עד עכשיו היה לי את 2WIRE נתב+מודם משולב שלא היה עושה בעיות עד שהוא נשרף.

נגיד פה אני צריך לעשות שלח תגובה ,אחרי שאני אלחץ זה לא יעשה כלום כאילו הוא טוען אבל הוא לא,גם באיימל עושים שלח הוא לא שולח.

זה קורה בכל המחשבים בבית,זה מאז הנתב.

עכשיו יקח לי לשלוח נושא זה לאחר אחרי ניסיות

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מה הזה האדימקס CLONE הזה? :o

תשנה לו את הMTU בהגדרות החיבור, קודם תראה אם זה 1492, אם כן אז תנסה לתת משהו יותר נמוך (לא פחות מ1300).

תבדוק עם יש עדכון קושחה לנתב הזה.

בלי קשר, מותר לשאול מאיפה קנית אותו וכמה הוא עלה?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הMUT מוגדר עכשיו על 1392

לשנות ?

קניתי מאופיס דיפו ב300 את הנתב (אחריות כל השנים)

אם הבעיה הזאת לא נפתרת אני הולך לעשות להם בעיות.

המשך יום נעים

**עריכה**

שניתי את זה ל-1492 ואני מרגיש שינוי משמעותי,ואני חושב שאין לי כבר את הבעיה, אבל אני אבדוק אותה בהמשך היום.

אם אפשר לדעת מה זה בדיוק הMTU ?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

MTU= Maximum Transmission Unit

התקשורת שאתה שולח ומקבל באינטרנט מורכבות מיחידות שנקראות פאקט. כל פאקט כזה הוא כמו חבילה בדואר (בעברית פאקט מידע נקרא באמת חבילה): יש לו נמען (הכתובת של מי שמקבל), יש לו מען (הכתובת שלך) ויש לו בפנים את הדברים שאתה רוצה להעביר (במקרה של האינטרנט זה מידע). ספקית האינטרנט שלך היא סניף הדואר, וכמו בחיים המשאיות שלהן יכולות להעביר חבילות רק עד גודל מסויים.

מה קורה אם אתה רוצה לשלוח יותר דברים ממה שחבילה אחת מתאימה? יש שלוש אפשרויות:

1. למצוא את החבילה הכי גדולה שיש ולשלוח בה את הדברים. אם בסניף הדואר יראו שהחבילה שלך גדולה מידי להם, הם יקחו מסור ויחתכו אותה לשני חלקים - חלק אחד בגודל המקסימלי שהם יכולים להעביר וחלק שני בגודל כלשהו (קטן יותר). את החבילה הקטנה הם יעבירו יחד עם הגדולה בלי סימון מיוחד.

2. לבדוק מה החבילה המקסימלית שסניף הדואר שלך יכול לקבל ולהשתמש בחבילות כאלו ע"מ להעביר את מה שאתה רוצה.

3. לקחת חבילות שאתה יודע שרוב הסיכויים יהיו קטנות יותר מהגודל המקסימלי שאפשר להעביר בלי לנסר.

ודבר נוסף, ברגע שאתה שולח למישהו משהו בדואר, הנוהל הוא שהוא ישלח לך איגרת קטנה שרשום בה איזה חבילות הגיעו אליו. אם לא הגיעה איגרת אישור כזאת על חבילה מסויימת, אחרי פרק זמן מסויים אתה תדע לשלוח את החבילה שוב.

עד כאן הכל טוב יפה.

אבל... נגיד שאתה שולח משהו לארה"ב, החבילה לא רק תעבור בדואר , אלא תעבור גם בחברת שילוח בינלאומית ובחברת הדואר המקומית. יתכן מצב שבמטוס אין מקום לחבילות גדולות מאוד וכל החבילות שלך ינוסרו לחצי. "אז מה?" אתה אומר... בגלל שנוסרו כ"כ הרבה חבילות והחצאים הנוספים שלהן לא סומנו יתכן שחלקן יאבדו בדרך או יגיעו לסינגפור בטעות. הצד השני יקבל רק חלק מהמידע! נגיד ששלחת לו הוראות לבנית רהיטים מאיקאה - הוא לא יצליח להרכיב אותם!

אז אתה יכול להגיד "בגלל שאני לא יודע מה הגודל המקסימלי האפשרי לכל הדרך אני אשתמש פשוט בהרבה חבילות קטנות מאוד שיעברו בטוח בלי שינסרו אותם", אז ישר אפשר לראות שזה לא יהיה יעיל מכמה סיבות:

קודם כל הברורה, אתה תשלח מעט דברים כל פעם ובשלב מסויים הדואר לא יוכל לטפל בכל החבילות שלך בזמן סביר ותעבורת המידע שלך תהיה איטי.

סיבה שניה, אתה צריך להשקיע יותר משאבים - אותה כמות דברים, אבל עדיין תצטרך לארוז את החבילה ולרשום את כל המידע שצריך ולקחת אותה לדואר - לא יעיל בעליל.

וסיבה שלישית, על כל חבילה כזאת אתה צריך לקבל איגרת אישור, גם אם תצליח לגרום לסניף הדואר שלך לעבוד בשיא המרץ ולשלוח את כל החבילות שלך בזמן סביר, הצד השני יצטרך לשלוח כ"כ הרבה אירגות אישור שעד שתקבל את חלקן כבר יעבור הזמן המוסכם בו אתה תצטרך לשלוח את החבילה שוב, כלומר אתה תשלח שוב מידע שכבר שלחת.

אז מה עושים בפועל?

בפועל יש תחום שבו היעילות היא טובה. הרצון שלך הוא לשלוח חבילות בגודל המקסימלי של התחום הזה. בעולם התקשורת גודל הפאקט נמדד בביטים (ביט זה תא שיכול להיות רק במצב 0 או 1, 8 ביטים זה בייט שמכירים במחשב - מגה בייט, ג'יגה בייט). 1492 זה גודל החבילה המקסימלי בחיבור מסוג מסויים (PPPOE) שבזק משתמשים בו לחבר אותך לספקית האינטרנט שלך ולעולם, לכן לא תוכל לשלוח דרכם פאקט גדול יותר בלי שהוא יתחלק בדרך. במקרה שלך אתה יכול להשתמש בגודל המקסימלי של התחום היעיל, כלומר היעילות היא מקסימלית. זאת בנוסף לכך שאתה לא סובל מבעיות של חלוקת פאקטים או יעילות נמוכה, לכן החיבור שלך עובד כמו שצריך.

בעולם האמיתי חלוקת פאקטים גורמת לבעיות התחברות לאתרים מאובטחים ולשליחת קבצים גדולים, לכן זה לא מצב טוב שבדר"כ מצריך הורדה של הMTU.

מצד שני MTU נמוך מידי גורם לבעיות מהסוג שנתקלת בו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 2 שבועות מאוחר יותר...

תודה רבה על הסבר הרחב שהבאת.

אוקיי לאחר מספר ימים שMTU היה על MAX,עדיין עכשיו הוא עובד סבבה

אבל עדיין לוקח לו זמן לטעון דפים ולפעמים הוא נתקע בזמן שהוא מעלה דף וצריך לעשות F5.

עדיין קשה לעבוד ככה.

אני אנסה את המוד בלי הנתב ונראה מה יהיה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתה יכול גם לשנות את הMTU במחשב בעזרת תוכנה כמו TCPOPTIMIZER ולראות אם זה נותן שיפור.

יש לך שם לשונית MTU. שם יש בדיקה לקבוע את הMTU המקסימלי של המחשב. אם זה שונה ממה שמוגדר כרגע (באופן ברירת מחדל זה 1500), תעבור למטה לoptimal settings, תכוון למעלה את מהירות החיבור שלך (זה לא חייב להיות מדוייק), תסמן modify all adapters ובMTU תרשום את המספר שהוא חישב (אם לא רשום אוטומטית). אחרי זה לוחצים APPLY, הוא פותח עוד חלון, שם צריל להיות מסומן BACKUP, לאשר ולתת לו לעשות אתחול.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...