עבור לתוכן

לוח אם משמיע רעשים

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב יחסית ישן בעל לוח אם של ABIT ומעבד Pantium 4 והוא משמיע רעשים בלי הפסקה.. מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

לפי מה החלטת שהלוח אם משמיע את הרעש?

מכוון שלא ציינת יותר מידי מידע מפורט אני ארחיב שבדר"כ הגורם לרעש הם המאוררים

תבדוק אותם אחד אחד תוך כדי שאתה שם לב גם לגדולים שמחוברים למארז\ספק-כוח\מעבד וגם לקטנים יותר יושבים על שאר החלקים כמו כרטיס-מסך, צי'פסט וכו'.

עוד גורמים פופולריים לרעשים הם ההרדיסקים, אם אתה לא מוצא שום מאורר שגורם לרעש, תכבה את המחשב, תנתק את ההרדיסקים ותנסה להפעיל דקה-שתיים בלעדיהם.

גם לגבי המאוררים, תמנע מניתוק\חיבור\עצירה בזמן עבודה, טעות קטנה יכולה לגרום לשבירה של כנף או לקצר חשמלי.

אם תמצא מאורר שגורם לרעש, יש לך 2 אפשרויות, או לשמן אותו בתקווה שזה יחזיק יותר מכמה חודשים בודדים (יש במדור המדריכים מדריך לשימון של בני רונן), או להחליף בחדש.

תמנע מהפעלת המחשב ללא מאורר כלל, חימום יתר יכול לפגוע ביציבות המערכת ובאורך חיי הרכיב.

פורסם
  • מחבר

עברתי על כל חלק אפשרי במחשב.. זה לא המאווררים הגדולים או הקטנים או שומדבר בעצם.. אני לא מצליח למצוא את המקור.. החלק האחרון שנשאר זה הלוח אם.. הרעש הוא לא רעש של עבודה אלא כמו ציפצוף אזהרה.. יש רעיונות ?

פורסם

תבדוק את המצב החיצוני של הקבלים (גם בכרטיסי הרחבה).

פורסם
  • מחבר

לבדוק את הקבלים ?

פורסם

שמעתי על מקרים הזויים שמשתמשים טענו שהקבלים\רכיבי אלקטרוניקה גרמו לשריקות כלשהם

אני לא רואה הרבה דרכים לעלות על דבר כזה מעבר לבדיקה ויזואלית אם הקבלים נראים תקינים ולא נפוחים\נוזלים

כמו בדוגמאות האלה: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=195

פורסם
  • מחבר

יש בערך מיליון קבלים חח.. אני אחפש.. נניח וזאת לא הבעיה ? מה עוד יכול לגרום לרעש ? יכול להיות שהמחשב מתחמם יתר על המידה וצריך להחליף מאוורר או משחה טרמית ?

חיפשתי ואין שומדבר שנראה כמו מה ששלחת.. כל הקבלים נראים שלמים ובסדר גמור...

פורסם

יכול להיות שהמחשב מתחמם יתר על המידה וצריך להחליף מאוורר או משחה טרמית ?

רשמת שכבר עברת על כל המאוררים וזה לא הם, אז דיי שללת את האופציה הזאת.

אם תפרט קצת יותר על הרעש אולי נוכל לעזור לך, כי אפשר לדעת איך לגשת לזה בכלל אם לא מבינים באיזה רעש מדובר.

ניסית כבר את ההצעה שלי להפעיל את המחשב בלי כונני הרדיסק\סידירומים מחוברים לחשמל?

פורסם
  • מחבר

תראה.. יכול להיות שמכיוון שהמחשב ישן.. והמאוורר של המעבד הוא מקורי של אינטל (והם לא משהו).. שהוא לא מקרר בצורה הכי טובה.. לא אומר שהוא הרוס או משהו.. הוא שלם.. פשוט לא עושה עבודה טובה ?

וניסיתי.. הרעש לא מפסיק..

אני לא יודע איך להסביר את הרעש.. זה קול צפצוף לא תמידי.. אלא מופיע כל כמה זמן ולאורך כל זמן שהמחשב נפתח עד שמערכת ההפעלה עולה.. ???

פורסם

ואתה לא מזהה את מקור הרעש? מאורר/רמקול של לוח אם/ספק כח?

פורסם

תראה.. יכול להיות שמכיוון שהמחשב ישן.. והמאוורר של המעבד הוא מקורי של אינטל (והם לא משהו).. שהוא לא מקרר בצורה הכי טובה.. לא אומר שהוא הרוס או משהו.. הוא שלם.. פשוט לא עושה עבודה טובה ?

וניסיתי.. הרעש לא מפסיק..

אני לא יודע איך להסביר את הרעש.. זה קול צפצוף לא תמידי.. אלא מופיע כל כמה זמן ולאורך כל זמן שהמחשב נפתח עד שמערכת ההפעלה עולה.. ???

יכול להיות שזה צפצוף התרעת טמפ' של אחד הרכיבים או כשל באחד המאווררים [ההגדרות בביוס] ....

ניסית לנתק את הרמקול הפנימי ולראות אם עדיין מצפצף ?

פורסם
  • מחבר

איך אני מנתק את הרמקול הפנימי ??

פורסם

לא נראה לי שאפשר לעשות את זה פיזית

אפשר אבל לנטרל אותו בביוס

בכל מקרה את יכול לדעת אם זה הוא אם תשים עליו אצבע או משהו והוא יהיה מוחרש :P

פורסם
  • מחבר

ובביוס איפה אני מנתק אותו ?

פורסם

רשום לך בחוברת של הלוח אם.

אם אתה לא מוצא אותה אתה יכול חפש לפי הדגם באתר של abit

::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים