עבור לתוכן

ויכוח בנושא תזמוני זכרונות!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מרכיב לחבר מפרט למחשב חדש, כרגע לא חשוב מהם חלקי המפרט.

שמתי לו את הזכרון הנ"ל :

OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3188

מעולה - לכל הדעות!!

אבל הוא מתעקש איתי שהוא רוצה עם תזמונים CL4 .

אני מנסה להסביר לו שחבל להוסיף עוד 100 ש"ח עבור זכרונות דומים של OCZ רק עם CL4

(עדיף להשקיע את ה-100 ש"ח האלה בדברים אחרים במפרט) , אבל הוא מתעקש. :s07:

אז כדי להבהיר, רציתי לשאול:

האם לשימוש רגיל (ללא OC) , האם יהיה הבדל משמעותי בין הזכרונות?

כמה אחוזים בערך?

פורסם

:xyxthumbs:

צודק!גם אם אין OC מיותר התיזמון ההדוק יותר,הוא לא ירגיש שום הבדל.

יותר מזה אני אומר לך:גם זכרונות 800MHZ מיותרים ללא OC,בהנחה שאתה לוקח מעבד שלא מגיע עם הבאס למהירות הזיכרון.

אז קח לו 667 ואז התיזמונים יהיו הדוקים יותר(כי ככל שהמהירות עולה,התיזמונים עולים).

פורסם

:xyxthumbs:

צודק!גם אם אין OC מיותר התיזמון ההדוק יותר,הוא לא ירגיש שום הבדל.

יותר מזה אני אומר לך:גם זכרונות 800MHZ מיותרים ללא OC,בהנחה שאתה לוקח מעבד שלא מגיע עם הבאס למהירות הזיכרון.

אז קח לו 667 ואז התיזמונים יהיו הדוקים יותר(כי ככל שהמהירות עולה,התיזמונים עולים).

מחזק! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני יודע,

מההתחלה שמתי לו זכרונות ב-667MHZ ,

והוא חפר לי שעה שהוא רוצה מחשב טוב ושהוא רוצה זכרונות ב- 800MHZ ,

וגם ששמתי לו ב-800 , עכשיו הוא חופר בנושא התזמונים

(והוא לא מבין בזה, פשוט כי הוא ראה שרשום שCL4 יותר טוב)

מילא ההפרש בין 667MHZ ל- 800MHZ במקסימום (ישומים בודדים) זה גג 2%

אז בכלל, ההפרש בין התזמונים יהיה קטן יותר...

אשמח לעוד תגובות ע"מ להוכיח את חפותי...

פורסם

אז תראה לו את התמונות הבאות:

5e6a3fe478e3965b9d7876fb8ba05cb7.gif

87bd8103192abf9e9b1d54034efcda62.gif

dd86c5a38cfcb16902346dc9794f5f64.gif

פורסם
  • מחבר

תודה!!!!

אם כבר להוציא עוד 100 ש"ח יהיה עדיף כבר לשדרג את המעבד מ- E6550 ל- E6750

פה ההבדל יהיה יותר משתלם (גם לא ברמות מטורפות, אבל יותר יורגש)

פורסם

אז תראה לו את זה:

http://xtreview.com/review208.htm

וזה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6850_5.html#sect0

זה מראה שה6750 חזק בממוצע (ברוב המקרים) ב 10%... זה שווה במקום הCL4 שברוב (לא בכולם...) המקרים לא מהיר באפילו באחוז בודד.

פורסם

ולא פלא שהוא לא סומך עליך.

פורסם

קראתי פעם איך ה DDR2 עובד וגיליתי את הסיבה לכך שהתזמונים לא משנים הרבה. הסיבה היא שבזמן שהבקר זיכרון משרשר פעולות שקורות על אותה שורה. בגלל שלרוב המעבד קורא וכותב עמודים גדולים (לרוב לפחות 4KB זה בגלל ה cache) כשהוא נגש לזיכרון אז יוצא שהוא לרוב משלם על התיזמונים רק פעם אחת לכל 64 או 32 טרנזקציות (יכול להיות יותר זה תלוי אם זה dual channel ובאורך כל טרנזקציה שנקרא burst length ).

במצב של BL4 ו dual channel צריך 128 שעונים בשביל שלב ה DATA להביא 4KB מהזיכרון. במצב של CL5 (במקרה שהשורה פעילה) יקח 133 שעונים ובמצב של CL4 זה יקח 132 שעונים ההבדל ברוחב הפס יהיה 0.76 אחוז יותר בCL4. עם מכניסים גם את ה RAS לבפנים נגיד גם 4-4 מול 5-5 זה 136 מול 138 שעונים ההבדל הוא רק1.47 אחוז .

הנה אנלוגיה קטנה.

נגיד שבמשרד הפנים כשאתה נכנס לתור אתה ממלא את הטפסים בזמן שאתה בתור ואז כשמגיע תורך אתה מוכן עם כל הטפסים והפקיד רק צריך לעבור עליהם ולחתום. הCL זה כמו מהירות המילוי של הטפסים והמהירות של הפקיד זה כמו המהירות של הbus . אם אתה תמלא את התפסים קצת יותר מהר זה לא יעזור לך כי אתה עדיין צריך לחכות שהפקיד יסיים לטפל בזה שלפניך. אם המצב היה שכל אחד היה הולך לפקיד וממלא טפסים אצלו ואז הפקיד היה מטפל בו אז הקצב שאתה ממלא טפסים ישפיע על כמה זמן זה שאחריך צריך לחכות. במקרה כזה ההבדל בCL יהיה משמעותי.

פורסם

אני הייתי אפילו "יורד "במעבד עוד ומשקיע יותר בכרטיס מסך.שם ורק שם,הוא ירגיש הבדל ועוד איך!

SUBAREL:חחח..מאיפה אתה מביא את כל הלינקים האלה.. :D

פורסם

קראתי פעם איך ה DDR2 עובד וגיליתי את הסיבה לכך שהתזמונים לא משנים הרבה. הסיבה היא שבזמן שהבקר זיכרון משרשר פעולות שקורות על אותה שורה. בגלל שלרוב המעבד קורא וכותב עמודים גדולים (לרוב לפחות 4KB זה בגלל ה cache) כשהוא נגש לזיכרון אז יוצא שהוא לרוב משלם על התיזמונים רק פעם אחת לכל 64 או 32 טרנזקציות (יכול להיות יותר זה תלוי אם זה dual channel ובאורך כל טרנזקציה שנקרא burst length ).

במצב של BL4 ו dual channel צריך 128 שעונים בשביל שלב ה DATA להביא 4KB מהזיכרון. במצב של CL5 (במקרה שהשורה פעילה) יקח 133 שעונים ובמצב של CL4 זה יקח 132 שעונים ההבדל ברוחב הפס יהיה 0.76 אחוז יותר בCL4. עם מכניסים גם את ה RAS לבפנים נגיד גם 4-4 מול 5-5 זה 136 מול 138 שעונים ההבדל הוא רק1.47 אחוז .

הנה אנלוגיה קטנה.

נגיד שבמשרד הפנים כשאתה נכנס לתור אתה ממלא את הטפסים בזמן שאתה בתור ואז כשמגיע תורך אתה מוכן עם כל הטפסים והפקיד רק צריך לעבור עליהם ולחתום. הCL זה כמו מהירות המילוי של הטפסים והמהירות של הפקיד זה כמו המהירות של הbus . אם אתה תמלא את התפסים קצת יותר מהר זה לא יעזור לך כי אתה עדיין צריך לחכות שהפקיד יסיים לטפל בזה שלפניך. אם המצב היה שכל אחד היה הולך לפקיד וממלא טפסים אצלו ואז הפקיד היה מטפל בו אז הקצב שאתה ממלא טפסים ישפיע על כמה זמן זה שאחריך צריך לחכות. במקרה כזה ההבדל בCL יהיה משמעותי.

הנה הסבר טוב שבזבזת לחלוטין , אילו הם 5 דקות מחייך שלעולם לא תקבל בחזרה.

בכל מקרה פותח השרשור אל תקח את הזכרונות של OCZ הם חרא באוברקלוק ובטוח שיש אופציה אחרת באותו מחיר\פחות של g.skill

פורסם
  • מחבר

ולא פלא שהוא לא סומך עליך.

אם היית קורא קצת היית רואה שמהתחלה אמרתי לו לוותר על התזמונים ההדוקים יותר.

אז דיי לבלבל ת'מוח..

ול-AmiLo ,

בכל מקרה הוא לא מתכוון לבצע אוברקלוק, כך שה-OCZ הם אפילו מעל ומעבר.

פורסם

אני בזבזתי המון זמן מהחיים שלי ולפחות יש לי עכשיו "קבלה" ל5 דקות שלקח לי לכתוב את הסיפור הזה.

פורסם

טעות בידך הוא לא בזבז דבר. כי שאתה מחלק את הידע שלך עם אחרים משמע שאתה תורם. לכן נתינה לא רק שהיא לא בזבוז אלא ההיפך רווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים