עבור לתוכן

GIGABYTE P35-S3 VS. ABIT IP35 VS. ASUS P5K

Featured Replies

פורסם

אני הייתי הולך על הAsus P5K ב850 ש"ח אם לא אכפת לך להשקיע עוד 100 ש"ח.

פורסם

ולמה זה? מה יותר טוב בו?

מה בקשר לשאלה (הOC)?

פורסם

ממספר ביקורות של אנשים שבדקו את הלוח הם הגיעו למספרי FSB גבוהים מאוד - 500-600 בC2D ו450+ בC2Q

פורסם

לינקים של שלושתם?

פורסם

תראה קצת קשה להגיד ללא ביקורות, אני יודע שהS3 הוא אוברקלוקר סבבה, לא משהו מיוחד

אבל תראה מה עשו עם IP35 PRO

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2210880&postcount=46

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2236754

:o

ההבדל העיקרי בין הPRO לרגיל הוא הUGURU, לכן אני מניח שיש הבדל ביכולות הOC שלהם...

פורסם

כן... אבל הוא המליץ בכלל על הASUS...

את הABIT אני מכיר (קראתי קצת ). אבל את הASUS והGB אני לא...

פורסם

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=146229

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=147414

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=147237

כמובן שהחברה פה משתמשים באמצעי קירור קיצוניים שרובנו לא נקנה, אבל הביקורות נותנות אינדקציה טובה ליכולות הOC של הלוח.

פורסם
  • מחבר

ולכמה הגיעו ב - XS עם שני הלוחות שבכותרת ?

פורסם

הABIT IP35 PRO אמור להיות קרוב מאוד אם לא חופף ל ASUS PK3 DELUXE (לא כולל WIFI) ומדובר בכל הדברים הקטנים שעושים את הלוח של אסוס לדלוקס, וזה כולל את הקירור לצ'יפסט, כפתור הריסט וU-GURU. הקטע שההפרש במחירים הוא יותר מ450 ש"ח לטובת הABIT. בכל מקרה ניסיתי להזמין אותו השבוע ועדיין אין על מה לדבר, גם באתר של ABIT שלושת הלוחות רק מפורסמים, ללא פרסום תאימות למעבדים, ללא חוברות הפעלה וכו', לכן ככל הנראה הלוחות מהסדרה הזאת עדיין בשלב מאוד ראשוני של הפצה. כמו כן ההפרש במחירים בין הדגמים הוא לא משמעותי ולכן הייתי הולך על הPRO במקום על הרגיל.

(למען האמת הAB9 PRO (עם 10 sata2) שלהם הוא לוח מדהים וההפרש בינו לבין הדגם הרגיל הוא פחות מ100 ש"ח - לוח 965 חבל רק שלא יתמוך בפנרין).

בכל מקרה יכול להיות שעם הורדת המחירים של אינטל באוגוסט אני אשקול אותו שוב למערכת השנייה במידה ולא ייצא משהו יותר אטרקטיבי עד אז. בכל אופן מהמחיר שמפורסם בנועה (950 ש"ח) עושה אותו למקביל לDS4 (שעושה בקלות 535 מהקופסה) ולדעתי המחיר הריאלי לו בשוק היה בסביבות ה800-850 ש"ח לעומת

1000 לDS4 (בתנאי שהדולר לא ישתגע לנו).

לגבי GB מסתבר מאוד שעשו שם שיעורי בית בכל הקשור להוצאה מוקדמת לשוק של לוחות בשלים וגם זמינים, מהביקורות של הDQ6 DS4 ולוח הקומבו שלהם לDDR2/3 עולה שהמוצרים יציבים כמו אבן, אוברקלוקרים מעולים, זמינים בשוק ומתומחרים באופן תחרותי מאוד בכל הרמות. בכל אופן צריך להתחשב בכך שהתוצאות המרשימות של הGB מגיעות בשלב מאוד מוקדם של הצ'יפסט על הביוס המוקדם שלו. מה גם שהזמן שהלוחות היקרים כבר נמצאים בשוק הספיק לקבלת משוב גדול יותר ממשתמשים לעומת כל החברות האחרות. בכל הקשור לקירור הצ'יפסט כל הדגמים של GB מצויידים בסינקים של דרגה יותר מאשר המקבילים שלהם באסוס. ועושה רושם שGB חושבים יותר על אוברקלוקרים ומתמקדים בקריצה לנתח השוק הזה. (דרך אגב, לאחרונה ASUS וGIGABYTE עברו סוג של מיזוג כלכלי, מה שאומר ששום לוח של GB לא משוחרר לשוק ללא ידיעת ASUS לכן יש כנראה כאן עדות לסוג של אסטרטגיה שיווקית של שתי החברות)

כמו כן, כדאי לשים לב, שהדגם הזול יותר בסדרה אצל כולם, נחות יותר לאוברקלוק משמעותית מהדגם הבא אחריו למרות הפרש לא גדול במחיר.

מה שמוריד את הP5K הרגיל של אסוס ואת IP35-E מהפרק לדעתי. (בABIT אני צופה גם לוח QUAD עתידי, אבל לכו תדעו מתי הוא יגיע).

אני גם לא חושב שה565 של P5K בXS זה משהו ריאלי עבור רוב המשתמשים ובעלות הנוספת של מערכת קירור מים והבלוק למעבד עדיף ללכת על הלוחות

שנותנים 565 על אוויר ישר מהקופסה. (ההפרש במחיר לא מצדיק את זה). למען האמת ה566 על חנקן נוזלי בXS עד כמה שהתמונות יפות, פשוט לא מרשים.

ואם זה כל מה שהוא מצליח להשיג איתו אכן האינדיקציה היא לא להתקרב לוניל במחיר הזה.

מה גם שהרוח של האוברקלוק חוץ מלשבור שיאים לרגע, היתה אמורה לקחת מעבד זול וחסר ביצועים ולהעניק לו ביצועים של מעבד בעל עלות כפולה ומשולשת.

לכן בלשון המעטה הנתונים למעלה לא רק שלא מרשימים אותי, אלא גם עושים לי רושם בזבזני ולא יכולים לקיים מערכת עובדת ויציבה לאורך זמן, זה אולי יפה להציג בפורום אבל מערכת כזאת תעלה לכם יותר מהלוח היקר ביותר של אסוס עם מעבד שמלכתחילה רוב האוברקלוקרים רוצים להגיע למהירויות שלו. אז מה בדיוק הטעם?

להגיד שעשיתי OC ל6700 ל6850 בפורום ולשלם על זה עוד 2500 ש"ח על הקירור, או להרגיש רע ומאוכזב לגלות שלא הצלחתי להעלות את ה6300 או 4300

ליותר מ3.2 כשהייתי עושה את זה על קירור אוויר עם לוח שעולה 150 ש"ח יותר?

לכן במקרה של הלוחות החדשים, גם כשהאוברקלוק נלקח בחשבון מראש על ידי היצרניות כאופציה של הלוח עליה משלמים כסף בעצם ברכישה ובתכנון הלוח.

הייתי חושב לוודא סימטריות בין לוח ומעבד. לכן אם מישהו קונה קומבו של E6420 שיעלה בעוד 100-200 ש"ח השקעה ללוח. וילך על הIP35 PRO או על הDS4

שלא יגבילו את הOC בגלל תכנון שלא נועד לכך מראש.

ולשאלה שלמעלה, אם הDS3 אכן באותה רמת בנייה כמו אחיו ההיברידי אין על מה להתלבט ופשוט ללכת עליו.

פורסם
  • מחבר

מהפוסט שלך הבנתי של - OC לא ממש כדאי את ה - P5K וה - IP35-E, אך מה לגבי ה - P35-S3 וה - IP35 ?

פורסם

אוי ואני חשבתי שאתה מתלבט על הDS3, סליחה.

לדעתי בתקציב של 700 שח ללוח לך על הGB -

היתרונות של S3:

1. הלוחות מהסדרה הזאת כבר הוכיחו את עצמם כאוברקלוקרים ממש טובים במבחנים

2. יותר עדכוני ביוס במקרה הצורך מאשר בABIT

3. הנדסת הלוח הזה זהה ללוחות היקרים יותר

4. זמין בשוק

5. מחיר

6. לאחרונה GB משקיעה את כל המאמצים בפינוק וטיפוח פלח השוק של משתמשים רציניים

היתרונות של IP35

1. היט פייפ במערכת הקירור

2. רכיבים יותר איכותיים

חסרונות:

1. כרגע אין לאף אחד במלאי וההזמנות לא מיידיות

2. עדכוני ביוס פחות תכופים ותמיכה לא מי יודע מה במוצרים הזולים יותר שלהם. (לדאבוני ולצערי).

היתרונות של PK5

1. אמינות ותמיכה של ASUS

(שלחתי מייל לתמיכה של ASUS לפני שנתיים וחצי בערך בקשר ללוח שלי וקיבלתי תשובה מפורטת ומנוקמת היטב תוך 24 שעות!)

חסרונות:

1. יכולת OC נמוכה יותר מהדגמים שמעליו.

2. קירור פחות טוב.

3. מחיר.

בשורה תחתונה: שום דבר מסעיר אבל סביר להניח שהלוח יעשה את העבודה ביעילות שלוש ארבע שנים גם עם ספק ג'נרי והרבה מאוד נסיונות OC כושלים.

והרחבה קטנה על בלאגן הדגמים של GB:

הS3 אינו ULTRADURABLE 2 הDS3 כן. מה שמן הסתם יתן תוצאות פחות טובות ביציבות של הלוח לאורך זמן ביחס לדגם היותר יקר.

(חוץ מזה הם נראים זהים במפרט ובקירור) ולתשומת לבך, בקישור כתוב 8SATA אבל יש לשניהם 6SATA.

ההפרש במחיר בין הS3 לבין DS3R באותה חנות עומד על 140 ש"ח. (את הDS3 הרגיל אני בכלל לא רואה שם).

לדעתי ההפרש במחיר בין הS3 לDS3 צריך להיות איפשהו באמצע ולעמוד על 70-80 ש"ח ואם אתה מוצא אז לך כבר עליו.

ועכשיו אני מנסה להרחיב על ההבדלים בסדרות הלוחות של GB:

אם הכל יהיה בסדר ביום שני אני אמור לקבל את הDQ6 הסיבה שהעדפתי אותו על הDS4 היא היכולת לעבוד בOC גבוה ביציבות לאורך זמן ללא כיבוי (בזמן הקרוב זה הולך להיות על אוויר עם BT VX) כשבעצם ההבדל במחיר ביניהם הוא 180 ש"ח ובהפרש הזה אני בעצם משלם על פלטת קירור נוספת מלמטה ועוד שתי כניסות SATA (ויכולת OC מעט יותר גבוהה לפחות לפי השוואות שכן נעשו). בכל אופן גם הDS4 והDQ6 נהנים מאותם סינקים מסיביים ועל פניו עושה הרושם שהDS4 הוא תמורה נהדרת למחיר שלו בהשוואה לכל המתחרים כרגע. בGIGABYTE חשוב להבין מדובר על עיצובי לוח די דומים לכל סדרה. בשונה מההבדלים הגדולים שיש בין דגם לדגם בABIT.

בסדרת הDS יש כמה הבדלים,

DS3 בעל PCI-EX16 אחד ו6 חיבורי SATA - זהה לS3 בנוסף לכך שהוא ULTRADURABLE 2

DS3R בעל PCI-E X16 אחד ו8 חיבורי SATA

P35C-DS3R זהה לקודם אך בעל תמיכה בDDR2 ו DDR3 - לוח שבכמה ביקורות נטען שעשה 565 ישר מהקופסה.

לשלושתם קירור זהה. תיאורטית הS3 אמור להיות עשוי מרכיבים קצת פחות איכותיים שזה אמור להשפיע על הOC (בשימוש רגיל זה צריך להיות לוח נהדר).

DSP בעל PCI-E X16 ואחד X4 ותמיכה בCF ו8 חיבורי SATA

מעליהם באים הDSR4 והDQ6 עם מערכות הקירור המאסיביות. ודגמי הT עם תמיכה בDDR3 שזהים להם בכל השאר.

בניגוד לASUS שם כל עלייה בדגם הלוח באותה הסדרה מלווה בהרבה תרועות עיצוביות והיט סינקים וצינורות עבים וגדולים יותר, שם קשה יותר להתבלבל,

גם כמויות הדגמים בכל סדרה עשויים מאוד לבלבל. אבל בגדול, הP5K והS3 חולקים אותו מכנה משותף ביניהם ומן הסתם עלות הייצור שלהם דומה ולכן התוצאות יהיו דומות בהתאם. מי שרגיל ואוהב את הלוחות של אסוס מן הסתם יעדיף את הP5K בגלל השם וההרגל.

בABIT המצב הרבה יותר פשוט, הוכרזו שלושה דגמים, ההבדלים ביניהם די ברורים, הIP35 עשוי להיות לוח מהיר ונהדר, אבל לדעתי אם קונים ABIT בסכום הזה

אז כבר ללכת על דגם בעל טכנולוגיית U-GURU שזה הPRO במקרה הזה. הדגם החלש בסדרה הE עשוי להיות ברמה של הPK5 בפחות כסף.

דבר אחרון:

מישהו שם לב שאף אחד מהלוחות על צ'יפסט P35 אינו תומך במעבדי 533HZ ?

פורסם

מה שכתבת על הP5K פשוט לא נכון, אתה מסתמך על מה שהיה בדגמים הישנים של אסוס (P5B) בו הדלוקס היה טוב בהרבה.

המצב בBearlake הוא שונה למדי וניתן לראות שהP5K Vanilla הוא לוח מעולה וההפרש בינו ובין הדלוקס הוא לא משמעותי כמו ב965.

פורסם
  • מחבר

סימון, תודה רבה על ההשקעה הגדולה בפוסט שלך.

אני אמליץ לבחור על ה - P35-S3.

פורסם

מה שכתבת על הP5K פשוט לא נכון, אתה מסתמך על מה שהיה בדגמים הישנים של אסוס (P5B) בו הדלוקס היה טוב בהרבה.

המצב בBearlake הוא שונה למדי וניתן לראות שהP5K Vanilla הוא לוח מעולה וההפרש בינו ובין הדלוקס הוא לא משמעותי כמו ב965.

לא אמרתי שהוא לא לוח מעולה. ואתה צודק בעניין ההבדלים הגדולים שהיו בP5B וגם כתבתי שסביר להניח שהאמינות של הלוח הזה מבטיחה לו את החיים הכי ארוכים מכולם

השאלה שנשאלה היתה השוואה ביחס למחירים. השאלה היא אם לדעתך הוא שווה 820 ש"ח? בייחוד כשתוכל לרכוש בקרוב את הIP35 PRO באזור ה850 והוא כבר יותר דומה אחד לאחד לP5K DELUXE בכל הדברים האחרים (SATA ו2GBE) ומדובר פה על הפרש של 450 ש"ח בין הלוחות במקרה הזה.

השאלה היא האם השם אסוס במקרה הזה שווה יותר ממאה דולר.

או לחילופין יתכן שהVanilla מוצג למכירה במחיר סופר מופקע. כשהוא יעלה כמו הPB5 (ובסופו של דבר זה מה שיהיה) הוא יהיה סופר כדאי.

(בכל מקרה תיקנתי בפוסט ההוא את עניין הקירור)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים