עבור לתוכן

בעיה: אחרי איפוס ביוס - כוננים בתצורת raid לא מזוהים

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי בעיה ואני מאוד מקווה שמישהו יוכל לעזור לי בשביל שאני לא אצטרך לפרמט את המחשב ולאבד את כל הנתונים.

פירקתי את המחשב לצורך הרכבת ופירוק של כרטיסים, וכשהפעלתי אותו לאחר מכן התברר לי שהביוס התאפס משום מה.

בכל אופן, החזרתי את ההגדרות הקודמות לקדמותן (מקווה שלא שכחתי משהו), ועכשיו, המחשב לא מכיר את שני הכוננים שלי שמחוברים בSATA raid (הראיד של המהירות והנפח הגדול לא של הגיבוי).

ניסיתי לשחק בהגדרות של הביוס ולאפשר raid, שיניתי כל מה שרק קשור לכונני SATA ולתצורת raid אבל הוא עדיין לא מכיר את הכוננים.

אני חושב שאולי אני צריך להתקין שוב את התוכנה שקיבלתי על הפלופי בשביל שהמחשב יזהה אותם, אבל אני לא יודע איך אני יכול התקין את התוכנה מכיוון שהייתי מתקין אותה דרך ההתקנה של הווינדוס.

אשמח מאוד אם מישהו יעזור לי מפני שאם אני אאלץ להתקין את הווינדוס שוב אני חושש שאני אאבד את כל הנתונים בגלל הraid.

בתודה רבה מראש לעוזרים!

נ.ב.

חומרה:

לוח אם- IC7 Max3

2 כונני SATA 160GB

Raid מובנה בלוח אם (כמו שציינתי - של המהירות לא של הגיבוי).

אני עובד עם XP pro .

פורסם

יש 2 דרכים להתקין את ה SATA DRIVER כפי שאתה טוען עם דיסקט בהתקנת וידסוס

או בתוך וידסוס

מה שאתה צריך לעושת זה לקחת דיסק קשיח עם וינדוס 98 לעשות אותו מסטר ואתה הדיסק הקישח השנה SLAVE של ה XP

ולהתקין משם את VSATA בתוך הXP על ידי התקנה והעתקה לתוך הדיסק הקשיח של הXP

לא כל הזמן זה עובד

הייתי ממליץ לך להתקין מחדש את הXP ולפרמט את ה C שלך ככה יעבוד לך בטוח

כשמוצאים לוח אם הוןינדוס חושב שעינו התקנה חדשה ויש הגנה של הוינדוס ככה שלא ניתן להנעתיק

אפשר להתגר על זה עם משחק בREGISTRY או בתוך מצב בטוח

אבל זה לא כל הזמן עובד ולפעמים עדיף להתקי מחדש בקצב של כל חצי שנה

פורסם
  • מחבר

יש לי בעיה כרגע להשיג דיסק נוסף, במיוחד אחד כזה שיש עליו 98 .

אין דרך אחרת להתקין את הדיסק הזה?

בביוס הדיסקים כן מזוהים אם אני מסיר את התצורה של הraid, אבל הוא רושם שיש שגיאה בגלל שהדיסקים האלו עבדו בraid ולא יכולים לעבוד כל אחד בפני עצמו ללא פירמוט.

עוד משהו, לפני שקרתה התקלה הזאת, היה עולה לי מסך של אפשרויות קינפוג הraid ממש אחרי הpost, ועכשיו הוא לא עולה.

עריכה::

לאחר בדיקה בפעם המאה של הביוס, התברר לי שהיה עוד מקום לשנות שם בשביל לאפשר את התצורה של ה-raid, ועכשיו הכל בסדר.

תודה!

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים