פיתוח חדשני ומעניין שואף להחליף את שקיות הניילון ועטיפות הפלסטיק המזהמות בעטיפה אכילה המיוצרת מפרוטאין חלב וגם מציעה אטימות טובה הרבה יותר
רבים ממוצרי המזון בסופרמרקטים והמכולות עטופים באריזות פלסטיק. היתרון הגדול של אותן אריזות הוא במחירן הזול ובגמישות הרבה בה ניתן לעצב אותן ולארוז בעזרתן. יחד עם היתרונות הגדולים של עטיפות הפלסטיק מגיעות גם הבעיות הקשות שהן יוצרות לאיכות הסביבה. חלקן גם עשוי להכיל כימיקלים העלולים להזיק מבחינה בריאותית, ומלבד זאת – עטיפות הניילון אינן מצטיינות במיוחד בשמירה על טריות ואיכות המזון.
האתר Bloomberg מדווח כי מדענים ממשרד החקלאות האמריקאי פיתחו לאחרונה אריזות מזון גמישות ושקופותהמיוצרות מחלב, או ליתר דיוק – מפרוטאין מסוים בחלב הקרוי קזאין. מדובר בקבוצת החלבונים המהווה את מקור החלבון העיקרי בגבינה. עקב עלותו הנמוכה משמש הקזאין כמרכיב בתהליכי יצור של מגוון מוצרים וביניהם דבקים, ציפויי מגן, בדים ואפילו אמצעי מניעה מסוימים. המדענים הוסיפו לרכיב החלב, קזאין, מספר חומרים שאפשרו לו להיות עמיד יותר בלחות וטמפרטורות גבוהות ובכך הפכו אותו למתאים יותר לשימוש עבור אריזות מזון. ציפוי קזאין מצטיין במניעת חימצון מזון באופן יעיל עד פי 500 מעטיפות הפלסטיק, ובכך משמר את המזון לזמן ממושך יותר.
מעבר לשימור טוב יותר של מוצרי המזון ולחיי מדף ארוכים – יתרונו של הקזאין הוא כמובן גם במניעת זיהום סביבתי. הוא מאפשר לאכול את המזון על אריזתו ואף לבשלו מבלי להוציאו מעטיפתו. ניתן גם להוסיף חומרי טעם וריח או ויטמינים כדי להפוך אותו לבריא וטעים יותר. לצורך הדוגמא, ניתן לקנות מזון להכנה מהירה, מרק או קפה ולהכניס אותם על אריזתם למים רותחים ובכך למנוע יצור של פסולת מיותרת.
קזאין יכול להיות מסופק גם במצב נוזלי, כך שניתן להשתמש בו גם לריסוס דגני בוקר על מנת לשמר אותם לאורך זמן. הפתרון הנוכחי לשימור של דגני בוקר במצב פריך נעשה על ידי ציפוי של סוכר, דבר הגורר, כמובן, השלכות בריאותיות. לכן, תחליף של ציפוי קזאין עשוי להפחית את הצורך בשימוש בסוכרים בתעשיית דגני הבוקר.
אחד החסרונות של הקזאין הוא היותו מסיס במים. כמובן שעובדת היותו אכיל מצריכה את שמירת הניקיון בסביבה בה נארז המוצר ומוגש לצרכן בסופרמרקט – ולכן יהיה בכל זאת צורך להכיל מספר רב של מארזים בתוך מארז אחד שישמר את הניקיון היחסי של המזון ועטיפתו וימנע חדירת לחות.
חסרון נוסף לעטיפה החדשה עלול להתעורר במקומותינו בתחום הדתי הלכתי. הקזאין עצמו איננו חלב אלא רק אחד מרכיביו, אך העובדה שמקורו בחלב אולי תמנע את השימוש בו בארץ ברשתות המזון הגדולות עבור מוצרים בשריים, כמו גם עבור מוצרי מזון אחרים האמורים להתבשל יחד עם המוצרים הבשריים. על פי מדעני משרד החקלאות האמריקאי, יחלפו עוד מספר שנים עד שיהפוך הפיתוח שלהם למוצר, ולכן יש למשגיחי הכשרות עוד זמן רב עד שיאלצו להתמודד עם הסוגיה ההלכתית.
חח חזק תוכל תשקית יש בא חלבון 🙂
אתם רושמים את זה ויכולים להטעות את הציבור שהאריזות הנוכחיות מזוהמות וחלב לא.
חלב זה האמ אמא של הזוהמה, כל מי ששותה חלב לא מבין איזה רעל הוא מכניס לעצמו לגוף.
אידיוט
Yossi Sourugeon לא, כי אתה ממש גאון הדור.
תודה
צודק לחלוטין!
חלב זה דוחה. מעורר בחילה ששותים אותו וגורם לסבל אצל הפרות החמודות. אני כבר מזמן לא שותה חלב..
Warning warning! Tivoni alert! Advise caution
It's called "Vegan", moron. 🙂
עדיף להתחיל לספר על נזקי החלב ומה הוא מעולל לגוף שלנו, ואז בתקווה שייזרק לפח במקום לארוז אותו מחדש.
שיפתחו שקיות מחלבון מהצומח, עדיף