הכירו את המחשב הזעיר החדש אשר שובר את כל השיאים ומציע חבילה שקרובה להיות מלאה במחיר שתתקשו לסרב לו
מחשבי ה-Raspberry Pi מלווים אותנו כבר כמעט חצי עשור, ומאז הרגע הראשון שבו כמו מספר יזמים צנועים וסיפקו הכרזה מטורללת משהו כי יציעו יחידת עיבוד מלאה במחיר של 25 דולר ועד היום – התחושה היא שהם לא מפסיקים להפתיע אותנו לרגע, גם בתוך ים סוער שעמוס במתחרים יומרניים.
לפני כשנה וחצי נפלנו מהכיסא פעם נוספת עם ההכרזה על מחשב ה-Raspberry Pi Zero, שהיה זעיר עוד הרבה יותר מדגמי המשפחה האחרים, והציע יחידת עיבוד שלמה לכל דורש במחיר של 5 דולר בלבד. זה היה נהדר, אך אותו מחשב היה חסר יכולות מובנות לתקשורת אלחוטית, וכך למעשה לא באמת היה מסוגל לתפקד בפני עצמו, ללא לוח תוסף, בעידן המודרני שבו הקישוריות והגישה לרשת היא אחת מאבני הבניין המרכזיות והחשובות ביותר שניתן לדמיין.
עכשיו, יתכן מאוד שאנחנו מקבלים את הפתרון האולטימטיבי למחשוב זול מודרני שזמין ממש לכל אחד – עם ה-Raspberry Pi Zero Wireless,או ה-Raspberry Pi Zero W בקיצור: אותם המימדים הפיזיים, אותו הקונספט, אבל עם שבב קישוריות אלחוטית מובנה בחבילה, והכל במחיר שומט לסתות של 10 דולר בלבד.
החומרה הבסיסית ב-Pi Zero Wireless זהה לזו של הדגם המדהים ב-5 דולר, ומורכבת משבב BCM2835 של Broadcom הכולל ליבת ARM11 וותיקה בודדת בתדר עבודה של 1GHz וליבה גראפית מובנית מסוג VideoCore 4 שפועלת בתדר 250MHz ומספקת כוח עיבוד של כ-24GFLOPS ויכולת קידוד ופענוח וידאו בקצב 1080p30 בהתבסס על תקן H.264, יחד עם זכרון דינאמי בנפח צנוע של 512 מגה-בייט וחריץ microSD עבור כרטיס אחסון אשר ישמש בנפח הראשי של המערכת (ואינו כלול במחיר הרצפה הזה, ראוי לציין).
החידוש כאן, כאמור, הוא תוספת של שבב Cypress CYW43438, זהה לזה שקיים במכשירי ה-Raspberry Pi 3 שעולים הרבה יותר (באופן יחסי), אשר מספק למחשב תמיכה בתקשורת Wi-Fi בתקן 802.11n, תקשורת Bluetooth 4.1 וגם תמיכה בתקן ה-BLE החסכוני של השן הכחולה, ובכך מסיר את הצורך בשימוש בלוח נוסף או בכל אילתור אחר לקבלת היכולת הבסיסית – כך שבעבור כמה עשרות שקלים (ה-Pi Zero Wireless יחד עם כרטיס אחסון) באמת ניתן ליצור מחשב זעיר מלא אמיתי, לכל שימוש שהמוח הקודח שלכם יכול לפנטז עליו.
המחשב הטרי כולל צמד חיבורי Mini-HDMI להעברת אותו וידאו ואודיו לאמצעי תצוגה חיצוני, חיבור microUSB אחד שמספק את האנרגיה הנדרשת ויכול לשמש גם לחיבורים קוויים באמצעות מפצל מתאים, 17 נקודות GPIO לחיבור לוחות ויחידות משנה מכל סוג וגם חיבור MIPI עבור מצלמה חיצונית, כולל יחידה אחת שנוצרה עבורו באופן ייעודי ומוצעת במחיר זעיר משלה.
כל המערך הזה לא יוכל להחליף את המחשב השולחני הבא שלכם, כמובן, אך כן מדובר במערכת בגודל ומשקל של קופסת מסטיקים שתוכלו להפוך ליחידה לצפייה בוידאו, למעין מיקרו קונסולה שתפעיל משחקי רטרו באמצעות אמולציה, יחידה לביצוע שיחות וידאו ועוד אינספור אפשרויות פשוטות ומדליקות – כשהבונוס הוא כמובן חדוות היצירה והפיתוח העצמי שלא תקבלו במערכת אותה תרכשו בתצורה שלמה ומוכנה.
ה-Raspberry Pi Zero Wireless הוא עוד פיתוח מדהים שעוזר להמחיש עד כמה תעשיית השבבים והמחשוב התקדמה והשתדרגה בשנים האחרונות, אך אנחנו בהחלט לא נתנגד לראות עוד שדרוג חומרתי למשפחת המוצרים הזו בהקדם, משום שאלמנטים כמו ארכיטקטורת ה-ARM11 או זכרון דינאמי שנספר במגה-בייטים ולא בג׳יגות מרגישים לא במקומם בשנת 2017, גם במוצר כל כך זול. אנחנו מאמינים כי בטווח המחיר בין ה-Raspberry Pi 3 הבסיסי שמתומחר ב-25 דולר לבין ה-Pi Zero Wireless החדש ב-10 דולר יש מקום לעוד דגם אחד לפחות, שינסה לשלב בין החומרה המודרנית יותר של הראשון למימדים המינימליים של השני. נקוטה שגם זה משהו שנמצא בפיתוח בזמן זה ממש במסגרת האגודה המהפכנית והנהדרת הזו.
Jona Harris
אתה קונה לי אחד?
10$ יא קמצן
אבל אני לא בחו"ל אף פעם
תזמין
Daniel Baer
זה לא בדיוק 10 דולר צריך מספר אבזרים אבל המחיר בסך הכל מאוד אטרקטיבי.
זה לא בדיוק 10 דולר צריך מספר אבזרים אבל המחיר בסך הכל מאוד אטרקטיבי.
זה לא בדיוק 10 דולר צריך מספר אבזרים אבל המחיר בסך הכל מאוד אטרקטיבי.
Alexander Bondarenko
Alexander Bondarenko
איזה מערכת הפעלה זה מריץ ?
מדהים. אבל מה עושים עם זה?
בדיחה של מחשב
זה 10$ יותר ממה ששווה
זבל של מוצר
אפילו אינטרנט לא הייתי מריץ איתו
חלש בטירוף
איטי בטירוף
איכות עלובה של תמונה
אם אתם רוצים לגמול אדם מאינטרנט תתנו לא את המתנה הזאת לשונאים שלכם
תקנו בכסף שלכם ותתנו את זה בתור מתנה !
שלא לדבר על מארז וספק וכל …
מציע מאוד למתרגם תנסה את המוצר על מסך ותבין את בזבוז הזמן שלך על תרגום !
Greg Feiles
קיר וידיאו ?
קישור לרכישה?