החברה האמריקאית זכתה במכרז להרכבת מערך הסוללות הגדול ביותר אי פעם אשר עשוי לסייע בצמצום הפסקות חשמל המוניות באוסטרליה
טסלה (Tesla) האמריקאית של היזם הסדרתי אלון מאסק היא ממש לא רק חברה שמייצרת רכבים חשמליים, במיוחד לאחר שביצעה את הרכישה של חברת Solar City – והיא גם מעוניינת שכולם יהיו מודעים לכך. אז אם מערכי הרעפים הסולאריים שלה לא הרשימו אתכם עד עתה, כעת מגיע שיתוף פעולה גדול מימדים עם ממשלת אוסטרליה ליצירת סוללת גיבוי בהספק אשר לא היה מבייש תחנת כוח פחמית קטנה.
לאחר סופת ענק שפגעה ביבשת המרוחקת וגרמה להפסקות חשמל ממושכות רבות, עלה הצורך הממשי לשפר את תשתית אספקת האנרגיה, בפרט במדינת דרום אוסטרליה בה רוב ההספק מגיע מאנרגיות מתחדשות, שעלולות להשתנות באופן בלתי צפוי ובעייתי כשמזג האוויר מחליט "להשתגע" בצורה כלשהי. טסלה היא זו שזכתה במכרז, כאמור, ומבטיחה לספק מערך סוללות ליתיום-יון בקיבולת של 100 מגה-וואט או יותר בתוך כ-100 ימים בלבד, עם תוכנית להפעלתו כבר בחודש דצמבר הקרוב.
מעבר לזמן הביצוע המהיר עד מאוד שיהווה אתגר הנדסי בפני עצמו, בטסלה מקווים גם לשבור שיא ולהפוך את המערך לגדול ביותר אי פעם שמתבסס על טכנולוגיית הליתיום-יון (יש טכנית מערכים בעלי קיבולת גדולה עוד יותר, אך כאלו המבוססים על שיטות אחרות ונפוצות פחות). המערך יחובר אל חוות טורבינות רוח מאסיבית בעלת הספק מירבי של מעל ל-300 מגה-וואט, אשר תטען את מערך הסוללות בזמנים בהם הפקת החשמל היא בשיא והצריכה היא בשפל (לצמצום אנרגיה שמופקת ו"מתבזבזת"), ויכנס לפעולה לסיוע לרשת החשמל בזמני ביקוש שיא ובכל מצב בו טורבינות הרוח יפסיקו לפעול מכל סיבה שהיא.
בטסלה מצהירים כי סוללת הענק שלהם תוכל לספק אנרגיה עבור 30,000 בתים לערך במידת הצורך, לפרק זמן של מספר שעות – ובכך לצמצם היקפים וסיכויים להפסקות חשמל אשר יתפסו את האזרחים ואת המדינה עצמה לא מוכנים, אם כי באופן לא מפתיע ידרשו עוד כמה וכמה "מרכזי גיבוי" דומים על מנת לספק מענה שניתן יהיה לכנות אותו כולל או אופטימלי.
אנחנו שמחים על כל התפתחות שתוכל להביא בסופו של דבר לשיפור קיבולת ויעילות הסוללות שעליהן אנחנו מתבססים באופן יומיומי, ועל כן מאחל הצלחה למאסק וחבריו גם בתוכנית הנוכחית, ונמשיך לתהות מה הסיכויים לראות כניסה שלהם לשוק שלנו – בין אם באמצעות עולם הרכב ובין אם באמצעות תחום אגירת האנרגיות הירוקות.
אין ל מאסק. הוא יותר מטסלה האיש
ולאיפה ילך כל הזבל הזה אחרי שהסוללות יהרסו ?
כמה מחזיק ליטיום יון.. נניח 3 שנים בשימוש יום יומי (כמו סוללת פאלפון…)
מרחבים אינסופיים… למלא בסוללות