טכנולוגיית סוללה חדשה-ישנה שבאה אלינו מחברת Fuji Pigment מתיימרת להחזיק עד שבועיים של שימוש עם הצורך ב"הטענה" של מים בלבד
עוד שבוע, עוד סוללה מהפכנית. חברת Fuji Pigment היפנית הכריזה כי היא פיתחה טכנולוגיית חדשה ליצירת סוללות עם פוטנציאל גבוה יותר לאגירת אנרגיה עם השימוש בשיטת ה-Aluminum-Air (בה הסוללה מסתמכת על ריאקציה של האלומיניום עם החמצן שבאוויר). בשיטה זו, על פי החברה, סוללה ממוצעת (המשתווה בגודלה לסוללת סמארטפון) עשויה לפעול עד כשבועיים שלמים ללא הצורך בהטענתה מחדש. מה עוד, בגלל שסוללות אלו מסתמכות על הריאקציה בין האלומיניום לחמצן שבאוויר, ניתן "להטעינה" במים ובכך לרענן מחדש את הסוללה.
אם נשווה בין טכנולוגיות שונות בתחום, כמעט וכל מסקנה תוביל לכך שסוללות "Fuel Cell" (או תא דלק) הם בעלי דחיסות האנרגיה הגבוהה ביותר כיום, כאשר יכולת ההטענה של סוללות מסוג זה היא נמוכה. אם נתייחס לכלל טכנולוגיית הטעינה המבוססות על ברזל וחמצן (הכוללות בינהם את טכנולוגיית ה-Aluminum-Air), טכנולוגיות אלו אומנם אינן דחוסות מבחינה אנרגטית כמו תא דלק, אך הם מסוגלים להיטען בצורה טובה ומהירה יותר, מה שהופך את הטכנולוגיה הזאת לאידיאלית יותר (לפחות בזמן זה) להטמעות בספקטרום רחב של תחומים כמו סוללות לסמארטפונים, סוללות למכוניות חשמליות ועוד.
למרות זאת, הבעיה העולה מטכנולוגיה זאת מתמקדמת בתוצרי לוואי הנוצרים כבר בטעינה הראשונה של הסוללה, או במילים אחרות, כבר במפגש הראשון של מתכת האלומיניום עם החמצן. במפגש בין החמצן לאלומיניום נוצר החומר "אלומיניום הידרוקסיד" שמצד אחד ניתן להשתמש בו לבניית סוללת Al-Air חדשה (מה שמקנה לה את התואר "ניתנת להטענה מחדש"), אך שמצד שני מפריעה ואף מפסיקה את פעילותה של הסוללה, כך שסילוק חומר זה הינו הכרחי לקיומו. פתרון אחד לבעיה שעלה על ידי מומחה בחברה, בשם ריוחאי מורי, אומר כי בניית סוללה נוספת מסוג Al-Air הצמודה לסוללה הראשונה מאותה הסוג עשויה להניע את תוצרי הלוואי הרחק מהסוללה הראשונה ותאפשר לה להמשיך בפעילותה כרגיל.
השימוש בסוללות המבוססת על טכנולוגיית ה-Aluminum-Air אינו דבר חדש לגמרי, כאשר הצבא האמריקאי עושה שימוש בסוללות אלו כבר מספר שנים ואפילו חברת Phinergy הישראלית, המפתחת סוללות Al-Air מתקדמות עבור מכוניות חשמליות, עושה שימוש נרחב באלומיניום בסוללות שמתוצרתה.
Fuji מתכננת להביא את טכנולוגיית ה-Al-Air החדשה שלה לשימוש נרחב ומסחרי כבר בשנת 2016, כאשר עד אז אנחנו מצפים לראות יצרניות מכוניות חשמליות (בעיקר) וכלל תעשיית הסוללות למינהם להסתכל מקרוב על טכנולוגיה זו והפוטנציאל שהיא מבטיחה להביא עימה.
מה רע ? טובל את הגלאקסי 5 שלי במים ויאללה,
עד שבועיים לקשקש .
עשרות חידושים טכנולוגיים מצוינים בתחום בשנים האחרונות, אבל אף אחד לא טופס. מעניין למה…
"תופס" לא "טופס".
למה לא ? לך תדע במה בוחשים שם .
טופס".
אני מקליד מהסמארטפון, לפעמים זה מתקן איך שבא לו…
למה בלי סוף, כשמדברים על טכנולוגיה חדשה של סוללות נטענות, ישר מזכירים את הסמארטפונים והטאבלטים? הם אחד מהיישומים הפחות חשובים לטכנולוגיות חדשות של סוללות נטענות. רכבי בנזין ודיזל (לא היברידיים), היו דורשים תחזוקת מצבר נמוכה הרבה יותר עם טכנולוגיית מצבר אמינה יותר מעופרת חומצה. כמו כן, אם הסוללה שוקלת פחות ממצבר עופרת חומצה, אזי הרכב היה מזהם פחות (אולי אף פחות מרכב היברידי עם מצבר בטכנולוגיה הקיימת), משום שמשקל הרכב היה יורד משמעותית, והמנוע צריך אז פחות להתאמץ ולבזבז דלק ואנרגיה, והתוצאה היא הצורך במנוע קטן יותר להנעת הרכב.
כמו כן, מכוניות חשמליות היו יכולות לנסוע למרחקים ארוכים יותר במהירות גבוהה יותר.
מכונות גילוח ומצלמות דיגיטליות היו שוקלות פחות, עם סוללות קלות יותר מליתיום יון.
או קיי או קיי, רק איפה זה ?