מכשירי הדגל החדשים של היצרנית הסינית הגדולה מביאים איתם חומרה מרשימה, אך נאלצים להתמודד גם עם אתגרים בלתי צפויים בשל החרם האמריקאי
שני דברים ניצבים במרכז ההשקה של מכשיר ה-Mate 30 Pro – מערך הצילום האחורי המרובע החדש שכולל צמד חיישני 40 מגה-פיקסל, לראשונה בעולם המובייל, ומלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שמאלצת את Huawei להחליף את חנות ה-Play Store ואת שירותיה הפופולריים של גוגל בשירותים אלטרנטיביים.
נתחיל בכל מה שטוב ומעניין: ה-Mate 30 הסטנדרטי יספק לצרכנים מסך OLED (שטוח) בגודל 6.62 אינץ' עם רזולוציית 2,340×1,080 פיקסלים, שבב Kirin 990 מתומן עדכני עם ליבה גראפית מוגדלת מסוג Mali G76MP16, זכרון דינאמי של 6GB או 8GB, נפח אחסון פנימי מהיר בתקן UFS 3.0 בנפח 128GB או 256GB, חריץ עבור אוזניות, רמקולים סטריאופוניים, סורק טביעות אצבע מובנה מתחת למסך, הגנת IP53 בסיסית בפני מים ואבק וסוללת 4,200mAh נאה עם טעינת 40 וואט חוטית מהירה וטעינת 27 וואט אלחוטית מהירה בנוסף.
ה-Mate 30 Pro הבכיר יציע למשתמשים מסך OLED קמור בשני הקצוות שלו בגודל 6.53 אינץ' וברזולוציית 2,400×1,176 פיקסלים בלתי סטנדרטית, זכרון LPDDR4X של 8GB, נפח אחסון מהיר של 128GB או 256GB, הגנת IP68 מתקדמת ממים ואבק, שבב NFC מובנה, קישוריות Wi-Fi 802.11ac כפולת ערוצים, קישוריות Bluetooth 5.1 עדכנית וסוללת 4,500mAh מובנית עם טעינות מהירות בהספק של עד 40 וואט בחיבור חוטי או עד 27 וואט בהתבסס על מטען אלחוטי ייעודי.
למרות עיצוב זהה כמעט לגמרי עבור ה-Mate 30 וה-Mate 30 Pro, כולל 'גלגל' שחור עם ארבעה חורים עבור חיישני הצילום במרכז החלק האחורי – ה-Mate 30 יציע מערך צילום ראשי משולש בלבד, כאשר אחד מאותם חורים נותר מיותם למעשה ושלושת האחרים מורכבים מיחידת 40 מגה-פיקסל גדולה, חיישן 8 מגה-פיקסל לתקריב של פי 3 עם מערך ייצוב אופטי ומצלמת 16 מגה-פיקסל לצילומים בזווית רחבה.
ה-Mate 30 Pro לוקח את העניינים לרמה אחרת כמובן, עם יחידת 40 מגה-פיקסל ראשית אחת בעלת ייצוב אופטי ויחידת 40 מגה-פיקסל שנייה לצילום בזווית רחבה (עם מנגנון ייצוב אלקטרוני) ויכולת לצלם וידאו בהילוך אולטרה-איטי עם קצב 7,680 פריימים בשנייה (בניגוד לקצב של עד 960 פריימים בשנייה ברוב הסמארטפונים המשוכללים האחרים, כולל ה-Mate 30 הרגיל). החיישן האחורי השלישי הוא חיישן תקריב של 8 מגה-פיקסל והחיישן הרביעי הינו חיישן עומק תלת-מימדי – כאשר החלק הקדמי של הדגם כולל מגרעת עם שני מצלמות נוספות: יחידת סלפי של 32 מגה-פיקסל וחיישן עומק תלת-מימדי נוסף שמשמש בין היתר לזיהוי פנים מתקדם.
שני המכשירים יריצו את מערכת האנדרואיד 10 העדכנית ביותר של גוגל היישר מהקופסה, עם ממשק EMUI 10 של Huawei עצמה – אך החרם שהוטל על היצרנית לפני מספר חודשים ומגביל משמעותית את שיתופי הפעולה הטכנולוגיים האפשריים בינה לבין חברות אמריקאיות שונות מביא לכך שהמכשיר לא מכיל את האפליקציות הפופולריות המוכרות היטב מבית גוגל, כדוגמת Gmail, דפדפן Chrome, שירות Google Maps ו-YouTube, וגם לא מכיל את חנות ה-Google Play Store שתאפשר הורדה שלהם.
Huawei תחליף את ה-Play Store החסרה בחנות יישומים משלה בשם Huawei App Gallery, אם כי לא ממש ברור כמה מהשירותים והשמות הפופולריים בעולם האנדרואיד אכן נמצאים שם – כאשר ברור כי האפליקציות הספציפיות של גוגל שהזכרנו בפסקה הקודמת לא יהיו שם.
משתמשים עדיין יוכלו להתקין יישומים, כולל את חנות ה-Play Store עצמה, באופן עצמאי ובלתי רשמי מתוך קבצי APK, וב-Huawei גם יאפשרו פתיחה קלה של הבוטלואדר (Bootloader) במכשירים לטובת החלפה קלה של מערכת ההפעלה לגרסאות צד ג' שאולי כן כוללות את כל מה שאנחנו מכירים ואוהבים מבית גוגל בתור ברירת מחדל – אך ברור למדי כי אלו הן פעולות עבור משתמשים מתקדמים יחסית, כאשר רוב הצרכנים העממיים יעדיפו שלא להתעסק בכל תחום זה ועשויים לוותר על ה-Mate 30 וה-Mate 30 Pro מראש רק בגלל הסיבה הזו.
ב-Huawei מבטיחים כי יוכלו להשיב את האפליקציות של גוגל ואת ה-Play Store אל מכשירי ה-Mate 30 באמצעות עדכון פשוט מרחוק אם וכאשר תוסר המגבלה האמריקאית מעליהם, אך נכון לעכשיו נראה שאף אחד מהצדדים במשוואה הגיאופוליטית לא מוכן לוותר ומלחמת הסחר בין סין לארה"ב אינה עתידה להסתיים בזמן הקרוב. יהיה מעניין בהחלט לגלות מה תהיה ההשפעה של המצב הבלתי רגיל הזה על מכירות דגמי ה-Mate בפועל – אך לא נופתע אם נגלה כי הפור נפל והדרך של היצרנית הגדולה להיפרדות מלאה מגוגל ומאנדרואיד בהמשך (ומעבר למערכת ה-Harmony OS שפיתחה בעצמה בהתבסס על תשתית של אנדרואיד) היא כבר בלתי נמנעת.
Mate 30 יוצע במדינות אירופה במחיר של 800 יורו (כולל תוספת מס) לדגם עם 8GB של זכרון דינאמי ו-128GB לאחסון, ואילו ה-Mate 30 Pro יוצע במחיר 1,100 יורו לדגם עם 8GB של RAM ו-256GB של אחסון, בזמן שדגם ה-Mate 30 Pro 5G שאמור לספק גם כוח עיבוד מוגדל יעלה 1,200 יורו עבור אותם נפחי זכרון. כאשר הצמד ינחת בארץ, נראה כי ניתן לצפות למחירים של מעל ל-3,200 שקלים ומעל ל-4,300 שקלים בהתאמה.
שני הדגמים יוצעו במגוון של שישה גוונים – אם כי שניים מהם יהיו בלעדיין אך ורק לגרסאות ה-5G שאותן כנראה לא נקבל בישראל
מה דעתכם על הדגמים החדשים ועל החסרון המובהק בכל מה שנוגע לגוגל בהם? שתפו בתגובות!