מבחני הביצועים וסיכום
מערכת הבחינות שלנו מריצה התקנה נקיה של חלונות 10 בגרסת 1903 העדכנים יחד עם כל עדכון אפשרי לכל דרייבר מערכת.
בחינות כרטיסי המסך נעשות על בסיס פלטפורמת Z390 של אינטל ושימוש במעבד Core i9 9900K שנכון להיום עדיין נחשב למוביל בין כל המעבדים השולחניים בביצועי הגיימינג ובדחיפת כרטיסי מסך אל הקצה, גם אם זה באחוזים בודדים לעומת התחרות. על הקירור מופקד ה-Noctua NH-D15 האגדי.
לוח האם נשאר ה-Z390 Aorus Pro הנהדר, והזיכרון הוא ה-D80 2X8GB DDR4 3600Mhz של ADATA. ספק הכח למערכת הוא ה-Corsair HX 1050W, שעל אף שעברו עליו כמה שנים, הוא מתפקד בצורה נהדרת.
את המשחקים השונים בחנו בשתי רזולוציות שונות הנחשבות לנפוצות ובעיקר מיועדות לסוג החומרה שבביקורת. FullHD 1,920×1,080 ו-WQHD 2,560×1,440 הן רזולוציות פופולאריות במיוחד במסכי 22-27 אינצ' כיום, יחד עם התוספת של היכולת להציג ב-120-240 פריימים לשניה בעיקר לצרכי גיימינג תחרותי.
כמו כן, בחנו ממוצע פריימים לשניה במהלך הבחינה וגם 1% של כמות הפריימים הנמוכה ביותר שנמדדה. מדד זה נותן מושג לגבי שונות הפריימים שקיבלנו ויכולת הכרטיס להתמודד עם עומסים בלתי צפויים וקירטועים רגעיים.
הפרש הביצועים בין גרסת RTX 2080 פשוטה לבין הכרטיס של Gigabyte במשחק F1 2018 הוא 10% ב-QHD.
המשחק GTA V הוא פופולארי, אך מראה את גילו ואת הקשיים שבבחינת חומרה מתקדמת במיוחד איתו עם הצגה של צוואר בקבוק בעייתי למערכת. כל בחירה מעל ל-RX 5700 בכותר הזה אפילו ל-1440P הופכת לתמוהה בהחלט.
כמשחק ספורט אלקטרוני תחרותי, Overwatch לרוב משוחק בהגדרות נמוכות על מנת להפחית הסחות דעת ויזואליות ולהגיע לביצועי מנוע מירביים, שמתקבלים ב-300 פריימים לשניה כאן. כאן, בעיקר לצורך העמסה גרפית ההגדרות כוונו למקסימום המירבי. ה-SUPER של Gigabyte מראה ביצועים הגבוהים ב-6.7% לעומת RTX 2080 סטנדרטי.
במשחק עטור השבחים והגרפיקה The Witcher 3, רואים הובלה קצת יותר משכנעת ל-RTX 2080 SUPER של 9.9% על פני RTX 2080 סטנדרטי.
המשחק Shadow of the Tomb Raider הוא אחד מהכבדים ביותר בקבוצת הבחינות שלנו, אולי השני הכבד ביותר ויזואלית אחרי Metro, ובכבד אני מתכוון בעיקר למשקל כרטיס המסך מול משקל המעבד בבחינה. כאן גרסת ה-SUPER של RTX 2080 מבית Gigabyte מובילה על RTX 2080 סטנדרטי ב-9.7%.
המשחק החדש בסדרת Metro הוא הכבד ביותר שיצא עד כה, ומשתמש אפילו בטכנולוגיית ה-RTX Ray Tracing של NVIDIA. כאן, לצורך הוגנות הבחינה וקבלת ביצועים סבירים בוטל השימוש בטכנולוגיה הזאת. דפוס הביצועים שראינו עד כה ממשיך עם ה-RTX 2080 SUPER והוספה של 8.2% ביצועים על RTX 2080 סטנדרטי.
לקינוח בין המשחקים שבנבחנו עומד המשחק האחרון שהושק בסדרת Assassin's Creed. ההבדל כאן בין כרטיסי המסך המתקדמים הוא יחסית נמוך, ואני חושב שהסיבה העיקרית לכך היא היותו של המשחק כבד למדי גם על מעבד המערכת. ההבדל אפילו בין RTX 2070 הסטנדרטי לבין RTX 2080 SUPER כאן לא משכנע במיוחד.
אחרון חביב הוא המבחן הסינטטי 3DMark Time Spy שאינו מייצג אף משחק, אך מעמיס גרפית את המערכת. כאן אנחנו מבחינים בתוספת של כ-9% בניקוד לעומת RTX 2080 סטנדרטי. ה-RTX 2080 Ti עדיין נמצא למעלה לבדו.
צריכת החשמל של מערכת הבחינה עלתה במעט בשימוש כרטיס ה-SUPER, אך שום דבר משמעותי באמת. בכל זאת, אמליץ לקנות ספק כח איכותי המדורג 600W או יותר למערכת בעלת 8 ליבות עיבוד וכרטיס מסך דוגמת ה-RTX 2080 SUPER.
כשזה מגיע לטמפרטורות פעולה ורמת רעש – אני חייב להודות שהופתעתי מאוד לטובה. בדרך כלל קירור ה-Windforce הסטנדרטי-משהו שבו Gigabyte משתמשת מספק את הסחורה, אך לא עושה מעל ומעבר. כאן, טמפרטורת הפעולה בפועל היא נמוכה להפליא ורמת הרעש גם כן. לא מדובר בכרטיס המסך השקט ביותר ששמעתי, אבל יש סיכוי טוב שהוא אחד מכרטיסי המסך השקטים ביותר מסוג RTX 2080 SUPER שתמצאו.
בטמפרטורת חדר של 26 מעלות צלזיוס ותחת המאמץ הכבד ביותר הליבה הגרפית שוהה ב-67 מעלות צלזיוס, בעוד המאווררים הגיעו לסל"ד מירבי של כ-1,700 בלבד. מדובר ביחס מרשים ביותר, שכן בדרך כלל אני רגיל לראות את המאווררים הללו עוברים בשקט את רף 2,000 הסל"ד ואת הליבה הגרפית מעל ל-70 מעלות צלזיוס. כל הכבוד Gigabyte, נראה שיש התקדמות בריאה בהנדסת הקירור לכרטיסי המסך.
בזכות הטמפרטורה הבריאה, הליבה הגרפית פועלת בטווח שבין 1,920Mhz לבין 1,995Mhz ללא בעיה כלל וללא התערבות והמהרה ממני. מדובר בתדרים גבוהים למדי לליבת Turing שכזאת.
סיכום
ברשותכם, אני רוצה לרגע להפוך שמות של כרטיסי מסך למחירים, על מנת להמחיש נקודה מסויימת.
כך נראה היחס שבין מה שתשלמו לבין מה שתקבלו, בגדול. לקחתי את Metro כמשחק כבד שיודע להמחיש זאת אולי בצורה הקיצונית ביותר. שימו לב לעליה ההגיונית והסבירה שבין נקודות 270 דולר, 330 דולר ו-350 דולר. עליה נוספת ל-RX 5700 XT ב-400 דולר מביאה עוד ביצועים, ואז קורה משהו שהוא חלק מאפקט מאוד בעייתי כיום בעולם כרטיסי המסך.
NVIDIA יצרה את כרטיסי ה-SUPER על מנת להמכר, ויש לי תחושה שמשהו מעט השתבש בתוכנית למכור פשוט בשביל לשמור על קטגוריית מחיר שעדיין אין לה תחרות. נראה שבין 350 ל-450 דולר יחס העלות לתועלת עבור ביצועים רציניים מגיע לשיאו, ומשהו נשבר שם לחלוטין מעל לרף 500 דולר. עם תג מחיר של 740 דולר ל-RTX 2080 SUPER של Gigabyte, נראה ש-NVIDIA שמה מקל בגלגלי היצרניות בשביל לקדם מכירות של מוצר כזה.
בלתי סביר שיש הבדל ביצועים של כ-20% בלבד בין כרטיס מסך שעולה 400 דולר לבין כזה שעולה מעל ל-700 דולר. אני חושב, ואפילו מעריך ש-NVIDIA תבצע הורדת מחירים בלתי נמנעת ל-RTX 2080 SUPER. הוא פשוט חייב לרדת, עם או בלי תחרות, בשביל להתחיל לרדת ממדפי החנויות. נראה שתחרות מצד AMD היא בלתי נמנעת וזה כנראה יקרה עוד השנה.
אם וכאשר ה-Geforce RTX 2080 SUPER ירד לנקודת מחיר קצת יותר נוחה, או שאתם פשוט רוצים להתעלם מיחס העלות לתועלת וללכת על כרטיס מסך שכזה כבר עכשיו – אני יכול להמליץ בחום על ה-Gaming OC 8G. מדובר באחד מכרטיסי המסך המאוזנים, השקטים, הקרים והזולים ביותר שיש מדגם RTX 2080 SUPER.
לא חושב כלל שיש צורך בתוספת של עשרות דולרים עבור דגמים מתקדמים יותר כשהדגם הזה מצטיין בכל מה שכרטיס מסך מתקדם צריך להצטיין בו. ישר כח ל-Gigabyte, ומכה על היד ל-NVIDIA שצריכה לתת יחס עלות לתועלת יותר טוב מעל לקו 500 הדולרים. אני צופה שבקרוב היא כנראה תאלץ לעשות זאת, הודות לתחרות.
אחלה סקירה, אהבתי המיוחד את הגרף האחרון של מחיר לביצועים+הצעה קטנה לשיפור: כמו שהוא עכשיו נראה שהפרש המחירים בין השורות בגלל שהרווחים זהים. לשים את ציר המחיר (Y) ככזה שייצג את הערך האמיתי יעזור לדעתי להעביר את הנקודה אפילו טוב יותר של תוספת משמעותית כספית עם תמורה שולית מאוד לביצועים בסגמנט הגבוהה.
אגב, זו תופעה נפוצה וסבירה בהחלט לאור מצב השוק. אם אין תחרות בטופ (ואין) אז NV יכולה לדרוש כמה שהיא רוצה. כשאין אלטרנטיבה הרבה יותר קל לפתוח את הארנק כי "אין ברירה, אני חייב כל FPS אפשרי".
כדאי גם להוטסיף את ה1080 להשוואות. עולה שליש ונותן פייט לסדרה מעליו.
מאוד אהבתי את החלק האחרון. מאוד נכון ורלוונטי. לא הייתי משלם היום יותר מ400 דולר (RX 5700 XT). (חחח וקניתי את הRX580 ב100 דולר :P)
אין ספק שהוא הכרטיס הכי פחות "מרשים" מבין כל שלושת הריבראנדים, ובאופן כללי הכי מלהיב מבחינת התמורה הכללית למחיר.
גם אם התמחור היה טוב יותר, ה-2070S עושה עבודה נהדרת בצמצום הפערים וכמובן עולה פחות.
בקטגורה הזו יחס מחיר לכסף כבר לא רלוונטי ממש. זה למי שיש לו והכסף הוא לא גורם מגביל במיוחד
לא חושב שהבנת אותי, הכוונה ביחס מחיר לעומת הדגם הרגיל, לא בשוק עצמו.
עקרונית הוא נותן יותר ביצועים עבור אותו מחיר MSRP, פשוט 2080 יורד במחיר
יש פה סוג של אחיזת עניים מצד אחד יוצאים כרטיסים יקירים מאוד שאין שום דבר שיודע ממש להשתמש בהם שמבחינת עלות תועלת ??? . כיום חוץ מ 3 כותרים אין למעשה משחקים שמשתמשים ב RTX אולי זה בכלל מיועד לשוק אחר (לא של משחקים)
https://www.youtube.com/watch?v=9_XDlIxAkFs&t=471s
לא ממש אחיזת עיניים, פשוט שיווק אגרסיבי שנחוץ (לראיית NV והמנכל שלה) כי המוצר פשוט לא מוכר את עצמו ואינו משכנע בצורך בו.
NV ימשיכו לדחוף את הפיצ'ר הזה על מנת ליצור לעצמם יתרון (נוסף) על פני AMD ואינטל שיכנסו לתמונה עוד כשנה.
כולם אומרו וזה נכון גם לעכשיו- RT אינו בשל כרגע ויהיה רלוונטי רק כש-NV ירדו ל-7NM בתהליך הייצור (AMD יצטרכו למצוא פתרון אחר כי הם כבר שם אך בלי שום יכולות RT)