עיצוב הלוח – המשך
![]() |
השבב הנראה בתמונה הוא האחראי על מתן השעונים לרכיבי הלוח השוני והכיתוב עליו מאפשר זיהוי של תוכנת ה-ClockGen המיועדת ללוח. זהו השבב הסטנדרטי ללוחות העושים שימוש ב-nForce3 Ultra. לידו ניתן לראות את השבב האחראי למערכת הסאונד (אותו שבב בכל לוחות הnForce3-Ultra).
![]() |
אזור המעבד הינו כאמור אזור שנראה דומה לרוב הלוחות שקיימים בשוק ואינו סוטה מהעיצוב הקבוע של זיכרון לצד התושבת. כפי שניתן לראות, הקבלים (הסגולים) המצויים ליד התושבת והקרבה לחריץ ה-AGP, עלולים להפריע להתקנה של אביזרי קירור גדולים על המעבד.
![]() |
בתמונה זו ניתן לראות ביתר בירור את הקבלים הגבוהים ליד התושבת וכן את מערכת ייצוב המתח למעבד. ה-MOSFET-ים לא מסודרים בקו ישר כך, שייצור גוף קירור ייעודי יחיד יהיה בעיתי בשבילם, אך למזלנו כללה EPoX בחבילת ה-PowerPack את גופי הקירור הקטנים המתאימים להם בדיוק. גופי קירור אלו לא יועילו הרבה ללא מעבר אוויר מעליהם, כך שלאחר התקנתם מומלץ לכוון מאוורר לאזור זה שיחליף את האוויר החם באוויר קר יותר.
![]() |
בתמונה זו אנו רואים את בקר הרשת היחיד הקיים על הלוח, שהינו מתוצרת VITESS ומספק ממשק יחיד של Gigabit Ethernet (שלא כמו לוחות מקבילים אחרים המספקים שני ממשקים).
![]() |
הפאנל האחורי נותן ייצוג כמעט לכל הממשקים הקיימים על הלוח, אם כי כאמור בולט בחסרונו ה-FireWire עבורו יש להתקין את פאנל ההרחבה. עובדת חסרונו דורשת מהמשתמש הזקוק לממשק זה לוותר על חריץ PCI עבור פאנל הרחבה, אך אין סיבה הנראית לעין (יש מקום פיזי על הפאנל למחבר נוסף) מדוע לא שולב אחד מאותם מחברים על פאנל ה-IO.