Intro
אינטל משיקה לאוויר העולם סדרת מעבדים חדשה ואנחנו לקחנו את Core i9 9900K הנוצץ שלה לבחינה: השוק השולחני העממי סוף כל סוף מקבל 8 ליבות עיבוד מבית אינטל
היום הוא שחר של יום חדש עבור אינטל ושאפתני החומרה למיניהם – סוף סוף מתחילה יצרנית השבבים לשווק ולמכור מעבדים חדשים לשוק השולחני בעלי שמונה ליבות עיבוד, וכך היא עונה לאתגר שהציבה לה המתחרה האדומה AMD. אינטל רוצה שהכל יהיה נוצץ יותר אצלה והכינה קו מעבדים טרי ומשופר.
שם הסדרה היא Core 9th Gen, או הדור התשיעי של Core אם תרצו. מאז שהושקה אי שם בסוף העשור הקודם, אין ספק שסדרה זאת עברה שיפורים. אמנם, בשנתיים האחרונות ניכרים מספר שיפורים קיצוניים בגישת אינטל למוצריה ובעוצמה המוצעת לצרכן בין מעבדים אלו.
החלוקה עד כה התבצעה לשתי פלטפורמות אותן מגישה אינטל לצרכניה – פלטפורמת המיינסטרים ופלטפורמת האקסטרים. כל פלטפורמה זוכה לתושבת מעבד משלה, לסדרות מעבד ייחודיות ולכל מיני תכונות שבאות לשרת את קהל היעד.
את פלטפורמת האקסטרים מאפיין קהל יעד יוצר תוכן, מערכות שרתי נתונים וגיימרים שפשוט רוצים יותר ליבות למשימות נוספות מלבד משחקים. פלטפורמת המיינסטרים הזולה יותר נושאת גם היא סדרת מעבדים רחבה, אך אותם מעבדים דלים בכמות הליבות שלהם, בתמיכה בנפח זיכרון ובאמצעי אחסון מכמות מסויימת.
בינואר של שנת 2017 הבאנו לכם ביקורת בעת השקת Core i7 7700K, המעבד מרובע הליבות המהיר ביותר של אינטל דאז. הוא היווה שיפור קל על פני Core i7 6700K שיצא שנה לפניו, אך לא הביא בשורות מיוחדות. בסך הכל היה מדובר בעוד מעבד מרובע-ליבות לגיימרים ויוצרי תוכן בעל עליה קלה במהירות.
כבר באביב של אותה השנה החלה רעידת אדמה בעולם המעבדים. המתחרה, חברת AMD השיקה לראשונה מעבדים לשוק השולחני בעלי 6 ו-8 ליבות, ולא גבתה עליהם מחיר גבוה כלל. היא לקחה את שוק יוצרי התוכן והציעה לו מעבדים בעלי יכולת עיבוד מקבילית בריאה במחיר סביר. אמנם, אחד היחסרונות הבולטים של סדרה זאת היה תדר פעולה פושר וביצועי גיימינג שלא תמיד עמדו בקו אחד עם אינטל.
בכל הנוגע לגיימינג וסוגים ספציפיים של תוכנות עריכה, ל-i7 7700K עדיין היו יתרונות מסויימים בשוק. היו משתמשים שלהם מעבד זה עדיין היה רלוונטי מאוד. אמנם, לאינטל נמאס לצעוד במקום במודל ארבע הליבות לשוק המיינסטרים והיא החליטה שזה הזמן להתחיל ולטפס.
כבר באוקטובר של אותה השנה הושקה סדרה חדשה לגמרי של מעבדים, הדור ה-8 בניצוחו של Core i7 8700K. מעבד זה, יחד עם אחיו למשפחת Core לקח את כל מה שהדור הקודם הציע, והוסיף ליבות. Core i3 הפכו למרובעים, Core i5 הפכו לבעלי 6 ליבות ו-Core i7 8700K הביא יחד איתן את טכנולוגיית HyperThreading המייצרת 6 ליבות לוגיות נוספות.
כעבור כמה חודשים AMD מרעננת את הסדרה שלה עם Ryzen 2, אותם מעבדי 4-8 ליבות מקבלים מקצה שיפורים ודוחפים את אינטל עוד יותר לקצה. כעת, ברור לכולם ששמונה ליבות הן כאן להשאר, ושאי אפשר להפוך דבר שכזה להשקה חד פעמית. או שיש לך שמונה ליבות, או שאתה מתחיל לדמם ולהפסיד מכירות.
היום, אינטל עונה לאתגר ונותנת שמונה ליבות לצרכן במחיר נמוך ממה שהציעה אי פעם עד כה. יש שיגידו לא נמוך מספיק – אך זה כבר תלוי מאוד בשימושים ובנקודת המבט שלכם.
בפועל ישנם כמה שינויים הפעם. בראש ובראשונה כפי שצוין, סדרת Core i9 מגיעה למיינסטרים ותשב באותה התושבת עם Core i5, Core i7 וגם Core i3 ו-Pentium.
בהתאם להגדלת כמות הליבות, גם כמות זיכרון המטמון עולה מ-12MB בדור הקודם ל-16MB כעת ב-Core i9 9900K. תאימות התושבת? מלאה, גם Z370 ו-H370 בתושבת LGA1151 הקיימת יתאימו למעבדים החדשים.
כמות ממשקי ה-PCI-Express נשארת כשהייתה, 40 בכל הפלטפורמה עם 20 מהמעבד ו-20 מערכת השבבים. אלו מהמעבד מוקצים בעיקר לכרטיסי המסך וכונן SSD מסוג NVME, והשאר לבקרים שונים ויציאות PCI-Express אחרות. כמו שאר הלוחות בתושבת, גם כאן תמיכה במוצרי Optane של אינטל דוגמת כוננים קשיחים. אה… ויש עוד דבר אחד.
השמועות היו נכונות, וסוף כל סוף אינטל שבה להלחים את מכסה המעבד לליבה עצמה באמצעות סגסוגת המתכת בה היא משתמשת למעבדי השרתים שלה ולדורות שלפני דור 3 של Core. ההשלכות לכך עצומות לכלל משתמשי המעבדים החדשים כאשר בראש ובראשונה יורדת משמעותית דרישת הקירור למעבדים, וכתוצאה מכך גם כמות הרעש אותם מפיקים מאווררי הקירורים השונים. זאת כמובן בהשוואה למעבדים בעלי אותה כמות ליבות בדור הקודם.
כמובן שאסור לשכוח גם את האוברקלוקרים, אלו בניכם שעדיין מעוניינים במשיכת יכולת המעבדים לקצה. כעת המכשול הגדול ביותר שלכם הוסר.
שלושה מעבדים חדשים פותחים את סדרה 9 של אינטל
היום יוצאים לאוויר העולם שלושה מעבדים חדשים של אינטל שיכסו את השוק העליון של עולם המיינסטרים:
- Core i9 9900K בעל 8 ליבות וטכנולוגיית HyperThreading – מחיר 488 דולר
- Core i7 9700K בעל 8 ליבות נטול HyperThreading – מחיר 374 דולר
- Core i5 9600K בעל 6 ליבות נטול HyperThreading – מחיר 262 דולר
נתחיל עם האח הקטן. ה-9600K הוא ולו שיפור איכות חיים על פני ה-Core i5 8600K אותו אנו מכירים. התדר המירבי גבר ב-300Mhz, יש את עניין ההלחמה שהוא קריטי לאוברקלוקינג וכל השאר דומה למדי. מחיר ההשקה גם דומה למדי כאשר זה של 8600K עמד על 260 דולר וזה של 9600K עומד על 262 דולר. מדובר נטו בתמורה יותר טובה עבור אותו הסכום.
האח הבינוני הוא ה-Core i7 9700K ומדובר במעבד ראשון מסוגו עבור אינטל. בהחלטה קצת יוצאת דופן שאולי תגרום לאנשים להרים גבה, החליטה אינטל להשיק מעבד Core i7 לראשונה שאינו כולל את טכנולוגיית HyperThreading. במקום זאת הופיעו להן שתי ליבות נוספות לעומת השש שהכרנו ב-Core i7 8700K. ה-Core i7 9700K הוא מעין 9600K משופר רוחבית לעיבודים מקביליים. המחיר? גבוה טיפונת מזה של Core i7 8700K. בעוד שיכולות העיבוד המקביליות שלו צפויות להיות דומות, הוא מקבל חיזוק בגיימינג ובאוברקלוקינג על פני ה-8700K.
האח הגדול בסדרה הוא כמובן ה-Core i9 9900K ואני חושב שהוא ממצה לחלוטין את היכולות שיש כרגע לאינטל בגזרת תהליך היצור של 14 ננומטר שברשותה. 8 ליבות יחד עם HyperThreading בתדר האגרסיבי ביותר שראינו למעבד כזה מעולם. ה-Core i9 9900K לא רוצה להיות הכי מהיר כאן או שם, אלא בכל מקצה ספורט אפשרי שאפשר להציב למעבד שכזה.
הליבה הגרפית בה נעשה שימוש במעבדים הללו היא ה-UHD630 שמלווה את מעבדי אינטל מזה כשנתיים. מלבד היכולת לתת תצוגה והאצה תלת מימדית, מדובר ביחידת עיבוד מכובדת מאוד המשמשת להאצה של פעולות עיבוד כלליות בתוכנות התומכות בכך. ליבה נוספת אם תרצו.
הגיע הזמן לצלול אל מבחני הביצועים ולראות כמה חזקה ספינת הדגל החדש של אינטל וכיצד היא מתמודדת מול התחרות.
אחלה ביקורת. מקווה שאנשים ילמדו את המסקנות ויפיקו תובנות.
אין שיפור גדול מ8700k
יופי של ביקורת , במיוחד ההשקעה בהשוואה בין מעבדים וכרטיסים שונים, בטוח שזה לקחת המון זמן.
לגבי המעבד עצמו , כבר מזמן אני לא זוכר השקה כל כך משעמת.
כל המיתוג מחדש של i7 וה i9 סתם מבלבל והמחיר המופרך הופך אותו לרלוונטי לקהל יעד די מצומצם.
באופן אישי דווקא מחכה ל ZEN 2 , אם הציפיות לגבי המעבד הזה התממשו אז מעבד כזה במחיר כזה פשוט לא יהיה רלוונטי.
ביקורת מעולה, עם מסקנה מאוד פשוטה ה 9900k הוא לא מעבד סטנדרטי והוא לא מעבד לגיימר הממוצע.
עם תג מחיר שכמעט כפול מ 2700 קצת קשה להמליץ עליו, כל עוד נשארים בגזרת הגיימינג.
השקה עצמה לא מפתיעה היה ברור שאנו נקבל את המלך של מתומני הליבה אבל המחיר אי אפשר להתעלם ממנו, במיוחד כאשר בהפרש מחיר בין 2700 ל 9900 ניתן לעשות שדרוג משמעותי בכרטיס גראפי כלומר קפיצה מ 1060 ל 1080 או 2080 ל 2080ti.
אבל בסוף השאלה מה השימושים ואני מניח יהיה כאלו שיהיה להם צורך קונקרטי ויהיו כאלה שפשוט יירצו את הצעצוע הכי נוצץ שיש לאינטל להציע.
הנה ביקורת של הסוקר החביב עלי , ממולץ בחום.
הוא שואל בדיוק את אותה שאלה , למי לעזאזל מיועד המעבד הזה.
התשובה היא שבמחיר הזה כנראה כמעט לאף אחד.
לא אופתע אם AMDישחררו רמז להופעתו של ה R7 2800X שאמור להיות טוב מה 2700X ויקרב אותו לביצועים של 9900 של אינטל.
בכל אופן הקבוצה הכחולה עושה את כל הטעויות האפשריות, החל ממחיר גבוה מדי, שינמוך קטגורית ה I7 ושלא נדבר על הזמנת מבחני ביצועים לא מדויקים.
אני לא יודע אם יש להם תוכנית מגירה ל 2800X אבל זה לא כל כך סביר שיוציאו מעבד כזה.
AMD מיצו את הפוטנציאל של ZEN+ , ואין להם את היכולת ליצר מעבד בארכיטקטורה הזאת שיתחרה או אפילו יתקרב ב i9.
היעד הבא של AMD זה ה ZEN2 שיושק כנראה ברבעון הריאשון של שנה הבא.
אם הצפיות יתממשו אז זה בהחלט יהיה מעבד שיתחרה ראש בראש ב i9 מבחינת ביצועים רק ב 1000 שקל פחות.
ה2800X צריך רק להיות מהיר יותר ה כ300 מגהרץ בבסיס ובטורבו כדי לתת פייט רציני ל9900 במחיר של 200 דולר פחות.
דרך אגב המחיר של ה9900 שצוין בכתבה הוא נמוך יותר ממה שהוצהר.
שום מילה לגבי פגיעות בפני מתקפות spectre ושלל פרצות אבטחה שהתגלו בשנה האחרונה ?
ממש לא , לא הכל זה מהירות שעון. ל ZEN+ יש IPC נמוך יותר מזה של אינטל
וגם אני גם לא מאמין שה ZEN+ בכלל מסוגל לתת עוד 300 מגה הרץ מעבר למה שיש היום.
הארכיטקטורה הנוכחית של AMD לא יכולה להתחרות או להתקרב מבחינת ביצועים טהורים ל i9.
לא, כי הם לא נפתרו, למעשה (אם אני זוכר נכון) לא מזמן גילו עוד כמה וריאציות של הפריצות.
יכול להיות שלא ניתן להגיע למהירויות של מעל ל4300 בארכיטקטורה הנוכחית של AMD אך אם זה היה אפשרי אני בטוח שמעבד AMD עם מהירות שעון של 4600/4700 יכל לצמצם את הפער הממוצע אשר עומד על 12% מ9900 של אינטל לאזור ה5% ומטה.
לא מדויק ממה שקראתי חלק מהבעיות כן נפתרו ברמת החומרה, אבל לא היה פירוט של מה תוקן ומה לא.
אני חייב לוודא שהבנתי נכון.
אם אני משחק רק ברזולוציית 2K עם הכרטיס 2080TI ההבדל בין ה-8700K ל-9900K בשיפור ה-FPS ינוע בין 1 ל-7 FPS בלבד?!?
(במשחקים שנבדקו)
WTF?!?
אם ככה באמת אז אני בטוח לא הולך לרכוש את ה-9900K.
עכשיו מעניין אותי לראות את ההשוואה בגיימינג בין ה-8700K ל-9700K
מעניין איך הם יתפקדו אחד מול השני…
אני אהבתי מה שלדימיטרי היה לספר
פשוט תעלה כמה פוסטים ותראה את הסרטון שנתתי.
בקיצור בכל מה שנוגע לגימנייג 9900K ,9700K,8700K נותנים ביצועים זהים בכל רזולוציה.
ב 2K גם RYZEN 2700 בדרך כלל (תלוי במשחק) יהיה רק כמה פרימים מאחור
AMD כן יכולה להישתמש בסיליקונים של 2950X ולהוציא 2800X עם טורבו של 4.5GHZ, אבל זה יהיה טיפשי כי אנחנו כבר ליקראת הכנות להשקה עתידית של הדור החדש שיתנו כניראה ל9900K בראש, עד שאינטל תשחרר עם הדור החדש שלה ב10 ננומטר.
מתי אתם חושבים יתחילו ה"הדלפות" לרייזן החדש?
לא רואה שום סיבה ברכישת 9900K, אם רוצים לגיימינג אז 9700K מספיק בהחלט, ואם רוצים ביצועים אז עולים לHEDT בAMD/אינטל ושם יהיו עוד אפשרויות שידרוג בעתיד לעומת הסוקט השולחני שלא יהיה לו שום שידרוג בעתיד.
אז 8600K/8700K/9600K/9700K מצד אינטל הם הבחירה לגיימינג בהתאם לתקציב והמחיר בחנות המועדפת בצד של אינטל.
בכל מיקרה, למי שיש מחשב נורמאלי מהשנים האחרונות- לדעתי לא שווה לשדרג כעת כי השנה הבאה מלאה בכל טוב החל ממעבדים חדשים באמת וכרטיסי מסך חדשים- שימרו את הכסף לחודשים הקרובים- לא להיתפתות :-).
אחד הביקורות הטובות שראיתי וגם אחד הענייניות במיוחד בסיכום! 😉
כדאי שתעשה ביקורות גם על מעבדי AMD ותנסה למצוא את הדגם אופטימלי בהרבה פרמטרים שעליו תמליץ 🙂
משתמשי HWZONE מוזמנים להפגין מול משרדי יבואן AMD כדי שתהיה איזושהי חשיפה בישראל.
AMD העולמית לא מכירה בנו.
אנסה לבקש להביא מעבדים אדומים, כי כל הדאטא עד כה זה תרומות. כרגע יש להם 0 עניין בישראל.
הרב תוקן בחומרה, לא הכל, פה יש פירוט מלא של מה כן ומה לא:
https://www.anandtech.com/show/13400/intel-9th-gen-core-i9-9900k-i7-9700k-i5-9600k-review/2
3175X
Lake
Lake
כמה הערות בונות לגבי הביקורת הדי מקצועית שהרמתם:
1. היה נחמד להוסיף אתה מידע לגבי השיפור/אי שיפור בתיקוני האבטחה בדור הזה (ראו לינק בתגובה לנלעה)
2. טבלת ה"מחיר מעבדים בשקלים" – אני מניח שהמחיר של 8700K זה BOX (במעבדים של אינטל זה לא מובן מאליו מכיוון שיש גירסאות TRAY)? ולגבי המחיר של ה 9900K, היה מאוד רצוי לציין שזה מחיר ללא מעבד, תוסיפו לזה גוף קירור איכותי והמחיר משתנה בלא מעט, לא?
צוין בכותרת הגרף שאלו מחירים לגרסאות TRAY.
סבבה, אם כך המחיר של ה 2700X הוא מחיר BOX לפי המחירים שאני רואה בארץ (1441 ש"ל 2700X BOX), החא מחיר בוקס, מה שאומר שהעלות/תועלת שלו עולה משמעותית הרגע שמכניסים לחישוב את עלות הדוף קירור למעבדי אינטל – חשוב לציין, לא?
ד"א, ציינתם שזה Core 9th Gen, באותה נשימה היה רצוי לציין שזה רק דור 9 בשם וזה בעצם ריפרש של Coffee Lake (שהיה בעצמו רק ריפרש ל Kaby Lake) עם עוד ליבות ויותר MHZ (כמובן על חשבון תוספת מתח/TDP), ללא שינוי מהותי במיקרארכיטקטורה – ז"א ריפרש של ריפרש של אריטקטורה מ 2015 ולא באמת דור חדש.
מהחינת מיתוג זה דור 9, כמו שדור 7 הוא דור 7 ולא דור 6 ריפרש, למרות ששם גם ההבדלים מאוד מינוריים. מוכן להתווכח שההבדל בין דור 6 לדור 7 קטן מזה בין דור 8 לדור 9.
כרגע 2700X עם קירור עולה 1440, כזה בלי יעלה לרוב בסביבות 1400. אלו מחירים גסים למדי.
כמובן שקירור, לוח אם וכו' הם גם חלק מהעסקה.
אינטל קיבלה את כל המסרים שהיא צריכה די בבירור, גם דרך ערוצים אחרים
צפיתי בזה כרגע, באופן אירוני המעבד עם משחה טרמית יאכותית נותן אותן תוצאות כמו שהוא מגיע עם STIM:
אין בזה יותר מדי הפתעות לצערי. גם מעבדים מולחמים אחרים לרוב הביאו תוצאות טובות יותר אחרי דיליד ומתכת נוזלית או משחה מובילה.
אתה היחיד שחושב כך:
https://www.anandtech.com/show/13400/intel-9th-gen-core-i9-9900k-i7-9700k-i5-9600k-review
All three parts are the first entrants into Intel’s 9th Generation Core product line, and under the hood they feature a refresh of the Coffee Lake architecture we saw in the 8th Generation Core products.
Intel’s 9th Generation Core family is built around the Coffee Lake platform, and as the processors have not had any microarchitectural changes, they are refreshes of the 8th generation parts but with the product stack laid out a little differently. For those keeping track, Coffee Lake was already a rehash of Kaby Lake, which was an update to Skylake. So we are on Skylake Refresh Refresh Refresh. Making for what's essentially the same 2015 core CPU microarchitecture now going into 2018 (and beyond).
ואם תסתכל בווידאו שקישרת למעלה גם הוא מציין את זה בבירור.
הארכיטקטורה היא אותה הארכיטקטורה, מבנה הליבה שונה.
אין "ריפרש" במעבד בעל 8 ליבות לדעתי, אפילו כשהוא באותה הארכיטקטורה.
שוב, יודע שזה מונח רשמי, לא אוהב להשתמש בו
מרדף אחרי פרימיים לגיימינג תחרותי. לא יאומן איך מבקרים ( לא הטובים ביניהם ) לא יכולים להכניס משפט אחד חשוב, שאינטל ו AMD
כבר לא בהפרשים אפילו שהולכים ל 1440P. לא ל 4K אפילו.
בגיימינג שך 1080P שאין הגבלת פריימים עד 144+ – יש לאינטל יתרון. כאשר המעבד מהווה את הצוואר.
בגיימינג בכללי – כבר יש תחרות מלאה. למעלה ברזו' גבוהות, נגמרה השליטה של אינטל.
AMD רלוונטיים לחלוטין עם פריימים שמזדנבים מאחורה באחוזים בודדים ולא משמעותיים.
המחיר גומר את העדיפות, אני צופה ש AMD נכנסת עוד יותר חזק עם ה 7NM וקופצת עוד מדרגה במעבדים. זה הזמן שלהם כנראה פה.
אאל"ט ברייזן השיפור היה של כ2~3 מעלות לא? באינטל השיפור גדול בהרבה- הן ביגלל ההלחמה העבה והן ביגלל הגדלת עובי הסיליקון שכניראה עשו את כל זה למניעת היווצרות סדקים , אז לפחות בקטע הזו AMD מציעה פיתרון טוב יותר.
אגב- יש מידע מדוע הסיליקון של אינטל מועד להיווצרות סדקים בעת השימוש(מחזורי חימום קירור) ושל AMD פחות?
מדהים כל פעם מחדש, כושר התחקור המעמיק של סטיב על מנת לאבחן את הסיבה לכל דבר.
אם כן למדנו שמעבד 9900K החדש, על מנת לבוא ליידי ביטוי ולהצדיק את תג מחירו הגבוה למדי (כ- 580$),
צריך לפעול בקצבים גבוהים.
ובכדי לפעול בקצבים גבוהים הוא מצריך לוח אם מהסדרה החדשה 390 בעל מעטפת חשמלית תומכת מספיק.
רק זו תאפשר בידו להגיע לתדרי העבודה המוזכרים באזור חיוג 5 ghz והספק חשמלי של כ- 150 וואט.
אלא שאז המשמעות כתוצר לוואי היא גם חום רב שגורר מערכת קירור תואמת.
אינטל אשר ריזן נושף בעורפה חזק, עושה שמיניות באויר תרתי משמע על מנת לייצר מרחק בינה אליו עד כמה שניתן,
ומתחה פה את מעבד 8 הליבות החדש שלה עד לקצה שבקצה, כך שמהארכיטקטורה הנוכחית לא נישארה עוד טיפה אחת של יתרה
תרמית או חשמלית לסחוט הלאה.
זאת כסמן למה נשאר לריזן סדרה 3000 לסגור – לא נשאר עוד הרבה וזה מעודד.
אילו AMD ילמדו לפתור את בעיית חלוקת הליבות לשני מודולי ccx-ים נפרדים ולאחד את כולם סביב ccx בודד, קרי ארכיטקטורה אחודה,
אזי שגם בעיית ה- latency שבין הליבות תפתר. השאלה היא עד כמה החלוקה הזו לשני ccx היא בכלל מכוונת מלכתחילה ?
או מגבלה של תכנון שלא רצו בה, אך נאלצו לבחור בה. שאלות קשות שכנראה רק למומחי AMD יש תשובה עליה.
הגענו השנה לזמנים טובים בהם אינטל בלחץ אמיתי, ריזן מהווה חלופה רלוונטית מתמיד, ולא מפליא שחובבי PC רבים סביב העולם
בוחרים ברגליים ריזן. להערכתי התוצאות הפיננסיות של הרבעון הנוכחי של AMD אשר יפורסמו אוטוטו ב- 27 לאוקטובר,
יציבעו על מגמה חזקה במיוחד, עת נראה עד כמה נתח שוק AMD לוקחת – אלמנט שבתורו מעלה את מכירותיה משמעותית.
כנראה תוכניותיה לסגור 6 מיליארד דולר מכירות השנה, יתבררו כהערכה שמרנית מדי.
** תזכורת זריזה – שנת 2016 נסדרה על כ- 4 מיליארד, 2017 על כ- 5 מיליארד, והשנה מתוכננת להסגר על 6.
דעתו המעניינת של הסוקר הססגוני timmy joe, אשר מציירת לנו את התמונה הצפויה (ככל הנראה) ברבעון שני 2019:
במקרה הטוב הסרטון הזה הוא תקווה, במקרה הרע לא יותר מבדיחה.
בנתיים יש לו רק 65 אלף עוקבים וזה גדל מחודש לחודש.
הוא רץ לא מאתמול ברשת, הוא שנון ומצחיק – לפעמים יותר ולפעמים פחות, וגם בדרכו היחודית משהו, במקרה דנן, הוא פוגע לטעמי בול.
ריזן סדרה 3000 הולך לסגור את המעט פער שעוד נותר – ולהורידו אל מתחת ל- 10% ממש.
זה לא תקווה, זה כבר די מובטח משום שריזן 3000 עובד ב- 4.5ghz במעבדה (הודלף).
ואז כשמחיר המעבד 9900 כפול מריזן 3700, והפער כה זניח, אכן הבקוש ל- 9900 לא ממש יהיה ער כפי שאינטל קיוותה במקור.
בזה טים מדייק באבוע מדייק.
אגב, לך תראה מה נתח השוק כבר היום בין אינטל ל- AMD ועוד לפני שסדרה 3000 הושקה, אם פספסת זאת אומרת.
שכן במידה ופספסת, יש לך אחלא חומרים מעניינים להשלים בהנאה רבה, כאשר חלקם (נתחי שוק עדכניים) במקרה הובאו בפורום שלנו
ממש בשבועיים האחרונים, ותוכל לקצר טווחים בלמידה.
מה הקשר בין נתח שוק לבין הביצועים של רייזן סדרה 3? רייזן מוצר מעולה לכן amd יש להם נתח שוק.
אפשר עד מחר לחזות ולנחש מה יהיה מוצר x או y בעתיד, ברגע שרייזן יושק ויהיו מבחנים בלתי תלויים נדע מה שווה כרגע הוא תעלומה ותו לא.
האם רייזן 3000 יהיה מוצר טוב? ככל הנראה כן האם amd תפסה את אינטל עם המכנסיים למטה? אפשר להגיד? האם הם יכינו עוד הפתעה? אני מניח שרייזן 3000 יעלה את כמות הליבות.
אבל אלה הכל ניחושים.
שאלה- ראיתי שיש מעבד כפול ליבה I3 של אינטל המיוצר ב10NM- האם מישהו עשה בדיקה לצורכת הערכת השיפור לעומת ה14NM+++++ שקיים כיום?
למישהו נותרו עוד ספקות ?
מה זה….
מה אני שומע שם – איזה לחשוש ציניקני מהקצה השני של החדר ?
איזה מישהו בעילום שם בא ואומר לנו, שיש עוד איזה 10% FPS נוספים שניתן לקבל במשחקים תחת תנאים מאד מסוימים,
של עומס גראפי מדי במיוחד ובאמצעות המעבד של אינטל 9900k, ושהתוספת הזו לבדה כבר שווה את המחיר הכפול, את החום המטורף
שעובד 100 מעלות צלסיוס, ואת העלות הנוספת מסביב של קירור מים לוח האם ומה לא.
באמת ?
והציניקן אומר זאת למרות שהחמור nec טרח כבר כמה, אולי איזה אלף פעמים לשטוף לנו את המוח ולהסביר,
שאף אחד ממילא אינו מסוגל להבחין בתוספת של 10% FPS ? אוף איזה נודניק ה- nec הזה, כבר הבנו אותו בפעם הראשונה.
אבל נעזוב אותו, nec החמור וודאי שאינו אוטוריטה לכלום – הוא הרי סתם קשקשן שבטח מקבל טונה שלמונים מ- AMD בכדי לשבחם,
אז מי הוא בכלל. ואיך החמור הצליח להתברג על ה- payroll של AMD עוד יותר תמוהה.
אלא ש….
גם jay שהוא רק הסוקר במקום השני ברשת האינטרנט עם מעל 1.6 מיליון צופים קבועים, פתאום מסביר את אותו הדבר.
זה כבר מתחיל להטריד (לינק מטה לדבריו לשניה הרלוונטית). משמע שבטח AMD התחילו לשלם גם לו, אחרת לא היה אומר שטות כזו.
**מומלץ כמובן לצפות בסקירתו המלאה – זו פורסת את התמונה בצורה קצת שונה מיתר הסוקרים ולכן מעניינת.
אחרי שתצפו במשך 20 שניות בלינק הפרטני שפקתי מטב בדיוק לקטע שרציתי שתשמעו, גלגלו הסרט לתחילתו וצפו במסודר משם:
מנסיוני הצנוע בלבד, וללא התנסות ברייזן, אני יכול לומר שאני מעדיף אינטל. הסיבות לכך פחות קשורות לתועלת/ביצועים אלא ליציבות (בפירוש יותר יציב לאורך זמן ממעבדי AMD – לפחות אלה שלפני רייזן), תמיכה בקוד של תוכנות מובילות (וגם משחקים) טובה ויעילה יותר, וגם הנדסה קצת יותר מתקדמת. AMD גם כיום עוסקים במרדף אחרי אינטל מבחינה טכנולוגית. העובדה שהמעבדים המובילים שלהם הם בעצם שני מעבדים מודבקים יחד וחולקים בזכרון מטמון מראה על חיפזון מסוים לצאת לשוק לפני שעבדו על ההנדסה כמו שצריך (זה משפיע גם על הביצועים פר ליבה וגם על הביצועים הכוללים). כן, אני בפירוש מסכים שיחס העלות/תועלת שלהם עולה על זה של אינטל – כמעט בכל המובנים. אבל אני חושב שהם יגיעו לרמת הנדסה דומה אולי בדור השלישי של רייזן ולא לפני כן. כיום, עם כל זה, אם הייתי צריך לבחור בין אינטל ל-AMD, יש סיכוי לא רע שהייתי בוחר ב-TR2 של AMD. עם כל צריכת המתח הגבוהה וההתחממות. כי אני מעוניין ביותר ליבות (לפחות 12 פיסיות לעומת ה-6 שיש לי כיום), ולא מעוניין ב-XEON.
מה אתה עושה עם המחשב כל כך כבד, ש- 6 ליבות מגביל וצריך 12 ?
בשיחה עם ד"ר ליסה סו לאחר פרסום הדוחות הכספיים היא הזכירה תאריכים חשובים וציינה את ה6 בנובמבר שבו יערך AMD's next Horizon event .
https://seekingalpha.com/article/4214112-advanced-micro-devices-amd-q3-2018-results-earnings-call-transcript
מריץ מכונות וירטואליות ב-TEST LAB כדי לדמות תנאים של רשת מחשבים
יש לך אחלה תירוץ בשביל לקנות מעבד כמה שיותר מתקדם 😉
את השדרוג הנוכחי עשיתי לפני כשנה, לאחר 8 שנים (!) עם אותו מחשב. בשביל לשדרג שוב, אצטרך להחליף גם לוח אם ולא רק מעבד – אם ארצה לעבור למעבדי i9 למשל. לא מעוניין לשים סכום כזה שוב בשלב זה.
מה דעתכם? אני גם לא יודע מה לחשוב, כי האם יציאה מהSPEC זה לא בעצם OC אוטומטי? כי מיתברר שבשביל לרוץ על התדר 4.7GHZ כל כל הליבות המעבד יכול להגיע כמעט לכפול מהTDP שהוגדר- כל מעבד וSILICONE LOTTERY שלו, איך אשר ליבדוק ולהשוות ככה מעבד למעבד אחר שכן ניבדק תחת המגבלות יצרן שלו? זה כאילו אם היה מצב הפוך והיו בודקים מעבד AMD עם PBO מופעל על מצב אקסטרים לעומת אינטל נעול ל95W, לדעתי אינטל נתנה יד חופשית ליצרני הלוח בשביל שהמעבד אחכן יראה המהיר ביותר ויצליח לרוץ על תדר 4.7GHZ ALL CORE כמו שהצהירו- כי ללא עליה משמעותית בצריכת החשמל המעבד בקושי רץ על 4GHZ בבלנדר- בידיוק כמו 2700X.
הארכיטקטורה של skylake מראה את המגבלות ואת ותקרת הזכוכית שלה.
תחת מגבלות זרם המעבד כאמור מוגבל ל- 4.0Ghz בלבד, ובמצב שכזה הריזן יוצא מהיר יותר בכל הבנצ'ים שאני נתקלתי בהם
ושאני מכיר כמותם.
עדיין, נכון יהיה לבצע השוואות כאשר האינטל מומהר ל- 4.7ghz ,
אלא שאינטל צריכה לתקן את הספסיפיקציות של המעבד ל- 150-200watt או מה שזה לא יהיה שיוצא שם בתדר הזה תחת load מלא.
אינטל לא מגדירים TDP בתור הספק מקסימלי למעבד, אני מדבר ללא המהרה.
אלה בתור הספק או יותר נכון פיזור חום שכל הליבות עובדות רציץ בתדר הבסיס בעומס שמוגדר ע"י אינטל.
שימו לב, בתדר הבסיס, לכן כל ההפרשים בין הTDP להספק בפועל ללא המהרה, לכן חשוב לבדוק הספק בפועל עם או ללא המהרה ולקנות קירור ולוח מתאים.
קנסו למפרט מעבד כלשהו של אינטל ותלחצו על הסימן שאלה בTDP.
אז מדוע מעבדים אחרים שלהם עומדים סביב הTDP המוצהר שלהם?
כי היה יוצא להם מוצר נחות אם היה מצהירים על ה9900K ב165W TDP לעומת AMD 2700X 105W TDP
https://www.anandtech.com/bench/CPU-2019/2194
I
לא הבנתי מה הcase שהוכחת לעומת מה שרשמתי.
סה"כ ציינתי שאינטל לא טוענים שהTDP זה ההספק המקסימלי של המעבד, מי שחושב ככה זאת בעייה שלו, ד"א גם AMD לא טוענים ככה.
זה שהיינו רוצים שיציינו בנוסף מה ההספק המקסימלי זה משהו אחר.
בעקרון יש קשר בין הTDP המוצהר למקסמלי PL1/PL2, רשמתי בעקרון כי יצרן לוחות האם יכול לשנות ערכים אלו בידיעה שהמעבדים יעמדו בזה.
https://www.anandtech.com/show/13544/why-intel-processors-draw-more-power-than-expected-tdp-turbo
https://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-technical-resources.html
הכתבה המעודכנת של סטיב מציירת תמונה מרשימה ומשכילה !
מי שמצטייד במעבד 9900k – מוטב לו להריצו במעטפת החשמלית והתרמית של היצרן = 95 וואט, ולא במעטפת ללא מגבלות,
זו שממהירה את המעבד מעבר לספסיפיקציות.
שכן תוספת הביצועים שמושגת מאותה המהרה, היא זניחה לחלוטין.
מדובר למעשה באחוזים בודדים (חד ספרתיים) בהספקו של המחשב, אשר באים לידי ביטוי תחת עומסים פרטניים (שנהנים מכך במקרה האחד),
ועד כדי כלום בריבוע תחת עומסים אחרים, שבהם לא תדר המעבד הוא המגבלה.
קרי,
שטמטום תמורת כל כך מעט תוספת לביצועים, להקריב כל כך הרבה בבחינת רעש, חשמל ובלאי.
והיי, אפילו אפשר לוותר על קירור מים יקר (ומסוכן במקרה דליפה) ולהשתמש בקירור אוויר קלאסי רגיל.
כנראה שגם לוח אם נורמטיבי ולא יקר מדי אפשרי עכשיו, בלי חשש אם יש לו מספיק VRM בכדי להניע את המעבד.
מי היה מאמין שזה כל כך פשוט.
סיכום:
המהרתו של 9900k לתדר 4.7Ghz אינה אלא לשם הספורט שבדבר. זו נועדה כנראה יותר עבור בנצ'ים וסקירות אינטרנטיות רק כדי
להראות – שאם ממהירים 9900k אז הוא קוטף את "כתר הבכורה" ולו באחוזים בודדים בלבד. בקצור קשקוש בריבוע שלא מעניין
אנשי מקצוע. פרקטית הוא אינו מקנה שום דבר בעל ערך ממשי בעבודת המחשב עושה המון רעש וצלצולים תמורת קקה.
תדר העבודה האידאלי שמהוה את התמהיל הנכון של מעבד 9900k אלו הספסיפקציות של היצרן אינטל והוא 4.0Ghz .
והיי, אפילו במשחקים זה לא השפיעה לרעה – כך שגם עבור ילדודס זה בסדר גמור לעבור כך.
ההגדרה שלו ל95W לא נכונה, הראתי את זה במסמכים, מכיוון שההספק בפועל עובר את הערך הזה שמכוון למאמץ רציף בתדר בסיס שהוא 3.5GHz ולא 4.הספק המעבד עובר את הערך הזה ללא המהרות, בשונה ממעבדים קודמים הPL2 מוגדר גבוהה מאוד ל210W כדי לספק את תדרי הטורבו אפילו לזמן קצר.
https://www.anandtech.com/show/13400/intel-9th-gen-core-i9-9900k-i7-9700k-i5-9600k-review/21
מכבסות מילים, בין שיהיו אלו מצד אינטל ישירות – או מצד שלוחיהם "סוקרים מטעם",
אינן מעניינות אנשי מקצוע, שאת דבריהם קראנו 2 פוסטים מעלה. באמת שחבל לחזור על הדברים שוב.
אינטל עצמה בלוח אם שואלת את המשתמש (pay attention) זה חשוב:
האם לעבוד בהגדרות יצרן או לא.
ראית את הכתבה נכון ?
אתה כמשתמש לוחץ "כן", והפלא ופלא המעבד עובד תחת מעטפת התכנון המקורית של היצרן – 95w.
בדומה לידידי thehwgeek אסגור במילים: we rest our case
מי שרוצה להיות חסר מקצועיות לא נמנע זאת ממנו – ובהחלט שלא חסרים מקורות אינטרנטיים לחוסר מקצועיות
ולהבנה הנדסית. שילכו שמה.
אבל וזה אבל גדול – hwzone אינו אחד מהם, ולא יהפך לאחד כזה…. לפחות לא כל עוד אנכי וחבר מרעי המלומדים
עומדים על המשמרת ודואגים, שכך ישמר האתר הישראלי היחידי בתחום.
כי אם מארץ ישראל יצאה תורה ויצאו מעבדיה של אינטל גם, אבויה לנו אם האתר היחיד שדן בתחום, לא יתאים
עצמו וישמור על רמה מקצועית הולמת.
עוד פעם אתה יורד לרמות אישיות?
היחידי שמראה פה חוסר מקצועיות זה אתה.
אני מוכיח דברים וכשאין לך מה לענות אתה מתחיל להתהג בצורה מגעילה, אתה בריון מגעיל ולא מקצועי.
שוב.
הTDP של אינטל מוגדר כמאמץ רציף של כל הליבות בתדר הבסיס שזה גם הערך של PL1.
ישנו ערך של PL2 שגדול ממנו כדי שיוכלו להגיע לתדרי הטורבו לאורך זמן מסויים, ערכים אלו ניתנים לשינוי בביוס ורוב היצרניות במחשבים נייחים משנים אותם כבר בביוס.
i9 9900k במאמץ רציף של 4Ghz יצרוך יותר מ95W שזה הTDP המוצהר של אינטל ובגלל ההגדרה שלהם אין פה סתירה.
אתה:
1. בריון.
2. מגעיל.
3. אפס.
4. מתנשא.
5. כשאין לך מה לענות מתחיל לרדת לפסים אישיים והעירו לך על זה הרבה פעמים.
6. השמש לא זורחת לך מהתחת.
7. לא השפעת ולא תשפיע על העולם כלום כמו 99.99999999999% מהאנשים, קצת צניעות ודרך ארץ לא תזיק לך.
למי שרוצה לטעון שאני מתנהג שונה ממה שאני רושם, בבקשה, תשימו לב להתנהגות של הייצור הזה שאולי לשם שינוי יענה בצורה עניינית.
לא משנה מי צודק ומי טועה וכמה מידע שופכים פה, בסוף האווירה בפורום נהייתה מאוד מגעילה.
לקוראים זה לא משנה, למי שחלק מהעניין זה כן, לא חסרות לי פה הודעות כדי לראות אם אני פרחח מצוי שמקלל כל מי שזז או רק את מי שמעירים לו כל הזמן שיורד לפסים אישיים.
ולא חסרים דיונים שלא הסכימו עם מה שאמרתי.
מעבר לזה שה"גאון" בכלל לא מבין שהוא מתווכח על כלום.
הסברתי כדי שאנשים יבינו למה יש הבדל בין הגדרות יצרן מה שבסרטון הגדירו מעטפת של 95W בלי שהתייחסו לPL2 שגבוהה מPL1 בהגדרות יצרן (גם במצב זה ההספק עובר 95W) לבין מצב unlimited שבו שינו את הPL2 והזמן שהוא פועל.
אופס,
חזרתי אחרי כמה ימים של העדרות.
איך הגעת לשם None77 ?
ומה עובר עליך בימים אלו ?
שום דבר ממה שכתבתי לא הופנה אליך, בטח שלא אישית. אלא לתעשיית המהתלים הרחבה ברשת האינטרנט.
ולכן חוששני כי הנך חי בפרנויה מסוימת ללא הצדקה לכך ובהחלט שאינך צריך להתגונן, כשכלל לא היה צורך שכזה מלכתחילה.
במילים פשוטות יותר, אחרי מעבר ומעקב על סרטונים ועל הדיון ~
יתרון ה frequency המשמעותי שהיה עד היום אצל אינטל יהפוך ללא רלוונטי שנקבל ZEN בתצורת 7nm.
AMD מפגרת ב 1080P במשחקים ולאט לאט גם זה יעלם.
ביחס של מחיר\ביצועים אני לא רואה סיבה אחת בעולם לחשוב לרגע על רכישת המעבד הזה לעומת מה שהולך לצאת בקרוב
מהאדומים.
אחד השרשורים הכי טובים השנה לומדים בו הרבה
המחירים היום באמאזון… בNEWEGG אין מלאי.
מעניין אם באמת יש כאלה שקונים ב750$+?
אין מלאי, לא כי הצרכנים עטים על המוצר כמוצאי שלל, אלא כי אינטל לא מספקת מלאי.
סטטיסטיקת המכירות שקבלנו מגרמניה ואותה ראינו, מעידה על כך היטב:
פחות מ- 10% מעבדי 9900K לעומת 2700x שנמכרים.
וזו דרמה שאומרת המון.
סיפורי אינטל והבובמייסס שלה, לצערה, אינם מצליחים לחדור את השכל הישר (והבריא) של החמור אנכי.
אני אומנם לא מבין גדול בתחום, אני רואה שכולם יורדים על אינטל ועל הדור הנוכחי הלא מוצלח.
אבל אם זכרוני לא מטעה אותי, הדור הקודם (8) היה יחסית מוצלח ושם הרוב דוקא התפעל לטובה, לא?
אם באמת כך הדבר אז אולי הזכרון שלנו קצת קצר והדיבור על כמה אינטל חברה "גרועה" קצת יצא מפרופורציות?
ממה שהבנתי מדברים היום בגנות אינטל בגלל שאלת התמחור.אם היתה מתמחרת תחרותית הכל היה בסדר
^בדיוק
במדרגת הכניסה מעבדי 2 ליבות, בשעה ש- AMD מוכרת athlon GE200 בעלות 55$, אינטל מציבה G5400 מעל 100$.
נראה למישהו הגיוני ?
במדרגת הביניים AMD משווקת מעבד 6 ליבות עם HT פעיל, ב- 160$ בלבד – ryzen 1600 עם מכפלה פתוחה.
המתחרה הכי קרוב של אינטל חונה במחיר 300$ בלי HT, ו- 400$ עם HT פעיל.
נראה למישהו הגיוני גם זה ?
במדרגת הפרימיום AMD משווקת מעבד 8 ליבות עם HT פעיל ב- 300$ בלבד – ryzen 2700x.
המתחרה של אינטל עולה בשוק כבר 750$ ראינו מעלה
וראינו גם איך זה עובר בטבלת מכירות אחת לדוגמא שהקבלנו, המייצגת פחות או יותר מה שהולך בשוק ה- retail/etail.
בקיצור:
לא ניתן להצליח בשוק תחרותי, עם מוצר מקביל (או טוב בכמה אחוזים בודדים) כאשר המחיר שלו הוא כפול מהתחרות בשוק.
זה לא הלך אף פעם בשום תחום, ובטח שלא הולך בתחום מעבדים.
כרגע אינטל בהחלט חיה על זמן שאול שנותר לה מעידן 2006-2017, בו בנתה מוניטין של יש רק אינטל ולא מכירים שום דבר אחר.
אבל "הלא מכירים הזה" הולך ואוזל מיום ליום, עת יותר ויותר צרכנים מכירים את המעבד החדש ריזן ומה הוא שווה.
בסוף גם רוכשים מוסדיים, המנמ"ר שלהם ישבר לו הסוס ויבקש מ- HP להזמין חתיכות מבוססות ריזן במשקל.
ומתי שהוא גם ירון הסטודנט לתאטרון, שלא מבין כלום בתחום וקונה מחשב, ישמע מחבר שלו, שעדיף מבוסס ריזן ולא אינטל,
כי זה יותר זול ולא נחות במאומה.
אינטל על זמן שאול תרתי משמע עד שיקרו אחד מהשניים:
א. היא תיישר קו במחירים
ב. היא תצא עם טכנולוגיה חדשה שתפתח פער מחדש מעל המתחרה.
אינני רואה את שניהם קורים בזמן הקרוב,
אבל הנבואה כידוע ניתנה לשוטים ולא מתחשק לי להיות כזה.
אז נחיה ונראה בסבלנות כמו שאומרים למהלך הבא של אינטל והיא חייבת כזה במהרה.
תודה על הניתוח.
אני מסכים איתך.
אם הייתי צריך להמר אז הייתי אומר שאינטל תוריד מחירים באופן משמעותי.
אין לה ברירה אחרת.
הבעיה שאינטל לא יכול הלהוריד מחירים, היא שקוע עד הצוואר עם ה10NM שהתעקב ולכן גבר כמה חודשים שלא עומדת בביקושים- לא מדבר עלינו אלא על תחום השרתים/הניידים/חוזי אספקה ליצרני OEM, אז מה יעזור אם תוריד מחירים ולא יהיה מלאי?
אינטל ניתפסה עם המכנסיים למטה, LISA אמרה כבר כמה פעמים, מה שקורה היום זה מה שהימרו עליו ליפני 3~4 שנים, ומה שאתה מחליט היום תקבל אותו בשוק רק בעוד מס' שנים, זה לא מהרגע להרגע!.
אינטל עשו הימור שגוי ועכשיו ושנה הבאה הם הולכים לשלם, כמה ? נחייה יניראה.
הורדת מחירים ? ההפך הגמור. המחירים למעבדים רק הולכים לעלות.
רק אתמול התפרסם
https://www.digitimes.com/news/a20181115PD206.html
בגלל כושר היצור המוגבל שלהם , אינטל הולכת להקטין ברבעון הקרוב את המשלוחים של המעבדים לשוק הביתי.
הם מעדיפים (ובצדק) את שוק ה OEM (שרתים , ניידים , מערכות מורכבות).
לא ברור שהיא כלל יכולה לבצע מהלך שכזה, שכן אז מרווח פר מעבד היא תעבור להפסד פר מעבד.
מצב לא פשוט בכלל.
^בהחלט מעניין.
ליינוס עם ניתוח חריף כתמיד,
ולא בכדי הוא הסוקר מס' 1 בעולם.
ככה חשבתי גם בהתחלה, עם ה9900K הם שחטו את שוק הHEDT, AMD פשוט הובילה אותם לצוק ואינטל בעצמה עשתה את הקפיצת ראש, כעת הם ממש חייבים את ה10NM בשביל להחזיר את הרווחיות כי כל הבעיות הללו הם יפסידו חוזים עתידיים, למשל יש שמוע שמיקרוסוט תעביר את הSURFACE למעבדי APU AMD החדשים.
רק לשים לב איזה מעבד מיקרוסופט נאלצו ליתקוע בSurface Studio 2 שעולה מעל 3500$!- Intel® Core™ i7-7820HQ.
אינטל הבטיחה ו"שיכנעה" את השוק להמתין למוצרי ה10NM שלה כי עוד רגע הם בחוץ, אז כל מי שסמך עליהם ונישאר כרגע מפרסם צפי של פגיעה משמעותית במכירות עקב מחסור מצד אינטל בחלקים, כל הפורטפוליו של המוצרים שלהם נידפק.
לא חושב שהם יסכימו לשים את כל הביצים בסל אחד יותר בעתיד, את הלקח שלהם הם כבר למדו על בשרם!.
כרגע כל שוק החובבים בתחום מצוי כבר בציפיה ל- 3700x ….
שכן אף אחד אינו מתלהב מאף מעבד נוכחי כשזה החדש רגע מעבר לפינה… כנראה כבר במרץ הקרוב.
זה כלום זמן, זה 4 חודשים
שכן 8, 12, 16 ליבות…? (ממתינים בכליון עיניים מסקרן בהחלט)
עם IPC משופר, תדר מהיר יותר – ומחיר אטרקטיבי נגיש,
הם כל מה שצריך על מנת לערבב את השוק מקצה לקצה.
ולא שהוא אינו מעורבב כבר עתה כן:
מסוור את האוזן כי ביקור קצר (במקרה) לסטארט מחשבים שבמושב אודים לידי – ביקור שבו על הדרך אני
שואל (כדרך אגב) כמה קונים אצלכם ריזן כיום לעומת אינטל, מעלה תשובה שחצי חצי.
וזה בישראל איפה ש- AMD חלשה מאד ברובד מעבדים, אז תבינו מה קורה בשווקים שבהם AMD מוכרת,
ומוכרת בהם שגרתית.
הנני מעריך שלמגזר הפרטי בייתי, כיום, AMD כבר עברה נתח שוק (גלובלי) של 50%.
יש משהו אחר שאני שוקל כשאני קונה מחשב (בדרך כלל פלטפורמה משרתת אותי לפחות חמש שנים. האחרונה שמונה..) – כמה החומרה מותאמת לתוכנות איתן אני עובד (מעבר למשחקים). ברוב המקרים, גם כיום, התשובה היא שהחומרה של אינטל תעבוד בצורה אופטימלית יותר מאשר זו של AMD.
אז נכון שלמשחקים בלבד, ולוידאו, אפשר וצריך להסתפק ברייזן. אבל במקרה של תוכנות (תלת מימד, פוטושופ, ועוד) – היתרון לטעמי עדיין בידי אינטל.
הפלטפורמה הנוכחית שלי מבוססת ערכת שבבים X99, עם מעבד 6 ליבות i7-6850k ו-32 ג"ב זכרון DDR4 יחד עם כרטיס מסך GTX1080 ונפח דיסקים כולל של כ-15 ג"ב.
כמו שחשבנו, מיתברר שאינטל מצאה דרך מקורית למזער את המעבדים שלה- ע"י הסרת הליבה הגרפית , ככה היא תוכל לייצר יותר מעבדים פר וופר סיליקון :-).
https://www.guru3d.com/news_story/intel_is_working_on_core_i9_9900_kf_series_that_lacks_igpualso_b365_chipset_at_22nm.html
עוד סרטון אינפורמטיבי ומעולה מבית הOCר הנודע – der8auer :
הוא מראה מדוע לא באמת הייתה סיבה אמיתית לשינוי של הסוקט של Z170/270 ומבחינת מיגבלה החשמלית של הסוקט הוא כן יכל בקלות ליתמוך, מעניין.
זה בדיוק המצב שלי: מתכנן לבנות עליו NAS מסוג Unraid עם מכונת משחקים.
לא כל הלוחות היו מסוגלים לתמוך, במיוחד לוחות זולים מהסדרות הנ"ל.
מZ270 בטח יכלו, לפחות בהגבלת ה95TDP, בקיצור זה לא העניין, מה גםש הוא לקח את ה9900K בOC לציין את מצב הקיצון, לכן אתה יכול להבין לבד שלא היה צריך סוקט "חדש" בשביל ליתמוך בדור השמיני, נטו כסף ו"חידוש" של ליין המוצרים.
ואני יושב בצד, בשקט, לא ממהר לשום מקום, ולא משדרג עד אשר המעבד (בעליות) יתקשה לעבור 60 קמ"ש.
אנחנו לא שם, ואפילו לא קרוב לשם. אז כנראה 2500k ישאר לעוד פרק זמן מה אצלי במחשב.
אגב ישנה סברה ברשת, שמקרוסופט (בבקשת אינטל) מתחילה להאט ביצועים של מעבדים ישנים במערכת הפעלה 10.
בדומה למה שעשתה אפל עם הפיאסקו אשתקד ונתפסה עם המכנסיים למטה. ואם כך זו חוצפה שאין כדוגמתה.
הפתרון ?
לא לשדרג את מערכת ההפעלה, ולהשאיר אותה על הגרסא הכי טובה יציבה ומהירה שלה, שמוכרת גם כ- 1607.
ככה אני עובד וזה פרפקט במחשבים שאצלי בבית. כולם מהירים כשד והמערכת יציבה בלי באגים.
כל הטלאים שהוסיפו לאחר מכן מציקים מאד לחווית משתמש, מוסיפים יכולות בלתי שימושיות בעליל,
ומתקנים פרצות אבטחה שאינן רלוונטיות למשתמש הביתי. אז תודה אני מוותר.
וברגע שתגיע העת האמיתית ובה ה- 2500k יגיד לי תודה, עשיתי את שלי והגיע העת לחליפני במתמודד חדש וצעיר,
כנראה מעבד כדוגמתו של 3700x עם 8 (עד 16) ליבות יכנס לזירה, במחיר שווה לכל כיס ובתמורה מעולה לשקל.
**ואולי זה יהיה רק בעת שסדרה 4700x תצא, איפה שהוא ב- 2020, ואז זה די בודאות כבר 16 ליבות ל- mainstream
אם כנראה 5 גיגה הרץ לפחות. כמו שנאמר – לא מחליף לשם החלפה. מחליף ברגע שיהיה צורך אמיתי בשטח.