לפני כחצי שנה, הודיעה Samsung בבכורה עולמית על פיתוחם של שבבי ה-GDDR4 הראשונים, בעלי נפח של 256Mbit ומהירות של 2.5Gbps. תוך פחות מחודשיים, הודיעה גם חברת Hynix על פיתוחם של שבבי GDDR4 – אשר היו בעלי נפח גדול פי שתיים, 512Mbit, ומהירות של 2.9GBps.
אך פיתוח שבבי ה-GDDR4 בענקית הקוריאנית נמשך, ולמרות שבחברה כבר לא יקטפו שוב את הבכורה העולמית הם מצליחים להשיק שבבים מהירים יותר מאלו של Hynix. שבבי ה-GDDR4 החדשים של החברה הינם בעלי נפח של 512Mbit אך מהירות גבוהה יותר מאלו של Hynix, אשר עומדת על 3.2GBps. מהירות זו מתבטאת בתדר שעון אפקטיבי של עד 3.2GHz מה שהופך את שבבים אלו למהירים יותר בכ-30% מהשבבים בעלי נפח של 256Mbit. כמו-כן, שבבים אלו גם מיוצרים בתהליך יצור מתקדם יותר, של 80nm.

המתחרה העיקרי של זיכרונות ה-GDDR4 היא טכנולוגית ה-XDR של Rambus, שבבי XDR מגיעים למהירות של 3.2GBps ובנפח של 512Mbit. הדגמים הראשונים של שבבי ה-GDDR4 ש-Samsung ו-Hynix הציגו היו איטיים יותר משבבי ה-XDR אך כעת השבבים החדשים מדורגים באותה מהירות יחד עם שבבי ה-XDR כך שהביצועים שלהם זהים מה שמבטל את היתרון של-XDR היה בנושא זה.
יתרה מזאת, היתרון הגדול של ה-GDDR4 הוא שעיצובו כמעט זהה לעיצוב של ה-GDDR3 מה שיקל על המעבר בין הטכנולוגיות. ככל הנראה, אלו יהיו הזכרונות אשר נראה בסוף בדורות כרטיסי המסך הבאים שישיקו nVIDIA ו-ATI בשלב מאוחר יותר השנה.
1G?
איך זה שעדין אין איזה GF7990XTX עים 1G? או משאו דומה?
חושבים שATI תשלב אותו בR580+?
כי היא אמרה שיש לליבה תמיכה בו.
בהחלט פריצת דרך
נקווה לראות את השבבים כבר בקרוב על הכרטיסים החדשים של ATI ו nVidia
אם הוא דומה בביצועיו לXDR
למה לא מחכים שהוא יותר טוב ממנו ולבינתיים ישאירו את הטכנולוגיה הנוחכית ?!
ל-1 ול-2
1:
כי אין צורך בכך…
2:
כמו שהבנתי, כל הליבות החדשות תומכות ב GDDR4, אבל אין מצב שהזיכרון יצורף לכרטיסים האלה… כי זה יוסיף המון ביצועים.
יפה
..
ל5
לNV זה לא. רק לATI מR520.
סוף סוף…
נשמע ממש מעולה
אבל גם אם לא היה עכשיו GDDR4 מתי היו משלבים את ה XDR?
אני עדיין לא ראיתי כרטיסים שמשולבים עם הטכנולוגיה הזאת או אפילו תוכניות לכך
ושרשום 512Mbit למה הכוונה? שבשבב אחד יהיה 512M"B????
או שהמקסימום שיהיה אפשר להכניס לכרטיס מסך זה 512M"B?(מה שלא נראה לי הגיוני כי התמיכה מגיעה מהבקר זיכרון שמובנה בליבה)
XDR יכל להיות עולמי, אם רק נותנים לו יחס
ב"ה
XDR יצא למי שלא יודע לפני הרבה שנים טובות
רק שלא אמצו אותו לשוק המחשבים
אחרי התופעה שקרתה עם שוק ה RDRAM
שאותו גם חברת RAMBUS שיווקה והמציאה
כמו שרואים אנשים שקנו באותה תקופה של ה SDRAM
מחשבים מבוססים RDRAM ואני אחד מהם
עד היום נהנים ממחשבים מהירים ביותר
ככה שאני חיכיתי ל XDR רק שהוא לא הגיע 😐
נקווה ש DDR4 יהיה זול יותר ויתחיל להיכנס לשוק הכרטיסי מסך כבר ב 2007 🙂