מסמכים רשמיים של מפתחת השבבים מספקים לנו הצצה רעננה למוצרים שאמורים להופיע בהמשך שנת 2018
אנחנו כבר יודעים כי התוכניות המסחריות של אינטל הן דינאמיות ונתונות לשינויים תכופים – אחרי הכל קיבלנו המחשה לזה רק לאחרונה, עם הודעה על דחייה חוזרת בהשקה המיועדת של מעבדי ה-10 ננומטר ההמוניים הראשונים לשנה הבאה. מה בכל זאת צפוי לנו מאינטל, כנראה כבר במהלך 2018? המסמכים הרשמיים מצביעים על צמד ערכות שבבים מעניינות – וגם גלגול חדש עבור מעבדי האטום.
גרסה חדשה של מנהלי ההתקן עבור פלטפורמת ה-RST של אינטל חשפה בפנינו את ערכות השבבים שיקבלו את הכינויים Z390, עבור מעבדים שולחניים מובילים במשפחת המיינסטרים של החברה, ו-X399 עבור מעבדי ה-HEDT מרובי הליבות בשוק העליון.
שתי ערכות השבבים יבוססו על אותו שבב פיזי, בדומה לכל ערכות השבבים האחרות בדור ה-Core השמיני של אינטל (Z370, H370, B350 וכדומה), אך יציעו יכולות ומאפיינים שונים – ועצם האישור לקיומן מאשר כי אנחנו עתידים לקבל השקה של דגמים נוספים כנראה, גם בדור ה-Coffee Lake וגם בדור ה-Skylake-X לכאורה.
דור מוצרים אחר שדווקא לא יזכה להמשכיות הוא Kaby Lake-X המוזר משהו, אשר הציע כמות מצומצמת של ליבות במחיר גבוה יחסית ובפלטפורמה יוקרתית ויקרה – משפחה זו תגיע לסוף דרכה המסחרי בתוך פחות משנה מאז הוצגה, ובאופן שככל הנראה מעיד מעל לכל ספק כי מדובר בכשלון צורם.
מסמך רשמי אחר של אינטל המפרט סטים של פקודות הנתמכים בידי מוצריה השונים חושף בפנינו בתורו את עתיד מוצג האטום החסכוני והמוזל – ליבות בארכיטקטורת ה-Tremont שיציעו תמיכה בכמה וכמה פקודות לשיפור יכולות האבטחה, הביצועים וצריכת ההספק בהשוואה לארכיטקטורת ה-Goldmont (ו-Goldmont Plus) שמוכרות לנו כעת.
לא ברור על איזה תהליך ייצור יבוססו מעבדי האטום של העתיד (מעבר ל-10 ננומטר נשמע כמו אפשרות הגיונית, בהתבסס על נסיון העבר בתחומי משפחת האטום) או מתי יושקו, אך בהחלט ניתן להבין כי באינטל לא מתכננים לוותר על קטגוריה זו בעתיד הקרוב אולי בניגוד ל-AMD שלעת עתה נמנעת מלנסות מזלה בתחום בהמשך לכשלונות עידן הבולדוזר ונגזרותיו – זאת משום שבמסמך מצויינות במפורש ליבות Tremont וגרסאות משופרות עתידיות שלהם.