לקחנו לביקורת את התוספת החדשה של HyperX לעולם האוזניות – דגם מתקדם להמונים. האם הוא עומד במשימה?
אחת היצרניות החזקות ביותר של עולם האוזניות לגיימינג כיום נולדה ממש בתקופה האחרונה עם התחזקות המותג HyperX של חברת קינגסטון (Kingston) אמריקאית. עד לפני כמה שנים, נחשב ה-HyperX כמיתוג של החברה בעולם הזיכרון והאחסון בלבד ולא היה משוייך כלל למוצרים אחרים.
בקינגסטון החליטו שזה הזמן להתרחב במטרה לכבוש כמה שיותר איזורים בעולם הגיימינג, ולעשות זאת עם מותג ה-HyperX המבוסס והמוכר מעולם ה-RAM. לכן, נעשה מחקר רציני בתחומים השונים ובקינגסטון החליטו בין היתר גם להכנס לעולם השמע עם אוזניות גיימינג. שם הדגם הראשון הוא HyperX Cloud. האוזניות? זכו לתשבוחות מכל קצוות העולם והציבו את קינגסטון ישירות מול היצרניות הותיקות ביותר בתחום אוזניות הגיימינג.
מאז, השיקה החברה מספר אוזניות נוספות וגם עבדכם הנאמן מזה כחצי שנה משתמש בסט אוזניות שכזה מדגם HyperX Cloud II. מדובר בסט אוזניות מעניין בתג מחיר של כ-340 שקלים בארץ ומגוון תכונות שבהחלט יכולות לסיע לגיימרים רבים. אשתמש בהן כדי להשוות את חויית השימוש לאוזניות ה-Cloud Alpha שבביקורת. סט ה-Cloud Alpha מוצע במחיר מומלץ של 420 שקלים לצרכן מהווה מחליף במובנים רבים.
אריזה ותוכן
מה בתוך האריזה?
- סט האוזניות
- כבל 3 ערוצים (סטריאו ומיקרופון) מסוג 3.5 מילימטרים
- כבל מפצל לשני ערוצים ומיקרופון לחיבור למחשב
- מיקרופון נשלף המתחבר לאוזניות
- חוברות הדרכה
- נרתיק נשיאה
כבל נשלף לאוזניות הוא ברכה. כל מי שיצא לו להתעסק עם כמות מכובדת של ציוד אודיו במשך חייו יודע שאחת הסיבות הנפוצות ביותר להשבתה של אוזניות היא בעיית מגעים בכבל שאינו ניתן להחלפה. כאן דאגה קינגסטון להאריך את חייו הפוטנציאליים של סט האוזניות. מדובר בשיפור מבורך על פני ה-Cloud II שכוללים כבל שאינו ניתן לניתוק. כבל זה מכיל גם שליטה על ווליום (הנמכה ממקסימום) והשתקת מיקרופון. שיפור על פני ה-Cloud II שלא כולל פונקציה זאת.
הנה חלק מרכזי נוסף בחויית השימוש שבאוזניות הללו. המיקרופון הנשלף שמגיע עם אוזניות ה-Cloud ידוע באיכותו ובהמשך תקבלו גם דגימה. דבר זה מגדיל את אורך חייו הפוטנציאליים של סט האוזניות והינו בר החלפה. על אף שאין הרבה תיעוד לשינויים שנעשו במיקרופון בין Cloud II לבין Cloud Alpha, המיקרופון עצמו גדול משמעותית ולכן ניתן להסיק שהוא יפיק קול עשיר יותר.
כך נראה סט האוזניות ולאלו שאינם מכירים מספיק את הסדרה הזאת מקרוב, בהחלט קשה לזהות הבדל ויזואלי. הם מאוד דומים לאוזניות ה-Cloud II. הקשת שמחזיקה את כוסות השמע עשויה סגסוגת אלומיניום יחסית עבה והיא אינה ניתנת לכיפוף בקלות.
בתחתית האוזניות נמצאים שקעי הכבל הראשי וחיבור המיקרופון הנשלף. כמובן שלא אמליץ לחבר ולנתק בכל פעם שניגשים להשתמש באוזניות, אך טוב שמדובר בכבלים ברי החלפה להארכת עמידות המוצר, משהו שלא היה קיים בסדרת HyperX בעבר.
קשת האוזניות היא דבר המוכר לי מסט ה-Cloud II. מדובר באחת הקשתות הנוחות ביותר שמצאתי באוזניות הגיימינג השונות. הספוג הינו רך אך לא במידה שגורמת לקרקפת להרגיש את חלש הברזל של הקשת. במשקל של 298 גרם, פיזור המשקל הנכון של אוזניות אלו הוא גם אחד מהיעילים שפגשתי ובאמת שאני לא מרגיש את משקלם גם אחרי שעות ארוכות של שימוש. סוס מנצח לא מחליפים.
אלו הכריות המגיעות עם סט האוזניות וכאן אני חייב לציין דווקא נקודה מעט שלילית. בעוד שחומר דמוי העור כאן מעט נושם, ובהחלט אוטם אני רגיל דווקא להשתמש בחומר דמוי קטיפה לכריות האוזניות. ב-Cloud II הייתה לי ברירה, הן הגיעו עם שני סטים של כריות לפי העדפת המשתמש. לצערי ב-Cloud Alpha אלו הברירה היחידה בהחלט. אני ממליץ בחום לקינגסטון לשקול בשנית את שלילת הבחירה הזאת. אני מוצא שבטמפרטורות חדר מעט גבוהות יותר מהרגיל אני מזיע באיזור האוזנים. למזלי סט הכריות שהגיע עם ה-Cloud II מתאים לאוזניות אלו.
כך נראה מחולל הקסמים שבאוזניות הללו ומה שהופך אותן לדעתי להרבה יותר מסתם אוזניות גיימינג ממוצעות. איכות הסאונד היא מה שהופך את סדרת ה-Cloud למצליחה ולא בכדי. מדובר בדרייבר דינאמי בקוטר מאוד מכובד של 50 מילימטרים. לו אגב, ישנו מנגנון המפריד בין התדרים השונים לקבלת צליל עשיר הרבה יותר. הנה סרטון ההסברה של קינגסטון בנושא:
אותו עיצוב דו-תאי נראה כמו רעיון טוב למדי ואשמח לראות אותו מיושם במוצרים נוספים כמו ה-Cloud Alpha.
ביצועים וחויית ההאזנה
אפתח בכך שאת חויית ההאזנה שלי אני מעביר אחרי שבועיים של האזנה למשחקים ומוזיקה כאשר האוזניות מחוברות אל כרטיס הקול של בלוח האם. מדובר בלוח Asus X299-A והוא מכיל כרטיס קול מדגם S1220A של חברת Realtek. מדובר בכרטיס קול מאוד נפוץ בשלל לוחות אם מתקדמים היום, בדרך כלל מעל לרף ה-600 שקלים. כרטיס קול זה זוכה להגברה סבירה וברכיבים שנחשבים למתקדמים לכרטיס קול מובנה.
רוב המוזיקה שהאזנתי לה היא אלקטרונית (נו, למה ציפיתם?). לכלי נגינה גם יש מקום מכובד על כל גווניו. בין האומנים להם האזנתי כלולים Infected Mushroom, Parcels, Tame Impala ו-Carpenter Brut. הם כבדים מאוד בבאס בעיקר אך מכילים שכבות רבות של צלילים בתדרים גבוהים ברקע.
בראש ובראשונה ובאופן חד משמעותי יש לציין – ה-Cloud Alpha נשמעות טוב משמעותית מה-Cloud II, שכבודם במקומו מונח. הסאונד עשיר מאוד ועם כיוונון ידני של איקוולייזר יש מקום לכל טווח התדרים. כרטיס הקול המובנה הצליח להניע בצורה המכובדת את האוזניות, על אף התנגדותם המכובדת של 65 אוהם. אפשר לדעת זאת משום שבווליום גבוה הבאסים נשארו נקיים. אחת מתופעות הלוואי של חוסר עמידה בהתנגדות היא ווליום נמוך במצב שכזה, או באסים מלוכלים ומלאי רעש.
הבאס הוא עשיר ובעל נוכחות, אך לא מכסה וסותם את התדרים הגבוהים. כלי הקשה ושירה נשמעים פשוט נהדר. הסאונד מרגיש שהוא עוטף את כל האוזן ולא כאילו הוא מגיע מאיזור מסויים שאפשר להצביע אליו. תכונה חשובה באוזניות איכותיות היא היכולת לא להשמע רחוקים או מרוכזים ולעטוף את המשתמש.
כך גם היה במשחקים. שיגור של טילים במשחק כמו Quake או Overwatch בהחלט נשמע כך. הבום נקי ובעל נוכחות בכל שיגור. לא נצפו רעשים מוזרים כלל בעת מעבר משקט מוחלט לרעש גבוה. כאן גם שותף כרטיס הקול המובנה שמסוגל לעמוד בזה.
אלו הן אוזניות שלא מכילות כרטיס קול ב-USB כמו ה-Cloud II ולכן תלויות במידה רבה בכרטיס קול אליו הן מחוברות. מאוד ממליץ למשקיעים שבכם לקנות כרטיס קול חיצוני או מה שמכונה Pre-Amp גם כן. מדובר בשוק שמוצרים באיכות הוגנת בו מצויים באיזור 60-75 דולר כך שאפשר גם לחשוב על הזמנה מאמאזון. מדובר במוצר משלים שיכול לתת שיפור נוסף באיכות הקול.
כך נשמע המיקרופון המגיע עם סט Cloud Alpha
מדובר באיכות קול משופרת במעט לעומת זאת שמצויה ב-Cloud II ולכן אני יכול לאמת שלהגדלה הסבירה של המיקרופון עצמו בהחלט יש אפקט. נראה שבקינגסטון בחרו לשפר במכוון את איכות הדיבור היות וישנו קהל גדול של משתמשי אוזניות HyperX הזקוק לתכונה זו, בעיקר בעולם הגיימינג התחרותי בו היא שותפה רצינית. מדובר באחד המיקרופונים הברורים והאיכותיים ביותר שקיימים באוזניות גיימינג בתקציב כזה. חד וחלק.
לסיכום – מעולות, יכולות להיות מושלמות
לסיכום, אני יכול להגיד שבאופן כללי ה-HyperX Cloud מהוות שיפור על פני ה-Cloud II אשר נמכרות במחיר דומה למדי.
אתחיל בדברים שאשמח לראות את HyperX משתפרת בהם. בראש ובראשונה – הכריות. הרגלתם אותנו לבחור בין שני סוגי כריות ב-HyperX Cloud II, למה לקחת לנו את הבחירה? אשמח לראות בעתיד את הבחירה הזאת חוזרת. לטוב ולרע – לקחתם את כרטיס הקול ב-USB, שהיווה אופציה ב-Cloud II. כעת, הדרך היחידה לקבל קול באוזניות אלו הוא חיבור לכרטיס הקול דרך היציאה האנלוגית מסוג 3.5 מילימטר. לטוב ולרע – כי במידה וכרטיס הקול אינו איכותי, יתכן ולא תהנו כמו שצריך מאוזניות אלו.
בין יתרונותיו – בראש ובראשונה איכות הקול. איזה כיף לקבל סאונד כה עשיר בסט אוזניות שמוגדר לגיימינג. גם כשסטיגמה בעייתית מאחוריו בעולם השמע, מצליח הסט הזה לספק את אוזניי במחירו.
גיימינג אומר גם מיקרופון שמגיע עם האוזניות וכאן אין לי תלונות כלל. נכון, זה לא מיקרופון קונדנצר משובח ומוגבר אך הוא גבוה משמעותית באיכותו מחלק מהמיקרופונים בהם השתמשתי באוזניות בעלות עלות דומה. ישנן אוזניות שעולות גם 600 שקלים ויותר ומכילות מיקרופונים שנחשבים לירודים משמעותית ממה שה-Alpha מציע. לא פלא שיש אפילו שדרני ספורט אלקטרוני שבוחרים בסט האוזניות הזה.
בחירת העורך – HyperX Cloud Alpha
לדעתי מדובר באחת הבחירות המוצלחות ביותר שבאיזור המחיר של 400 שקלים. גם אם תקציבכם מעט נמוך יותר, אמליץ להשקיע מעט. כסט לגיימרים הוא נותן את כל מה שתזדקקו לו – איכות שמע מעולה, איכות מיקרופון מעולה ועמידות גבוהה על כל אלה. HyperX Cloud Alpha מקבל את פרס בחירת העורך של HWzone. ישר כח, קינגסטון.