אחת מקטגוריות הרמקולים הנפוצות ביותר בשוק הסטריאו למחשב האישי היא מערכות 2.1 ברמת המחיר של 400-500 שקלים. לא מדובר על מערכות יקרות במיוחד, אך מדובר על מערכות אשר מספקות את הרוב המוחלט של האוכלוסיה באיכות הצליל שלהן. עד לפני זמן מה, היו ה-ATP3 המובילים בשוק זה, והיו ההמלצה האוטומטית לכל המבקש לרכוש סט רמקולים בקטגוריה זו. לצערנו, דגם זה יצא מייצור והוחלף על ידי דגם אחר, אך הוא מעולם לא זכה לאותה פופולאריות כמו של אחיו הבוגר. גם מערכות 2.1 של חברות אחרות שהיו בשוק עד היעלמותם של ה-ATP3 לא הצליחו לתפוס את מקומם מסיבה כלשהי, ותמיד נראה היה שאין שום דגם אשר ניתן להכריז עליו כמוביל האבסולוטי בקטגוריה. ביקורת זו תתייחד אל מול שאר ביקורות הרמקולים שעשינו בעבר בכך שהפעם יכללו בה שתי מערכות 2.1 מיצרנים שונים, ואנו מקווים כי לפחות אחת מהן תצליח להתעלות על פני ההיצע בשוק.
שתי המערכות אשר יסקרו הפעם הן ה-Inspire S2 מבית Creative, וה-X-13 מבית Microlab. למרות התמחור הדומה, לא יכולנו לבקש שתי מערכות שונות יותר, משתי יצרניות שונות עוד יותר. Creative מוכרת בשוק הסטריאו למחשב כבר שנים רבות, הן מתחום כרטיסי הקול (בו היא ללא ספק השחקנית הבולטת ביותר, ועד לא מזמן גם הבלעדית) והן מתחום הרמקולים עם סדרת ה-Inspire שלה שנמצאת איתנו כבר שנים רבות, ואף עם סדרת ה-I-Trique שמוכרת לבעלי הכיס המעט עמוק יותר. Microlab הינה שחקנית חדשה בשוק זה, ונכנסה לתודעת השוק על ידי מערכות רמקולים זולות שנראות מרשימות ויזואלית ביחס למחירן, ועל ידי מערכות ה-2.0 היקרות יותר שלה דוגמת SOLO 6/7, אשר זוכות לשבחים ברחבי הרשת. נראה כי לא משנה באיזה סט של Microlab בוחרים, הוא תמיד יבלוט בעיצוב ובגודל ביחס למתחרים.
שני רמקולים ראש בראש
עקב צורת הביקורת, אשר תכיל סקירה של שתי מערכות נפרדות, אופן הבדיקה יהיה מעט שונה מבעבר, וזאת בכדי לשמור על הביקורת אובייקטיבית ככל הניתן. ראשית נבחן כל סט בנפרד בפני עצמו בכדי לעמוד היטב על היתרונות והחסרונות של כל סט, ובכדי להתרגל לשימוש ולצליל של כל מערכת. זאת כיוון שבסטריאו אופי הסאונד של מערכת כלשהי יכול להטעות מאוד בהתחלה, ורק לאחר בדיקה מעט ארוכה יותר ניתן לעמוד היטב על טיב הצליל. לאחר מכן נבצע השוואה ישירה של שתי המערכות, הן בנושא העיקרי שהוא הצליל שלהן, והן בנקודות משניות כמו נוחות השימוש, בעיות למיניהן אם ישנן, ועוד.
מתודולוגיית בדיקה
את הבדיקה האינטנסיבית יותר של איכות הקול לשתי המערכות, נבצע לאחר שאפשרנו לרמקולים לעבוד כמה עשרות שעות, זאת בכדי להיות בטוחים שהם "נפתחו", ושהאוזן שלנו התרגלה לצליל בטרם נקבע מה דעתנו עליהם. כרטיס הקול שישמש אותנו הוא ה-ASUS Xonar D2, אשר ללא ספק לא מגביל את ביצועי המערכות. כיוון שמדובר במערכות 2.1 בלבד, הבדיקה ברובה תתמקד בקטעי מוזיקה ממגוון סגנונות. כל הקבצים בשימוש הם בפורמט FLAC, בכדי לתת את המקור הטוב ביותר לכל אחת מהמערכות. כמו כן, נבדוק את שתי המערכות גם במשחקי מחשב, ובסרטים בכדי שנוכל לתת ביקורת מקיפה כמה שיותר על יכולותן.
אז מי מבין שתי מערכות אילו, אשר שונות כל כך, תצא עם ידה על העליונה, והאם מי מהן תצליח לכבוש את השוק ברמת המחיר שלהן?
שאלות
איך המיקרולאב בהשוואה לVS2421?
ומה מבחינת אמינות, רעשי רקע, ושאר דברים רעים?
כרגע בVS2421 מעצבן אותי מאוד הרעש רקע בזמן שהם דולקים, חסר לי השלט וחסר לי "עומק" בצליל.
אם תכתבו שהמיקרולאב פתרו את בעית הרעשים והם נשמעים כמו VS2421 או יותר טוב, אני פשוט ילך ויקנה אותם למרות שהVS2421 בסדר גמור, הרעש שלהם זה הדבר הכי מעצבן שיש.
X13-פשוט רמקולים איכותיים
לי יש את המיקרולאב כבר כמה חודשים, ואכן אלו הם רמקולים מצויינים יותר טובים מה-VS4121 (שגם אותם יש לי) ופחות טובים מה-ATP3.
עוד יתרון שחשוב מאוד שאנשים יכירו זה שה-X13 ניתנים לתלייה וזה אחד הסיבות העיקריות שקניתי אותם.
אחלה של ביקורת אנטולי
הייתי צריך גם לנסות את הפתרון של לוג'יטק לשוק ה 2.1 בטווח המחירים האלה- גם להם יש אופציות לא רעות.
אגב, בעבר ביקרת פה את כרטיסי ה-Xonar של אסוס. יש סיכוי לראות ביקורת על ה-Xonar Essence החדש יותר והכל כך מדובר?
תודה אנטולי
פשוט תענוג לקרוא.
באמת היה מעניין להוסיף להשוואה סט LOGITECH ברמה דומה.
לכל השאלות עדיף בפורום
כך יהיה נוח יותר להגיב לשאלות ולהערות. וכמובן, תודה על המילים החמות.
תודה רבה אנטולי
סקירה מצויינת. הצעה לסקירה נוספת:
בשנים האחרונות, אנשים לאט לאט מפסיקים לשמוע מוזיקה במערכות הסטריאו הסטנדרטיות, ומעבירים את מרכז העניינים למחשב. הרבה מהם מתלבטים האם לחבר את המחשב למערכת הסטריאו הישנה (חיסרון – תופס הרבה מקום ליד המחשב, פחות נוח) או לקנות זוג רמקולים יעודיים ואיכותיים למחשב (נוח, לא תופס הרבה מקום בסביבת העבודה).
אני החלפתי את מערכת הסטריאו שלי בזוג רמקולים של HARMAN KARDON – SOUNDSTICKS 2
ואני מרוצה עד הגג מהתוצאה. נשמע הרבה יותר טוב מאשר במערכת הישנה.
אם תוכלו לפרסם סקירה בנוסח – "5 הרמקולים הכי טובים למחשב (2.1)" ותשוו ביניהם, זו תהיה סקירה שתיזכר לדורות. הרבה אנשים יעזרו בה בשמחה.
המשיכו כך!
בקורת מצויונת,
אשמח לעוד כאלו בהמשך.
רמקולים 2.1 הכי טובים הם
ההרמן קרדון סאונד סטיקס .
ל 9
תחשוב טוב על מה שאתה אומר לפני שאתה פולט שטויות גורפות.
הכי טוב לשים מערכת קולנוע
אני חושב שהכי כדי לשים מערכת קולנוע בייתית עם מגבר מובנה.
חזק יותר,אייכותי יותר,ובעיקר זול יותר.
7 אתה טועה
הכי טוב זה לחבר רסיבר ורמקולים איכותיים למחשב (אפשר אופטית אם הכרטיס קול לא איכותי ורוצים שלא ישפיע על האיכות, או שסתם מעדיפים את השיטה הזו). אם אתה כותב שעדיף רמקולי מחשב איכותיים, אז גם אם באמת קיימים כאלה, סביר שההשקעה בהם תהיה הרבה יותר גבוהה מההצעה שלי.
ל-12 מ-7
זוג רמקולים איכותיים (2.1) יעודיים למחשב, יניבו צליל טוב יותר מאשר זוג רמקולים רגיל (מוניטורים) שבאותו מחיר, וגם יהיו הרבה יותר נוחים לשימוש בסביבת המחשב. והיום, ברוב המקרים, כל המוזיקה שלך נמצאת במחשב, ולא על מדף הדיסקים…
כמובן שאם תיקח רסיבר, רמקולים וסאב, ותחבר ביחד למחשב, תקבל צליל יותר טוב, אבל גם תשלם הרבה הרבה יותר.
ATP3
תקנו ATP3 וזהו חבל על כל המאמץ של הבדיקה
אין עליהם 🙂
ממליץ בחום!!!
אחלה ביקורת, כל הכבוד
אמנם נאמנותי נתונה ל-Altec Lansing, שהם מפלצות התהילה ואין עליהם, אבל בלי קשר, הביקורת מאוזנת, ממוקדת ומצוינת. כל הכבוד.