עבור לתוכן

מעבד חדש בניידים SONOMA Dothan P-M?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע מזה אומר  SONOMA שהוא שם המעבד שמופיע כעת בניידים החדשים?

(הצורה המלאה שזה מופיע היא SONOMA Dothan P-M)

האם זה מעבד חדש , במה הוא יותר טוב מ- Centrino Dothan P-M?

במה מתבטאים הבדלים? ועד כמה משמעותי ההבדל?

תודה לעונים,

טל

פורסם

SONOMA זה השם של כל הפלטפורמה החדשה של אינטל - ערכת שבבים, מעבדים, כרטיס תקשורת וכו.

פרטים:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1106139004,73216,

גם הסונומה היא חלק ממערך ה-סנטרינו של אינטל, אבל כנראה שהכוונה הייתה להבליט את זה שזהו הדור החדש שתומך למשל ב-DDR2, ב-PCIe, בבאס של 533MHz וכו...

פורסם

סונומה זה סה"כ החלפת הצ'יפסט של הסנטרינו מה855 הישן לגרסה הניידת של ה915, הדותן נשאר אותו דותן

פורסם

נועם, אני לא בטוח שאתה צודק.

אני לא בטוח שהדותנים עם ה-FSB של ה-533MHz (ואני מניח שלזה הם קוראים SONOMA DOTHAN) עובדים בכלל על הציפסטים הישנים של ה-855

פורסם

זה ברור, כי ל855 אין תמיכה (בסטוק...) בבאס 533

אבל זה סה"כ עניין של שינוי המכפלה, לא יותר מזה

הליבה עצמה לא השתנתה בשום צורה

פורסם

שזהו הדור החדש שתומך למשל ב-DDR2, ב-PCIe, בבאס של 533MHz וכו..."

מה שאתה טוען שכל נייד עם סונומה מצוייד ב PCie ?

עוד לא ראיתי בארץ נייד עם PCIe יש חייה כזאת איפה?

פורסם

הצ'יפסט החדש תומך בPCI-E ולא תומך בAGP, ומוסיף תמיכה בDual DDR2

אולי זה עוד לא הגיע לארץ

יש מידע על הדגמים השונים של הצ'יפסט אצל אינטל

פורסם

זה הגיע לארץ.

יש ניידים עם PCIe.

פורסם
  • מחבר

תודה הבנתי, ומה לגבי

במה מתבטאים הבדלים? ועד כמה משמעותי ההבדל?

בעצם אפשר לנסח את זה מחדש ולשאול:

איך זה בדיוק עובד הרי התדר/המהירות של מעבד נגיד 533 והזיכרון mzh400 ושל PCI בטח פחות ואם יש לך HD ata133 ,

אז איך כך זה מסתדר הרי לכל דבר יש מהירות משלו ! אין כאן צווארי בקבוק? יש משהו אני לא מבין?

האם יש בזבוז או מצב שהרכב מסויים יביא לבזבוז? ואיך אני מזהה מצב כזה?

אני ממש אודה אם משהו יפתור לי את חידה זאת

פורסם

השאלה הזו כבר בוודאי לא קשורה לתראד על ניידים.

לכל אחד יש את המהירות שלו - בגלל זה הם לא עובדים על אותו באס.

בקווים כללים - רק כדי להסביר את הנקודה - על תתפוס אותי במילים או במספרים.

נגיד אתה רוצה להריץ תוכנית - המחשב טוען את התוכנית לזכרון שלו מהכונן הקשיח. (ניקח למשל מעבד שולחני Pentium4 בתדר 3.0G - רק כדי שיהיה לי קל יותר עם המספרים). את מה שהוא מריץ כרגע הוא מעלה לזכרון המטמון שלו שיושב על הליבה של המעבד. הזיכרון הזה רץ בתדר עצום של המעבד עצמו - ככה שהוא נורא מהיר - אבל הבעיה שיש למעבד רק 1MB של זכרון כזה אז ברגע שאתה צריך יותר מזה, או רוצה לטעון משהו אחר, המעבד צריך לפנות אל הזכרון הפנימי של המחשב. הזכרון הזה כבר רץ הרבה יותר לאט, רק ב-400MHz (הרבה יותר לאט מה-3000 של המעבד), אבל כאן יש לנו כבר נגיד 512MB - הרבה יותר ועדיין די מהיר. ברגע שהמעבד צריך עוד זיכרון הוא פונה אל הכונן הקשיח ומעלה משם נתונים אל הזכרון הפנימי שלו. הכונן הקשיח כבר הרבה הרבה יותר איטי מהזכרון הפנימי - אז זאת פעולה ממש איטית - בגלל זה למשל אם יש לך 1GB המחשב יותר מהיר, כיוון שהמעבד צריך לגשת להביא נתונים מהכונן הקשיח לעיתים הרבה יותר נדירות. וכן הלאה (נגיד לגשת למחשב אחר ברשת, להוריד מידע מהאינטרנט וכו).

אז כן, נוצר מצב של צוור בקבוק שנגיד המעבד "מחכה" לכונן הקשיח - אבל במצב אופטימאלי כל אחד עובד בתדר שלו כשהאחר בנתיים עושה עבודה אחרת ולא סתם מחכה.

פורסם

איך זה בדיוק עובד הרי התדר/המהירות של מעבד נגיד 533 והזיכרון mzh400 ושל PCI בטח פחות ואם יש לך HD ata133 ,

אז איך כך זה מסתדר הרי לכל דבר יש מהירות משלו ! אין כאן צווארי בקבוק? יש משהו אני לא מבין?

האם יש בזבוז או מצב שהרכב מסויים יביא לבזבוז? ואיך אני מזהה מצב כזה?

אני ממש אודה אם משהו יפתור לי את חידה זאת

כאשר יש חוסר התאמה בין מהירויות שעון של זכרון מול מעבד (כאשר המהירויות פחות או יותר

דומות) אז זה יכול לפגוע בביצועים במידה מסוימת. אבל מי אמר שזה המצב בערכת מעבדי המערכת

החדשה עבור הפנטיום M החדשים?

תרשים ערכת המעבדים החדשה:

915pm_diagram_760.gif

עלפי התרשים אפיק התקשורת בין המעבד לגשר הצפוני מהיר יותר ובקר הזכרון בעל

יכולת למלא את אפיק התקשורת הזה ולדאוג שהוא לא יהיה "רעב", כלומר בקר הזכרון

יותר מהיר מיכולת המעבד לקבל ולשלוח מידע וזה גם כן מצב לא רע.

קשור לדף המוצר:

http://www.intel.com/products/chipsets/915pm/index.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים