עבור לתוכן

בעיה בהתקנת XP על מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מחשב חדש ואני מעונין להתקין בו XP. יש לי בעיה עם מחיצות.

מופיעים בפני המסכים הבאים:

"הרשימה הבאה כוללת את החללים (space) שהינם מוגדרים כמחיצות (are partitioned) ואת אלו שהינם not partitioned".

הרשימה כוללת רק: "131Gb unpartitoned space" (בנוגע ללמה 131, אני יודע, זו לא בעיה).

הוא שואל אותי היכן להתקין את XP ואני כמובן בוחר ב-

"131Gb unpartitoned space" כי זה כל מה שמופיע לי.

אח"כ מופיע לי המסך הבא:

a new partition for windows XP has been created on 131Gb disk 0 at Id 0 and bus 0 on atapi [MBR]

the partition must be formatted.

כעת יש בפני שתי אפשרויות:

format the partition using the NTFS file system (quick)

format the partition using the NTFS file system

בחרתי באפשרות השניה.

הבעיה שלאחר הפירמוט מופיע לי מחיצה C המכונה partition1 שבה 131 ג'יגה ומחיצה שניה של 8 מגה בלבד. הוא שואל אותי היכן להתקין את XP וכשאני אומר לו ב-C הוא מציין בפני שכבר מותקן שם XP ושזה לא מומלץ להתקין את XP בחיצה שכבר קיימת בה מערכת הפעלה.

:s05:

פורסם

but you know for a fact that the hard disk is empty, go ahead with installation.

p.s. for future reference, there is no reason to performa a full format, unless you are encountering special problems - quick is just as good and ... quicker

פורסם

אחרי שאתה בוחר את סוג המערכת קבצים ו WIndows מסיים להתקין ועולה. אתה לא צריך לעלות שוב למסך הכחול. שרשום לך Press any key to enter setup (או משהו בסגנון הזה) אתה לא צריך ללחוץ על כלום. אתה צריך לתת לו לעלות מההרד דיסק ולסיים את ההתקנה.

פורסם
  • מחבר

חזרתי על התהליך מספר פעמים אני אתאר טוב יותר את הבעיה:

אחרי שביצעתי את format the partition using the NTFS file system והפורמט הסתיים הוא שואל אותי איפה להתקין כעת את XP. אני בוחר מחיצה ואז הוא מציין בפני שכבר מותקנת שם מערכת. הוא מציב בפני שתי אופציות:

format the partition using the NTFS file system משמע התהליך חוזר על עצמו

או

לעזוב את הקבצים המותקנים כמות שהם ולהמשיך בהתקנה. אני לוחץ על אופציה זו ועולה לי מסך שבו מצוין כי הקבצים שכבר קיימים ימחקו והוא יתקין את XP. מתחיל תהליך של התקנה כמו שמופיע כאן: http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallXPPro/images/image1_13.html

המחשב מאתחל עצמו http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallXPPro/images/image1_15.html

אלא שבמקום לקבל את http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallXPPro/images/image2_1.html

אני חוזר לנקודה ההתחלתית של http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallXPPro/images/image1_1.html

ראוי לציין שאני לא לוחץ על דבר במהלך האיתחול ונותן לו לעלות כרגיל.

כל זה קורה כאשר הדיסק XP שלי נשאר ב-DVD במהלך האתחול. כאשר אני מוציא אותו לפני האיתחול (ואחרי ההתקנה) XP כמובן לא עולה ואני מקבל "boot from CD"

פורסם

רגע רגע..

מתי שהוא מסיים להעתיק קבצים וגם הוא עושה לעצמו ריסט, אתה מוציא את הדיסק ?

כי אם לא אז תנסה להוציא ותראה אם ההתקנה עולה וגם תבטל לדעתי (ישר אחרי העתקת הקבצים מהדיסק) את הבוט מהסידי!

פורסם

duh ?!

פורסם
  • מחבר

רגע רגע..

מתי שהוא מסיים להעתיק קבצים וגם הוא עושה לעצמו ריסט, אתה מוציא את הדיסק ?

כי אם לא אז תנסה להוציא ותראה אם ההתקנה עולה וגם תבטל לדעתי (ישר אחרי העתקת הקבצים מהדיסק) את הבוט מהסידי!

כמו שציינתי:

כל זה קורה כאשר הדיסק XP שלי נשאר ב-DVD במהלך האתחול. כאשר אני מוציא אותו לפני האיתחול (ואחרי ההתקנה) XP כמובן לא עולה ואני מקבל "boot from CD"

איך בדיוק אני מבטל את הבוט מסידי? כי גם כשאני מוציא את הדיסק הוא עושה רושם לי boot from CD. זה לא אמור כבר לעלות אחרי שהוצאתי את הדיסק? למה בכלל צריך לבטל את הבוט?

פורסם

you need to disable boot from cd in the bios, bios changes are quite easy (its like a big menu), BUT its not recommended if you have never done so before - call a friend

after first part of install, the hard disk should be able to boot by itself and resume the install process

פורסם
  • מחבר

עשיתי זאת. נכנסתי ל- advanced bios features > hard disk boot priority

ואז:

first boot device > hard disk

second boot device > cdrom

third boot device > floppy

ועדין כאשר המחשב עולה אם יש ב-CD דיסק XP הוא יעלה להתקנת ווינדוס - השלב ההתחלתי, הראשון ביותר בתהליך, כאילו לא עשיתי כלום עד כה.

וכאשר אין ב-CD דיסק XP הוא יעלה ואז ירשום לי את השורה: boot from CD ויעצר פה.

מה אני יכול לעשות כעת?

פורסם
  • מחבר

טוב חברים עליתי על הבעיה ואם זה מעניין מישהו אז הינה תיאור מדויק של מה לא עובד:

http://cruftbox.com/blog/archives/000867.html

יש לי לוח

Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard

הלכתי לסי די שלו, העתקתי את הקובץ NVSATAXP לפלופי, הפעלתי אותו והוא פתח לי קבצים לפלופי. כעת התחלתי בתהליך שתואר בקישור הנ"ל וקיבלתי שתי אופציות: Nvidia RAID class driver

Nvidia Nforce storage controller

לא משנה באיזו אני בוחר, אחרי הבחירה והכנסת הפלופי מתבצע תהליך תקין של העתקת קבצים והתקנת ווינדוס ללא בעיות, אלא שבגמר ההתקנה, כאשר האיתחול מתבצע לא עולה לי ווינדוס XP עם המסך הרגיל שלו (לא זה הכחול, זה עם סמל ווינדוס), אלא מתחיל boot from cd למרות שבביוס מוגדר בוט ראשון מ-HD.

כלומר, לא משנה מה אני עושה אין זיהוי של ה-HD. משהו בדרייברים לא תקין....

אני לא מבין מה כי פעלתי אחד לאחד על פי ההוראות, לקחתי דרייברים מה-CD. אם מישהו עבד עם לוח זהה ופתר את הבעיה אז פליס....

:s05:

פורסם
  • מחבר

עוד פתרון שלא עוזר:

השתמשתי במדריך שמופיע בפורום והכנתי CD של XP+SP2 בתקווה שכעת הוא יזהה את ה-HD SATA שלי. אלא, שלאחר התקנת XP, בשלב האיתחול שוב ההתקנה לא נמשכת כרגיל, אלא יש פניה לבוט ב-CD.

פורסם

i think you need to enable the RAID on your motherboard so that the SATA would be itentified as hard disk and will actually boot through it

פורסם
  • מחבר

בביוס בדקתי ו-

IDE/SATA_RAID מוגדר כ- enabled

ואם זה רלוונטי ויעזור למישהו יש לי:

AMD Athlon 64 3000 Socket 939 BOX

פורסם

בביוס בדקתי ו-

IDE/SATA_RAID מוגדר כ- enabled

ואם זה רלוונטי ויעזור למישהו יש לי:

AMD Athlon 64 3000 Socket 939 BOX

יש בקרוב

אבל שמעתי שי'ותר קשה להתקין וינדוס על דיסק קשיח SATA (שמועה)

לפי דעתי תתקשר או לחברה שקנית ממנה את המחשב או למיקרוסופט

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להתקין את גירסת ההערכה של win 64bit שניתנה פה בת'רד בנושא. כאשר ניסיתי להשתמש בדרייברים מהפלופי שהכנתי תוך שימוש בסי די ל לוח היצרן קיבלתי את ההודעה הבאה:

the device associated with the following device drive will not work correctly on this computer: \nvarid.sys

the device driver is not compatible with the x64 based version your computer is running

משמע יש לי בעיית דרייברים של לוח: Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard ומעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 BOX.

השילוב הנ"ל ניתן לא מעט בפורום המפרטים פה באתר וממנו גם לקחתי את המחשב הנוכחי שלי. אז אני מניח שלא רק אני נתקלתי בבעיות. אם יש מישהו שכן שיהיה נחמד ויעזור בנושא, בתקווה לדרייברים מתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים