עבור לתוכן

יש הבדל בין הנדסת חשמל להנדסת אלקטרוניקה ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני לומד כרגע (שנה ראשונה) הנדסת חשמל. ראיתי בהרבה מדורי דרושים שלפעמים רוצים מהנדס חשמל ולפעמים אלקטרוניקה.

בשנה ג ו-ד יש לנו 4 מסלולי התמחות של מיקרואלקטרוניקה,עיבוד אותות,תקשורת ואלקטרואופטיקה.

האם יש הבדל בין זה לבין הנדסת אלקטרוניקה ?

פורסם

שלום

אני לומד כרגע (שנה ראשונה) הנדסת חשמל. ראיתי בהרבה מדורי דרושים שלפעמים רוצים מהנדס חשמל ולפעמים אלקטרוניקה.

בשנה ג ו-ד יש לנו 4 מסלולי התמחות של מיקרואלקטרוניקה,עיבוד אותות,תקשורת ואלקטרואופטיקה.

האם יש הבדל בין זה לבין הנדסת אלקטרוניקה ?

לא כל כך חשוב איך קוראים לזה, אלא מה הדרישות ואופי העבודה.

הנדסת אלאקטרוניקה זה פשוט השם "העממי" למה שאתה לומד, כדי להבדיל אותו ממהנדסי חשמל שעובדים בתחומי זרם גבוה ומכונות חשמל.

בפעם הבאה שתסתכל על מודעות הדרו'שים, חשים לב לא רק אם מבקשים מהנדס חשמל או מהנדס אלקטרוניקה, אלא גם ל-:

1. מי החברה המבקשת: האם מדובר בחברה שמבקשת מהנדס פיתוח, אלא במפעל שמחפש מהנדס חשמל לזרם גבוה.

2. מה אופי העבודה: אף פעם אין דרישה ל"סתם" מהנדס. תמיד יד פרוט של דרישות כמו נסיון של מספר שנים בתחומים מסוימים. תוכל לראות לפי הדרישות אם המודעה מתאימה לך.

נ.ב. אין לכם מסלול התמחות במחשבים? כשאני למדתי באונ' ת"א, התמחות מיקרו-אלקטרוניקה התעסקה בצד "המלוכלך" של ייצור הציפים (חומרים, דיפוזיות וכו') ופחות בצד הלוגי של התכנון.

איזו אוניברסיטה זו?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע אנחנו לומדים זרם נמוך, והבנתי שזרם נמוך זה הנדסת אלקטרוניקה

אני לומד בבר אילן, זה יחסית חדש שם.

יש לנו גם הנדסת מחשבים, שזה שילוב של אלקטרוניקה ותוכנה אבל זה לא מסלול התמחות, זה תוכנית בפני עצמה של 4 שנים (הם עושים איתנו קורסים חופפים במיוחד בשנה א' ו ב')

לנו יש רק 4 מסולולי התמחות, אני יודע שבתל אביב יש משהו כמו 8 .

ואם כבר מדברים, כדאי לקחת מיקרואלקטרוניקה בתור מסלול התמחות ?

פורסם

הכל תלוי במה שיענין אותך. חכה עד שתצטרך לבחור מסלול.

באופן אישי, לא למדתי במסלול של מיקרו אלקטרוניקה, וזה לא מפריע לי לעבוד בתור מתכנן צ'יפים.

אם בתואר אצלכם הדגש במסלול הוא על חומרים, כלומר על הצד הפיסיקלי/כימי של ייצור הצ'יפים, זה לא נדרש בשביל לתכנן רכיבים דיגיטליים.

(מה שצריך זה ידע וענין בתכן לוגי).

פורסם
  • מחבר

כן ברור לי שלוגיקה הרבה יותר חשובה מייצור עצמו, הייצור עצמו הוא יותר עבור מהנדסי כימיה/חומרים.

איזה מסלולים אתה בחרת ? ואם אפשר לשאול איפה אתה עובד ?

פורסם

אני למדתי בת"א, שם היו בתקופתי (סיימתי ב- 1990 כעתודאי) 7 מסלולים, מתוכם היינו צריכים לבחור 3.

אני בחרתי במסלולי תקשורת, מחשבים ובקרה.

אני כיום עובד בחברת סיסקו סיסטמס בתור מתכנן ASIC.

פורסם
  • מחבר

אהה יפה מאוד

מה היית הכי ממליץ לבחור מ 4 המסלולים שיש לנו (צריך לבחור 2)

מיקרואלקטרוניקה, עיבוד אותות, תקשורת, אלקטרו-אופטיקה ?

הרבה המליצו לי מיקרואלקטרוניקה (כי יש שם מבוא למעגלי VLSI ), ותקשורת.

פורסם

זה תלוי מה אתה מחפש.

אם אתה מחפש ענין אישי, חכה שתלמד את קורסי היסוד של כל מסלול ואז תקבל מושג ראשוני אם המסלול מענין אותך.

אם אתה רוצה לדעת באיזה תחום יש יותר עבודה, אני מניח שבעיבוד אותות ותקשורת יש יותר עבודה מאשר באלקטרו-אופטיקה או במיקרו-אלקטרוניקה.

שים לב שלגבי מיקרו-אלקטרוניקה, זה תלוי בסילבוס של המסלול. אם הדגש הוא על נושאי החומרים והפיזיקה, תחום העבודה יהיה צר יחסית.

שים לב שבשביל להיות מהנדס אלקטרוניקה שסתם מתכנן מעגלים דיגיטליים, אף אחת מההתמחויות הללו לא תורמת כלום.

יותר מזה, הקורסים בתקופתי במסלול תקשורת התרכזו כמעט כולם בצד האנלוגי של התקשורת, כלומר אפנון האותות והמתמטיקה הנלווה (בין אם מדוסר בשידורים דיגיטליים או אנלוגיים). בפועל, אני , כמו רבים אחרים בארץ שעובדים בתחום התקשורת, מתעסקים ב- TCP/IP וזה אפשר ללמוד בקלות מקריאה בספר.

בשורה התחתונה, המסלולים לא כל כך חשובים, כי את עיקר הידע שלך תצבור מנסיון תוך כדי עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים