עבור לתוכן

קניתי 512MB זיכרון, אך לפי התיעוד הוא רק 256MB

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

היום קניתי מודול זיכרון נוסף בגודל 512MB, ויש לי ספקות לגבי "מקוריותו".

הסיפור בקצרה - התקשרתי לחנות מקומית, שאותה אני מכיר היטב כבר שנים, ואמרתי שברצוני לקנות 512MB זיכרון, שב KSP מוכרים מודול כזה ב 320 ש"ח, ושאלתי האם יש להם זיכרון במחיר דומה. לאחר בירור קצר נאמר לי שיש להם זיכרון של יונדאי (?) במחיר 360 ש"ח. ניגשתי לחנות ולבסוף קניתי את הזיכרון ב 350 ש"ח (בדקתי שהוא עובד כבר בחנות) ונאמר לי שיש עליו 3 שנות אחריות.

כשהגעתי הביתה, הוצאתי את הזיכרון ורשמתי את כל הנתונים שהופיעו עליו. תוכנות Everest ו CPU-Z לא זיהו את ייצרן המודול.

הנתונים שהופיעו על הזיכרון הם:

מדבקה עם הכיתוב:

HH group

512MB DDR

PC-400 (N)

הזיכרון בנוי מ-8 שבבים בכל צד, כאשר על כל צד מודפס:

Hynix 502PA

HY5DU56822BT-D43

KOR

על השבבים שבצד אחד רשום בנוסף:

26CAJ387BQ1

ועל השבבים שבצד השני רשום:

26CAJ369BQ2

זה ההבדל היחיד בין השבבים שבצד אחד לשבבים שבצד השני.

חיפוש לפי הערך HY5DU56822BT העלה שמדובר הזיכרון של HYNIX, והנה לינק לקובץ PDF שמסביר את משמעות כל האותיות:

http://www.hynix.com/eng/02_products/01_dram/down/DDR.pdf

כפי שניתן לראות המספרים 56 מציינים שמדובר במודול של 256MB והמספר 8 שלאחריהם מעיד על אירגון של 8 שבבים.

בפועל קיימים 16 שבבים והמודול הוא של 512MB.

כפי שניתן לראות מהלינק הזה:

http://www.hynix.com/datasheet/eng/dram/dram_default.jsp

המספר הסידורי של השבבים שעל הזיכרון שלי תואמים למודול של 256MB ולא למודול של 512MB.

הדבר נראה לי מוזר, ולכן אני פונה אליכם:

האם יכול להיות שמדובר כאן ב"קומבינה" לא תיקנית?

האם מדובר כאן בניסיון של חברה עלומת שם לחסוך בכסף ע"י שימוש בצ'יפים שמיועדים לזיכרון של 256MB (ושאולי עולים פחות)?

האם צפויות לי בעיות מהזיכרון הזה?

האם קבוצת HH (או כמו שרשום HH group) שייכת ליונדאי?

האם הזיכרון טוב? האם Hynix חברה טובה לזיכרונות?

בקיצור - האם נדפקתי בצורה כלשהי?

אני יודע שאני מתעמק יותר מדי בנושא, אבל זה מעניין אותי ואני מקווה שמישהו יוכל לסייע לי בעניין.

הערות:

1. עדיין לא הרצתי בדיקת שגיאות עם memtest86 (מתוכנן הלילה).

2. הזיכרון לא מיועד ל OC, מה גם שאני בכלל מריץ אותו ב 266MHz כדי שיהיה יחס 1:1 בין הזיכרון למעבד.

3. אני מקווה שאני לא טועה בפירוש קריאת הנתונים.

תודה על התגובות.

פורסם

יתקנו אותי חברי הפורום המומחים אבל עד כמה שאני מכיר מודולים של זיכרון, 512 מגה הוא לרוב דו צדדי ואין עם זה שום בעיה..

HYNIX חברה בסדר גמור לזיכרונות.. הם אחת מ-5 חברות עולמיות אם אני זוכר נכון שמייצרת את הצ'יפים בעצמם.. אני לא בטוח שאתה מתכוון לקבוצת HH אלא HY שבעברית הם ח.י.

קבוצת ח.י. הם היבואן הרישמי בארץ לזיכרונות HYNIX וכדי להרגיע אותך הם גם הנציגים של מסכי LG ויונדאי ועוד מוצרים שקשורים למחשבים ואלקטרוניקה

לדעתי הזיכרון הזה מגיע עם אחריות לכל החיים ואם נתנו לך רק 3 שנים זה קצת חשוד

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

מספר דברים:

1. אולי אכן היה רשום שם HY group ולא HH, פשוט יותר עניין אותי מה כתוב על השבבים עצמם.

2. מודול הזיכרון השני שלי הוא גם כן דו צדדי והוא 256MB, וביחד יש לי כרגע 768MB זיכרון.

3. ברור לי שיש מספר מצומצם של חברות שמייצרות את הצ'יפים, ושקיימות הרבה יותר חברות שקונות את הצ'יפים האלו ומלחימות אותן בעצמן (בדומה למה שקורה עם דיסקים לצריבה). ה SPD של הזיכרון לא מזהה אותו כזיכרון של Hynix, ולמעשה לא מזהה את היצרן בכלל, מה שאולי מעיד שהייצרן של המעגל עצמו הוא לא Hynix. זה אולי גם מסביר את העניין של האחריות.

כל זה עדיין לא אומר אם זה תקין שהשתמשו בשבבים שמיועדים למודול של 256MB זיכרון כדי לייצר מודול של 512MB.

עריכה:

חיפשתי את האתר של ח.י באינטרנט ואכן הסמל שהופיע על המדבקה שעל הזיכרון תואם לסמל שמופיע באתר, מה שמאשר את העובדה שהזיכרון הנ"ל אכן יובא ע"י קבוצת ח.י. בקשר לאחריות - אני אצטרך לבדוק.

פורסם

אני חוזר על זה שוב : אם הזיכרון שקנית הוא יבוא של קבוצת ח.י אז הוא HYNIX מקורי, אין איתו שום בעיה (במיוחד אם הוא עובד טוב במחשב שלך) והדבר היחיד שלא טוב זה שקיבלת 3 שנים אחריות ולא lifetime

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התגובה GURI. הבנתי את דבריך ואני אדבר עם החנות בקשר לאחריות.

כמו שאמרתי, אני כנראה סתם מתעמק יותר מדי, אבל לפי הקודים של השבבים, נראה לי שהזיכרון היה צריך להיות של 256MB, ולכן תהיתי אם עשו "קומבינה" כלשהי עם הזיכרון הזה (האם ייתכן שבכלל הזיכרון הזה היה אמור להיות 2 מודולים של 256MB, כל אחד עם שבבים רק בצד אחד, ותקלה כלשהי גרמה להלחמת שבבים משני צדדיו ובכך הפכה אותו למודול של 512MB?). העובדה שלא מדווח יצרן ב SPD מוסיפה לחשד הזה (מצורפות תמונות מ CPU-Z של הזיכרון הקיים ושל הזיכרון החדש).

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

קיבלת Hynix D43 = זכרונות 500Mhz

מה רע בזה?

פורסם
  • מחבר

קיבלת Hynix D43 = זכרונות 500Mhz

מה רע בזה?

1. לא אמרתי שיש משהו רע בזיכרון הזה.

2. איך הגעת למסקנה שזה זיכרון של 500MHz? לפי האתר שלהם D43 מסמן שהזיכרון הוא DDR400 3-3-3, כלומר CL3 ב 200MHz (רשום בעמוד אחר), ותיזמונים קצת יותר נמוכים מדגמים אחרים.

הערה:

אחרי 9 שעות עם +memtest86 הזיכרון נמצא תקין, כך שאין בעיה איתו.

פורסם

הצ'יפים האלה נמצאים על זכרונות 500Mhz של הרבה מאוד יצרניות גדולות (3-4-4-8)

בסופו של דבר קנית זכרונות 400Mhz וקיבלת צ'יפים של 500Mhz

פורסם

אני ראיתי את ה D43 רצים גם מעבר ל 600 מה"ז...

ועושים 2-2-2 עד 450 מה"ז.(וכל זאת עוד ללא בוסטר)

פורסם

אז מכל החששות שלך יצאת מורווח.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות והמידע.

אני מניח שהעניין סגור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים