עבור לתוכן

שאלה בקשר להרחבת זיכרון - ערכתי!

Featured Replies

פורסם

[glow=red,2,300]שלום פורום![/glow]

אני מתכוון לשדרג את המחשב ממש בקרוב, ואני רוצה להרחיב את הזיכרון שלי לGB 1 , כרגע יש לי 256 MB שזה כלום...

ולשאלה- יש לי רק 3 חריצים של זיכרונות בלוח אם ורציתי לדעת שאם אני יוסיף עוד 2 סטיקים - אחד של 256 והשני של 512 אז זה יחשב כאילו 1024 MB - כי הלוח שלי לא תומך בדיואל..

ועוד משו - האם המעבד שלי - P4 2.4 יוכל לנצל את כל הזיכרון הזה ? או שאני ירגיש את זה רק במשחקים ממש כבדים?

או שבכלל לא כדאי לי להשקיע כסף ולהרחיב את זה לGB1 כי זה לא ישנה לי כלום?

תודה

פורסם
  • מחבר

שנייה , אני עורך... - היתה שגיאה והוא לא שלח לי את הכל... ???

פורסם

LOL איזו שטות?! :lol:

פורסם
  • מחבר

LOL איזו שטות?! :lol:

ערכתי! :)

פורסם

כן זה יחשב 1GB

Dual רק אומר שאם יש לך שני סטיקים אז הם יעבדו יותר מהר...

המעבד שלך קצת גבולי, אבל הוא עדיין מספיק טוב כדי שתרגיש את ההבדל מ256mb!!!

כל עוד אין לך Celeron...

פורסם
  • מחבר

כן זה יחשב 1GB

Dual רק אומר שאם יש לך שני סטיקים אז הם יעבדו יותר מהר...

המעבד שלך קצת גבולי, אבל הוא עדיין מספיק טוב כדי שתרגיש את ההבדל מ256mb!!!

כל עוד אין לך Celeron...

אז יהיה הבדל גדול? או שאני כמעט לא ארגיש - זה חשוב כי אני רוצה לדעת אם זה משתלם לי להשקיע כסף בGB 1

נ.ב. : אני מתכוון לשחק במשחקים ממש כבדים!

פורסם

תראה בעקרון כן, יהיה הבדל גדול מ256 מגה ל1GB...

256 מגה כבר נחשב לקצת, קצת מאוד אפילו אם אתה רוצה משחקים כבדים :)

אבל  יכול להיות שעדיף לך לשדרג רק ל512mb!

זה תלוי בעוד גורמים...

מה הכרטיס מסך שלך? מה הדגם של המעבד שלך (אם אתה לא יודע תלך לwww.cpuid.com ותוריד את CPUZ, היא תראה לך)

פורסם
  • מחבר

תראה בעקרון כן, יהיה הבדל גדול מ256 מגה ל1GB...

256 מגה כבר נחשב לקצת, קצת מאוד אפילו אם אתה רוצה משחקים כבדים :)

אבל  יכול להיות שעדיף לך לשדרג רק ל512mb!

זה תלוי בעוד גורמים...

מה הכרטיס מסך שלך? מה הדגם של המעבד שלך (אם אתה לא יודע תלך לwww.cpuid.com ותוריד את CPUZ, היא תראה לך)

אני משדרג את הכרטיס מסך שלי (GF4MX440) ל GF6800 הרגיל (לא GT) באותו יום שאני קונה את הזכרונות - ז"א שהכרטיס מסך שלי הו אGF6800

והדגם של המעבד שלי הוא - Intel Pentium 4 CPU 2.4GHz

נ.ב: בשביל כרטיס מסך כזה (6800) צריך ספק חזק? 400W מספיק? ועוד משו- יש דרך לדעת כמה הכוח של הספק חוץ מלפתוח את המחשב? תוכנה או משו?

פורסם

ישנם כמה דגמים של P4 2.4ghz...

הכי פשוט זה אם תביא תמונה של התוכנה CPUZ, היא תראה בדיוק...

בכל מקרה עם כרטיס מסך כזה אתה תרגיש הגדל גדול גם עם 1gb של זיכרון, אבל יש לי הרגשה שהמעבד הוא זה שיאט אותך בסופו של דבר...

בשביל לדעת איזה ספק יש לך אתה חייב לפתוח את המארז, בכל מקרה 400W ג'נרי יכול להספיק, זה תלוי באיכות שלו...

אם יש לך 400W נורמלי (לא ג'נרי, כלומר הספק הוא מחברה ידועה) אז הוא יספיק.

עריכה - בלי קשר למעבד שלך (למרות שסתם מתוך עניין בא לי לדעת מה הוא) אני כן מציע לך להשקיע ב1GB של זיכרון אם אתה עומד לקנות את הכרטיס מסך הזה!

אני גם מציע לך לקנות ספק איכותי במקרה ששלך ג'נרי...

ספקים ג'נרים נוהגים לתת מתחים לא יציבים שעלולים לגרום לבעיות... בנוסף אם הם נשרפים הם עלולים לשרוף דברים שמחוברים אליהם (במקרה שלך זה את הכרטיס מסך, שעומד להיות מחובר ישירות לספק כוח).

אתה באמת רוצה שהכרטיס מסך שלך ישרף במקרה של קפיצת מתח?

פורסם
  • מחבר

לא, אני ממש לא רוצה!

תן לי שם של ספק טוב ואמין שיוכל לשים לי את הכרטיס הזה בלי בעיות ולא יקרה לו כלום..

אני בהתחלה חשבתי על הספק 400W של KSP שעולה 190 ש"ח - זה נחשב ג'ינרי? ומה לגבי הספקים של HEC?

אה ועוד משו - אם אני מחליף ספק, זה כמו להחליף כל חלק אחר או שזה יותר מסובך וצריך לקחת למעבדה או משו כזה? זה כמו להחליף כרטיס מסך בערך? להוציא ישן ולהכניס חדש?

תודה רבה

פורסם

הספקים של KSP נחשבים ג'נריים, למרות שיש שטוענים שהם טובים...

בכל מקרה HEC הם כבר דיי טובים.

הנה עוד דוגמא לספק טוב:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138_295&products_id=1566

עריכה - לא משנה איזה ספק אתה קונה תוודע שיש אחריות, עדיף ליותר משנה.

גם שנה זה טוב אם אתה לא מוצא עם יותר, העיקר שיהיה :)

עריכה - בקשר להרכבה...

זה קצת יותר מסובך, אבל אתה יכול להסתדר לפי דעתי...

תפתח את המארז שלך ותסתכל.

הספק כוח מוברג בחלק העליון של המארז, ממנו יוצאים קבלים לכל חלקי המערכת.

שאתה מפרק אותו אתה צריך לפרק כל אחד מהחיבורים, להוציא את הספק (לרוב מוחזק על ידי 4 ברגים מחוץ למארז), לשים את הספק החדש ולהבריג, ואז לחבר חזרה את החיבורים.

אז כן, זה יותר מסובך מלהוציא כרטיס מסך ולשים אחד אחר, אבל זה אפשרי גם בלי יותר מדי ידע...

בחירה שלך אם אתה רוצה לעשות את זה.

דרך אגב, תזכור שהכרטיס מסך החדש שלך יזדקק לחיבור חשמל ישירות מהספק.

כלומר שתחליף כרטיס מסך, זיכרון וספק, תתצטרך לחבר חיבור אחד של חשמל יותר משתפרק (כלומר הכרטיס מסך הקודם שלך לא צריך חיבור חשמל).

נראה לי רק בלבלתי אותך בשורה האחרונה, אני יודע שבילבלתי את עצמי :)

ובקשר לנזק אפשרי מחיבור הספק... סיכוי נמוך...

כל עוד לא תפיל את הספק בתוך המחשב ולא תחבר את החיבורים הפוכים (שזה מאוד קשה כי הם מתחברים רק נכון בקלות, חיבור לא נכון ידרוש כוח פיזי רב) אז אתה לא ממש יכול להרוס דברים...

במקרה שתשכח לחבר משהו אז הוא פשוט לא יעבוד עד שתחבר אותו...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!- עזרת לי נורא!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים