עבור לתוכן

קצת סדר בתקנים - PCIe מול PCIx

Featured Replies

פורסם

מה בעצם ההבדל בין PCIx לבין PCIe ?

אם יש לי לוח אם עם שני חריצי PCIx וחריץ AGP אני עדיין אצטרך להשתמש בכרטיסי מסך AGP, נכון ?

פורסם

pci-x זה אפיק שימוש בשרתים (משהו כזה, יש לאיזה אחד את זה בחתימה)

pci - e זה התקן החדש שאמור להחליף את ה AGP

אם יש לך לוח אם שתומך ב AGP אז מין הסתם תצטרך להשתמש בכרטיס מסך שהוא AGP

פורסם

PCIx לא קשור - הוא לא לשימוש בייתי

PCIe הוא התקן החדש - זה לא רק להחליף את ה-AGP (שזה אגב חיבור יעודי רק לכרטיסי מסך).

גם החריצים הקטנטנים על הלוחות החדשים הם PCIe אבל לרוב יש רק חריץ אחד גדול וארוך שהוא PCIe-X16 שזה לכרטיס המסך.

בגלל הטכנולוגיות החדשות שב-PCIe אפשר לשחק איתו ולעשות כל מיני דברים כמו למשל למקם שני חריצים ארוכים בשביל לעבוד עם שני כרטיסי מסך במקביל (SLI), לתת לכרטיסים גישה מהירה לזכרון הפנימי של המחשב וכו...

פורסם

כן חח אני תמיד רואה את זה בחתימה של משהוא...

פורסם

לעבוד במקביל עם שני כרטיסים זה לא חידוש של הPCIe,הטכנולוגייה איתנו (והייתה ברת ביצועה - Voodoo 2) עוד מימי הPCI ה"רגיל"

פורסם

כן חח אני תמיד רואה את זה בחתימה של משהוא...

americium

PCI-X זה אפיק שנעשה בו שימוש בשרתים בלבד, זה לא PCI-EXPRESS.

PCI-EXPRESS נקרא בקיצור PCI-E או PCIe ולא PCI-X.

PCX = סדרת כרטיסי ה-PCIe של Nvidia.

פורסם
  • מחבר

אז אני אחדד קצת.

יש לי לוח של שרת קצת מיושן (שני מעבדי XP). אל תשאלו אותי למה אני צריך את זה כי אני לא סגור אם אני באמת צריך -אבל אני רוצה.

אני מתחיל קצת לחקור לקראת שדרוג ונראה לי שאני אשתדל להשאר עם שני מעבדים ואז זה הולך לכיוון שני אופטרונים.

הבעיה היא שכשהולכים על לוחות לשרתים בדרך כלל צריך להתפשר הן על הטכנולוגיות החדשות ביותר (בדרך כלל לוקח הרבה זמן עד שטכנולוגיה חדשה נכנסת לשרתים כי הם לא ממש צריכים את זה) והן על יכולות OC.

אז בין לוחות האם לשני אופטרונים יש כמה שיש להם PCIx ולאף אחד אין PCIe. אז השמחה שלי הייתה מוקדמת מדי ואתם אומרים ש PCIx לא יהיה לי שימושי.

וזה אומר שאני במילא יישאר תקוע עם כרטיסי AGP. אז בעצם כדאי לי לוותר על PCIx וללכת על לוח שיש בו רק PCI רגיל (יהיו לי יותר סלוטים פנויים).

אוקיי. תודה על התשובות.

פורסם

לעבוד במקביל עם שני כרטיסים זה לא חידוש של הPCIe,הטכנולוגייה איתנו (והייתה ברת ביצועה - Voodoo 2) עוד מימי הPCI ה"רגיל"

למעשה מה שהיה בזמן הוודו 2 הוא עבודה עם שני מאיצים גרפים במקביל - עדיין היה רק כרטיס מסך אחד.

ובכל מקרה הכוונה בהודעה שלי הייתה שבחריץ ה-AGP אין אפשרות לעבוד עם שני כרטיסי מסך - כיוון שלא קיימת ערכת שבבים אשר יודעת להתמודד עם שני אפיקי AGP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים