עבור לתוכן

איזה מעבד עדיף למשחקים 3400 754 או 3000 939

Featured Replies

פורסם

כבר בשנה הבאה AMD הולכת להחליף את הסוקט לסוקט M2 בגלל הDDR2

זה כבר שנה+ עד שהם יפתרו בעיות חצי שנה + עד שהמחיר יהיה נגיש לאנשים כמונו שנתיים = 3 וחצי שנים.

חוץ מזה שצריכים לצאת לוחות, זה בדר"כ לוקח כמה חודשים אחרי שהמעבד יוצא.

זה DDR 2 לא כולם ירוצו על זה. עדיין יהיו חלופות בשוק.

פורסם

הלוחות זמנים שלך קצת ארוכים מדי

אמצע 2006 מציגים את הסוקט החדש. סוף 2006 הוא חודר לשוק הMainstream

יפתרו בעיות? על מה אתה מדבר? עכשיו הם בשלב של לפתור בעיות

בכל מקרה סוקט 939 מת כבר באמצע שנה הבאה, AMD לא תשאיר את שניהם בו זמנית

פורסם

הלוחות זמנים שלך קצת ארוכים מדי

אמצע 2006 מציגים את הסוקט החדש. סוף 2006 הוא חודר לשוק הMainstream

יפתרו בעיות? על מה אתה מדבר? עכשיו הם בשלב של לפתור בעיות

בכל מקרה סוקט 939 מת כבר באמצע שנה הבאה, AMD לא תשאיר את שניהם בו זמנית

ממש לא נכון.

כמה אתה חושב שהמעבדים האלה יעלו?1000 שקל על ההתחלה שהם יצאו?

אמצע 2006 המעבד יצא רק 2007 יצאו לוחות, אמצע- סוף 2007 המחירים ירדו מספיק בשביל שאנשים יוכלו להרשות לעצמם לקנות את המעבד והוא יהיה מעודף. וזה במידה והוא באמת יהיה טוב יותר מ939.

AMD הוציאו בעבר כבר שני סוקטים ביחד(939 ו754 זוכר?) חוץ מזה מה אומר לך שהם לא מתכוונים להוציא את הסוקט קודם לשרתים או משהו כזה?

עזוב זה וויכוח סרק גדול, אנחנו לא מגידי עתידות. קרו דברים מעולם שמה שחברות תכננו לא יצא.

פורסם

תגידו, למה יש לכם נטייה לסבך כל דבר? ולהגרר לויכוחים חסרי תועלת כשבן אדם שואל שאלה פשוטה? :)

כל מה שצריך להגיד לו זה שה-3400+ ל-754 הנפוץ בארץ ובעולם רץ בתדר של 2.4גה"צ וה-3000+ ל-939 רץ בתדר של 1.8גה"צ. לשניהם יש זכרון מטמון של 512ק"ב. [קיימת גרסה ישנה יותר של ה-3400 ל-754 שרצה בתדר של 2.2גה"צ אך מגיעה עם זכרון מטמון של 1מ"ב. אין אפילו טעם להסביר לו מה עדיף לקחת כי זו גרסה פחות נפוצה וחבל לתת לו לשבור את הראש כשבין כה וכה הבדלי הביצועים בין הגרסאות לא גדולים כל-כך, באופן ממוצע].

אח"כ, צריך להסביר לו שב-754 המעבד המהיר יותר הוא 3700+ כשלפי המידע שקיים ברשת AMD למעשה לא מתכוונת להכריז על מעבדי A64 מהירים יותר ומעבירה את ה-754 לכיוון של מעבדי ה-Sempron. לא ידוע מתי AMD תפסיק לייצר מעבדי A64 לתושבת 754 כי זה מידע שהיא כרגע לא חושפת אבל סביר להניח שתוך שנתיים 754 יהיה רק ל-Sempron. מה זה אומר? מבחינת שידרוגיות עתידית של מעבד הוא עלול להתקע ויכול להיות שיאל לרכוש מעבד משומש. השאלה האם זה מעניין אותו, המעבד שהוא מתכוון לרכוש כעת הוא מהיר מאוד ביחס למעבדים אחרים שקיימים בשוק וסביר להניח שגם עוד שנתיים הוא יהיה מעבד יחסית חזק. כמובן, הכל תלוי בשימוש שהוא יעשה במחשב. דבר שהוא לא אמר למיטב ידיעתי.

לבסוף, צריך להסביר לו שלפי כל מה שידוע היום תושבת 939 היא התושבת העתידית של AMD, לפחות לפי מה שהחברה חוזרת ומצהירה. זה אומר שאם עוד שנתיים הוא ירצה לשדרג למעבד כפול-ליבות למשל או למעבד מהיר יותר ב-939 תהיה הרבה פחות בעיה לרכוש מעבד חדש מהקופסא. היום תושבת 939 באופן כללי קצת יקרה יותר מ-754 מבחינת לוחות אם. את ההחלטה הסופית הוא צריך לעשות בעצמו, לקרוא קצת יותר בפורום ואפילו באינטרנט.

ותפסיקו להציק עם תושבות עתידיות, בינתיים היחידים שכותבים על זה הם TheInq ואף אתר אחר לא מדווח דברים כאלה מה שאומר ש-AMD בעצמם כנראה לא יודעים מה הם עוד רוצים לעשות. רק באמצע 2005 אומרים ש-DDR2 ישתווה ל-DDR מבחינת הכמות שמיוצרת ומשווקת. עד אז אין על מה לדבר כי גם AMD ככל הנראה לא ידברו עד אז על שום תושבת עתידית. חוצמזה, הבן אדם יחכה חצי שנה? הוא רוצה מחשב היום. לא מעניין אותו כל סיפורי הממבו ג'מבו האלה על טכנולוגיה עתידית.

פורסם
  • מחבר

השימושים שלי זה אינטרנט ומשחקים אבל מיכוון שאמרו לי שאם אני קונה 939 אם neforce 3 אז אני לא יכול לשדרג בעתיד...

אז אמרתי שאני לא יקח את זה כי יוצא מעבד עם 2.4 במקום 1.8 כמעט אותו מחיר עם לוח אם ...

תאמת אני בבעיה קשה... אני לא יודע מה לבחור וזה מעצבן אותי

תסתכלו שניה על שני המפרטים ותעזרו לי להחליט על מחשב לשלוש השנים הקרובות +

מפרט ראשון

amd 3400

k8ns

adata 512

WD 120 GB

כרטיס מסך שיש לי הוא : geforce 5700 256 mb 128 bit

מארז של ספורטאלנט

מפרט שני

amd 3000 939

k8ns 939

adata 512*2

Wd 80 GB

ואותו כרטיס מסך

ומארז אם ספק 300 וואט של HEC

פורסם

זה לא ממש מחשב לשלוש השנים הקרובות, כי הכרטיס מסך שלך בשלבי גסיסה מתקדמים

ממש לא נכון.

כמה אתה חושב שהמעבדים האלה יעלו?1000 שקל על ההתחלה שהם יצאו?

אמצע 2006 המעבד יצא רק 2007 יצאו לוחות, אמצע- סוף 2007 המחירים ירדו מספיק בשביל שאנשים יוכלו להרשות לעצמם לקנות את המעבד והוא יהיה מעודף. וזה במידה והוא באמת יהיה טוב יותר מ939.

AMD הוציאו בעבר כבר שני סוקטים ביחד(939 ו754 זוכר?) חוץ מזה מה אומר לך שהם לא מתכוונים להוציא את הסוקט קודם לשרתים או משהו כזה?

עזוב זה וויכוח סרק גדול, אנחנו לא מגידי עתידות. קרו דברים מעולם שמה שחברות תכננו לא יצא.

אני בטוח שהם יעלו 1000 שקל על ההתחלה שהם יצאו. AMD לא מתכוונת להוציא אך ורק FX בסוקט M2, אלא גם A64 ואפילו סמפרונים.

סוקט 939 יצא אם אני זוכר נכון כ6-8 חודשים אחרי ה754 (יכול להיות שיותר), אם התכוונת לסוקט 940 אז הוא יצא כמה חודשים לפני ה754 (והוא מראש היה סוקט לשרתים)

הצ'יפסטים מן הסתם יצאו ממש עם הסוקט, לוחות ראשונים יגיעו לשוק לאחר חודש-חודשיים. אין סיבה להאמין שזה ייקח יותר.

M2 זה סוקט למחשבים שולחניים, והמעבדים השולחניים אמורים לצאת באמצע 2006. אם המעבדים שמיועדים לשרתים יצאו גם הם בו (לא סביר), תאריך היציאה שלהם לא ממש קשור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים