עבור לתוכן

יש לי 2 סטיקים של 256 מגה כ"א של חברת A-DATA, אני מעוניין להוסיף סטיק נוסף של

Featured Replies

פורסם

512 מגה.

האם כדאי שגם הוא יהיה של A-DATA, או שלא משנה החברה ?

בנוסף, 2 הסטיקים הקיימים הם PC3200, האם כל זכרון שהוא DDR 400 מתאים, או צריך שיהיה כתוב עליו PC3200 ?

פורסם

הכוונה ב-DDR400 וב-PC3200 היא זהה - זה בדיוק אותו דבר...

מה המפרט של שאר המערכת שלך (לוח ומעבד בעיקר). השאלה הגדולה האם אתה משתמש בערוץ כפול בזכרונות (כלומר בכוונה יש לך 256X2) כי אם כן הוספת סטיק שלישי לאו דווקא תגדיל את הביצועים.

אגב, למה רק אורתוגונלי ולא אורתונורמלי... :)

פורסם
  • מחבר

הלוח הם EPOX EP8RDAE nvidia nforce2 עם מעבד AMD Athlon XP +2500

אני יודע שהוא יודע לנצל זכרון דואלי, אבל הבנתי שזה לא כזה קריטי..

פורסם

לא זה לא קריטי.

אבל השאלה היא אם הוא יודע לנצל שלוש סטיקים בDDR400 או רק 2 וכאשר יש שלוש זה יורד ל-DDR333. זה לא קריטי לך אם אתה לא עושה OC (הסטוק של המעבד זה 166 כלומר DDR333).

פורסם
  • מחבר

1. אבל אם המעבד הוא 133, אז גם עכשיו הוא עובד מולם ב 133, לא ?

2. ונניח זה אכן יורד ל 133 במקום DDR400, האם זה יגרום לסה"כ האטה בביצועים (הוספתי עוד זכרון, אבל כעת הם עובדים לאט יותר (נניח)) ?

3. מה לגבי החברה ? רצוי שזה יהיה אותה חברה של הזכרונות הקיימים ?

4. ובאופן כללי, אילו חברות מומלצות ?

תודה !

פורסם
  • מחבר

משום מה אני לא מוצא את הדגם הזה באתר...

פורסם
  • מחבר

1. אבל אם המעבד הוא 133, אז גם עכשיו הוא עובד מולם ב 133, לא ?

2. ונניח זה אכן יורד ל 133 במקום DDR400, האם זה יגרום לסה"כ האטה בביצועים (הוספתי עוד זכרון, אבל כעת הם עובדים לאט יותר (נניח)) ?

3. מה לגבי החברה ? רצוי שזה יהיה אותה חברה של הזכרונות הקיימים ?

4. ובאופן כללי, אילו חברות מומלצות ?

תודה !

תודה על הלינק, מה התשובות לקושיות הנ"ל ? :-)

פורסם

1. המעבד שלך עובד בבאס 166 ולא 133, זה לא מחייב את הזכרונות לעבוד באותה המהירות, אבל מומלץ שהם יעבדו יחד (מצב סינכרוני מה שנקרא..)

2. אם אתה מוריד זכרונות DDR400 ל 166 זה יורד ל DDR333 (פי 2 כי זה דידיאר..), ההבדל ביצועים בין DDR400 ל333 זה הבדל שולי לחלוטין, במידה והמעבד שלך הוא 166 אז אפילו עדיף להפעיל את הזכרונות ב333 גם אם הם יכולים לעבוד ב400

3. תמיד כדאי אותם זכרונות, בשביל שלא תגרם האטה מצד אחד הסטיקים, ברגע שכל הזכרונות מאותה חברה הם עובדים באותם נתונים ולא מגבילים אחד את השני, לא קריטי אם תקנה זיכרון של חברה אחרת אבל קח בחשבון שכולם יעבדו במפרט של האיטי מבין כולם

4. כל החברות המוכרות מומלצות, מומלץ שהזכרון יעבוד ב CL2.5, אין צורך ב 2.0 ו3.0 זה לא אטרקציה..

פורסם
  • מחבר

תודה.

2. מה הכוונה "אם אתה מוריד", אני לא מוריד כלום, אבל אני מניח שהמעבד מכריח אותם לעבוד לאט יותר, כי הוא יותר איטי מהם, לא ?

3. "אותם זכרונות" התכוונתי האם זה חשוב שהם יהיו אותה חברה... אני מניח שעדיף שהם יהיו אותה מהירות (PC3200)

4. מיהן החברות המומלצות ? (אני לא ממש בכיר בתחום9

5. מה זה בכלל CL2.5, CL2.0 ו CL3.0 ?

תודה ! :xyxthumbs:

פורסם

אף אחד לא מכריח אותם כלום

יש דבר שנקרא יחס, איתו אתה מחלק את הבאס של המעבד והבאס של הזכרונות לתדרים שונים

כמו שאמרתי קודם, ברגע שאתה קונה את אותם זכרונות (אותה חברה, ואותו דגם) אז כל הזכרונות פועלים יחד ומנצלים את המאה אחוז שלהם.

אבל ברגע שאתה קונה זכרונות שונים (אפילו אם שניהם DDR400 של OCZ אבל דגמים שונים!) כל הזכרונות מוגבלים לעבוד לפי הזכרון הכי איטי מבין כל הסטיקים.

- זה לא כזה קריטי במידה והזכרון הכי איטי הוא סביר.

יש המון חברות מומלצות, הזכרונות הרגילים הטובים (בתקציב נורמלי) הם ADATA, סמסונג, טווינמוס, קינגמקס (ועוד)

הזכרונות היוקרתיים יותר הם OCZ קורסיאר, CURCIAL, ועוד...

CL2\3 אלה תזמונים, אתה יכול להתיחס אליהם בתור מהירות גישה...

ככול שהתזמונים נמוכים יותר, זמן הגישה מהיר יותר..

CL2 זה מצויין אבל אני לא חושב שמשתמש ביתי רגיל צריך לשאוף לזה, CL2.5 זה סביר לחלוטין ומספק ביצועים טובים.

(ה ADATA DDR400 פועלים ב CL2.5).

פורסם
  • מחבר

2 זכרונות מחברות שונות, אבל שניהם PC3200 ו CL 2.5 לא עובדים בוודאות באותה מהירות ??

פורסם

אמרתי קודם, הפרטים הטכניים מוכתבים על ידי הסטיק האיטי ביותר

אם כל הסטיקים באותה מהירות, אותם תזמונים, אז כולם ינצלו את המקסימום שלהם

זה לא משנה אם הסטיק מיוצר בקוריאה או בטאילנד

בדואל צאנל מומלץ להשתמש באותו דגם, לשימוש רגיל זה לא משנה

פורסם
  • מחבר

OK, תודה ! :xyxthumbs:

אגב, תוכל להרחיב מעט יותר מה זה בדיוק "תזמון" של זכרון ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים