עבור לתוכן

האם אפשר להחליף ממעבד סלרון למעבד פנטיום?

Featured Replies

פורסם

יש לחבר שלי מעבד אינטל סלרון 1700 הוא רוצה להביא ממישהו מעבד אינטל פנטיום 2400......הוא יכול לשים בלוח את המעבד פנטיום?

בינתיים אני לא יודע איזה לוח יש לו...אבל אם זה נחוץ אני יברר...

פורסם

לא אפשרי, זה שתי כניסות שונות אינטל ו-AMD, בשביל להחליף לאינטל הוא חייב גם להחליף לוח אם ש"מתעסק" עם מעבדים של אינטל, פשוט טכנולוגיה אחרת לגמרי... בהצלחה בכל זאת ;D

פורסם

יש לחבר שלי מעבד אינטל סלרון 1700 הוא רוצה להביא ממישהו מעבד אינטל פנטיום 2400......הוא יכול לשים בלוח את המעבד פנטיום?

בינתיים אני לא יודע איזה לוח יש לו...אבל אם זה נחוץ אני יברר...

סביר להניח שכן, שני המעבדים הם של אינטל, עדיין צריך לוודא באתר היצרן של הלוח,

מן הסתם יידרש עדכון ביוס, אני מקווה שמדובר במעבדים זהים מבחינת השקע.

פורסם

לא אפשרי, זה שתי כניסות שונות אינטל ו-AMD, בשביל להחליף לאינטל הוא חייב גם להחליף לוח אם ש"מתעסק" עם מעבדים של אינטל, פשוט טכנולוגיה אחרת לגמרי... בהצלחה בכל זאת ;D

ברור לך שגם סלרון וגם פנטיום זה של אינטל, כן ? :screwy: :screwy:

פורסם

אתה צריך לשים לב שהלוח תומך במהירות האפיק של המעבד החדש. כדי לבלבל אותך הוציאה אינטל 4 מעבדים שהם פנטיום 4 2.4, אתה צריך לשים לב לאותיות, שהם כמו שאינטל קוראת להם (באינטרנט הרבה מתבלבלים), ולמהירויות אפיק (לפעמים כתוב את המספר מוכפל ב4):

א. 2.4 (בלי שום אות) Northwood עם באס 100

ב. 2.4B זה Northwood עם באס 133

ג. 2.4C זה Northwood עם באס 200 וHT

ד. 2.4A זה Prescott עם באס 133

יש גם סלרונים 2.4:

ה. Celeron 2.4 זה Northwood עם באס 100

ו. Celeron D זה Prescott עם באס 133.

לפעמים כתוב את מהירות האפיק כשהיא מוכפלת ב4 ואז זה 400, 533, 800 ו533 בהתאמה.

סלרון 1.7 הוא בהכרח מבוסס Willamette לא רק שיש לו פחות זיכרון מטמון (רע) אלא הוא גם עשוי 180 ננומטר (גם רע)... שווה להחליף, אבל קודם כדאי לבדוק כמה עולה לוח אם ומעבד סמפרון, במיוחד אם הזיכרון הוא DDR333 ומעלה - אפשר יהיה להשתמש בו שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים