עבור לתוכן

שדרוג מחשב ל-AMD, אפשרי?... כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שבת שלום.

לפני כ 4 חודשים קניתי מחשב חדש, קניתי מעבד פנטיום, רק לאחר מכן מצאתי את האתר הזה והתבאסתי שלא קניתי AMD.

אז יש לי קצת כסף להשקיע ואמרתי אולי אני יוכל לשדרג את המחשב שלי לAMD.

אז המפרט הנוכחי שלי הוא:

Intel Pentium 3GHZ 800FSB

GigaByte GA-8IPE1000 Pro-G

Geil PC3200 2*256

PowerColor ATi Radeon 9600XT 256MB DDR

WD 120GB SATA 7200RPM 8MB Cache

ספק 300W של HEC

האם יש אפשרות לשדרג את המחשב ל-AMD בעלות מינימלית (כלומר רק לוח ומעבד).

הלוח אני רוצה שיהיה טוב ויוכל לעמוד ב-OC, אני חושב שעדיף מעבד בסוקט 939, לא?

ועוד שאלה, יש לוחות שתומכים ב-Socket 939 בלי PCi-e?

תודה רבה מראש, דוד.

פורסם

כן, בטח שאפשר... אבל למה? אתה לא מרוצה מהקניה?

עברו רק 4 חודשים, תחכה, אל תשפוך כסף סתם.

מה אתה כבר עושה עם המחשב?

אתה קונה מחשב רק כדי לראות כמה OC הוא יכול לעשות?

פורסם
  • מחבר

כן, בטח שאפשר... אבל למה? אתה לא מרוצה מהקניה?

עברו רק 4 חודשים, תחכה, אל תשפוך כסף סתם.

מה אתה כבר עושה עם המחשב?

אתה קונה מחשב רק כדי לראות כמה OC הוא יכול לעשות?

כסף סתם אני לא שופך, את הלוח והמעבד מהמחשב הזה אני לוקח למחשב הישן שלי וככה משפר לו את הביצועים.

ובקשר לסיבות לקנייה, אני רוצה מחשב שיספק לי ביצועים יותר טובים, וגם לוח שיוכל לתת לי OC סביר, עם הלוח שיש לי היום אני לא יכול לעשות אובר של 5 MHZ בבאס בלי שהמחשב קורס לי.

פורסם

תקציב....

פורסם
  • מחבר

תקציב....

בסביבות ה- 1700 ש"ח.

חריגה מינימלית!

פורסם

לדעתי אין שום סיבה להזדרז לקנות מחשב חדש.

פורסם

סתם חבל לבזבז ככה את הכסף...

אבל אם אתה באמת רוצה....אז ב1700 אתה לא יכול להביא משהו לOC...

כי אתה מביא לוח משהו כזה GA-K8NS-939

ומעבד 939 3000+....

ועדיין נשאר כסף...

אבל ב1900 את יכול להביא MSI NEO2...

ולדעתי....תשמור את הכסף...

פורסם

ההבדל בביצועים שייתן לך AMD במחשב הזה הוא זניח יחסית לעלות. כן, AMD יותר טוב מאינטל, אבל לא מספיק כדי להחליף מחשב חדש בעלות כל כך גבוהה...

כמובן שיש דרך שונה לתאר את הסיטואציה הזאת: יש לך מחשב ישן מאוד בבית שדורש שדרוג ועל הדרך אתה מחליף את המעבד שלך לAMD, וזה כבר באמת נשמע יותר הגיוני.

מה שאני מציע לך זה שתגיד לנו את המפרט של המחשב הישן (ומאוד חשוב איזה זיכרון יש לו, כי סבירות גבוהה שהזיכרון שלו לא יתאים ללוח של הפנטיום 4 או שהוא יהפוך אותו לנכה...), ובכל אופן ב1700 שקל אין לך הרבה אופציות טובות לשדרוג (בגלל שהלוחות החדשים תומכים PCIE ולא AGP, והכרטיס שיש לך מגביל אותך).

K8NS-Ultra בנוסף למעבד A64 3000+ 939, זאת בערך האופציה הסבירה היחידה שלך - ובדיוק 1700 שקל.

כמובן שזה יהפוך לבלתי משתלם בעליל אם תצטרך להוסיף גם זכרון במקופ הזכרון של המחשב הישן שלא יתאים למערכת פנטיום 4 שברשותך...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות.

נראה לי שאני ירד לבינתיים מהרעיון הזה.

בכל זאת, המחשב שלי מסוגל להריץ את הלף לייף 2 ברזולוציה של 1024*768 עם X2 AA ן- X16 AF על איזה 60-70 FPS, כנראה שהמצב שלי טוב.

תודה בכל מקרה לכולם.

שבוע טוב, דוד.

פורסם

אני חושב שלפורום הזה יש הרבה מה להתבייש בעצמו אם הוא גורם לבן אדם לחשוב שיש סיבה לשדרג את המערכת הנ"ל "לAMD" ::)

פורסם

תשאר עם המחשב שלך לפחות שנה, כאשר תשמע ש AMD עברו לשקע 1200

תתחיל להתעניין בשדרוג/מחשב חדש.

בפעם הבאה לפני קניה ללמוד את השוק.

פורסם

אני חושב שלפורום הזה יש הרבה מה להתבייש בעצמו אם הוא גורם לבן אדם לחשוב שיש סיבה לשדרג את המערכת הנ"ל "לAMD" ::)

צודק ב-100%

פורסם

הפורום נתן לבנאדם את הרושם שAMD ובמיוחד את'לון 64 עדיפים על פנטיום 4 במשחקים, בקניית מחשב חדש - מה שנכון.

הבנאדם הסיק שאולי שווה לו ל"שדרג" מערכת קיימת - שאל - וקיבל תשובה מוחצת מכל חברי הפורום.

מי שצריך להתבייש זה אתה, לדעתי.

פורסם

ובמה אני אמור להתבייש במיוחד? ::) אם אתה מנסה לפלסף משפטים ולהתחכם, לפחות שיהיה איזה-שהו הגיון לדבריך.

פורסם

אתה צריך להתבייש באובר דרמטיזציה שלך והפאטליזם הדבילי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים