עבור לתוכן

fsb vs bus

Featured Replies

פורסם

שלום,

אתה מוכן להסביר לי, בבקשה, מה זה המושג "מהירות אפקטיבית" ?

יש התחשבות באינפלציה כמו בחישובי ריבית ?

יש מהירות אחת והיא 166MHZ, במקרה זה.

למה שאתם קוראים "מהירות אפקטיבית", מדובר בעצם ברוחב הפס/קצב העברת הנתונים, אשר נתון זה באמת מושפע מתוקף היות הזיכרון DDR בהשוואה ל-SDR.

פורסם
  • מחבר

אפקטיבי מהמילה אפקט משמעותו מה שבעצם "נרגיש" ולאו דווקא התדר האמיתי

רגע אז מה שאתה אומר זה שהזיכרונות פועלים ב166 מגהרץ ואפיק שלהם לציפסט הוא 333?

פורסם

שניכם צודקים

המעגל החשמלי (מחולל שעון כל שהוא) מיצר 166מ' עליות ונפילות של המתח בשניה כלומר פולסים חשמליים - כלומר הזרם עובר ב166 מה"ז.

המידע מועבר פעם אחת כשהמתח מגיע לשיאו ופעם אחת כשהוא מגיע למינימום שלו כלומר הנתונים פועלים בתדר של 333 מה"ז.

תדר זה לאו דווקא דבר פיזי חשמלי - גם סיבובים של קרוסלה בשניה או מיצמוצים בשניה בממוצע בעין אפשר למדוד בהרץ.

באותה מידה אפשר להגיד שכאשר ממצמצים בעין בלוטת הדמעות מפרישה פעמים דמעות: פעם בסגירה ופעם בפתיחה (טוב זה בולשיט , אני לא מבין בשקל בביולוגיה וממש אין לי מושג מה שקורה כשממצמצים - אבל נגיד שזה היה נכון) , התדר של המיצמוצים הוא נגיד 0.2 הרץ(כלומר מצמוץ פעם ב5 שניות) אבל התדר של הדמעות הוא 0.4 הרץ למרות שפיזית מצמצת רק פעם ב5 שניות.

פורסם
  • מחבר

רגע זיכרונות פועלים כמו מעבד?

זאת אומרת הם עושים פעולות שונות "בפנים" ואז מוציאים את המידע במהירות שונה כמו במעבד? (לדוג 1800 מגהרץ עם 400fsb)

פורסם

זיכרון - תפקידו לשמור על נתונים בינאריים, כלומר '0' ו-'1' (ערכים לוגיים). מבחינה חשמלית 0 לוגי הוא טווח מתחים בין 0V ל 0.3V ו-1 לוגי מבחינת השמלית הוא טווח מתחים בין 0.3V ל 5V. אני לא בטוח בכלל בערכים הנ"ל (סתם כתבתי מה שאני זוכר מלימודי האסמבלר בי"ב), מה גם ששבבים שונים עובדים במתחים אחרים.

כמו שידוע לכולם (אני מקווה), הזיכרון, כמו המעבד, בנויבעיקר מטרנזיסטורים. חיבור של מספר טרנסיזטורים מאפשר יצירת תא זיכרון שיכול לשמור על ערך של סיבית אחת (בזכרונות מסוג DRAM יש לתת גם פולסי ריענון כדי לשמור על המתח הקיים בתא, אחרת כל המתחים יירדו לערכים שנחשבים ל'0'). כמובן שבזיכרון יש מיליוני טרנזיסטורים, וכך הוא מסוגל לשמור על כמות זיכרון נכבדה (128MB, 256MB, 512MB).

הזיכרון גם מסוגל לעבוד במהירות מקסימלית (הערכים שאתה מכיר כ 133MHz, 166MHz וכו'). המהירות הזאת קובעת כל כמה זמן ניתן לעדכן את הנתונים בתאי הזיכרון (הכוונה היא לשלוח נתון חדש לתא ולא סתם לרענן אותו). 133MHz אומר שניתן לעדכן את הנתונים בתא 133 מיליון פעמים בשניה (יש 133 מיליון מחזורים בשניה בהם ניתן לעדכן את הזיכרון).

זיכרון מסוג DDR פועל פעמיים בכל מחזור שעות - פעם עם עליית השעון ופעם עם ירידת השעון. מה שקורה למעשה הוא שבחצי הראשון של המחזור (בעלייה), מועברים לזיכרון ערכי התאים הזוגיים, ובחצי השני של המחזור (בירידה), מועברים לזיכרון ערכי התאים האי-זוגיים, בכך למעשה מתקבל רוחב פס כפול - עבודה שבד"כ הייתה לוקחת 2 מחזורי שעון, לוקחת עכשיו רק מחזור שעון אחד. כדי "להרשים את הקהל" אומרים שהזיכרון עובד ב 266MHz, מכיוון שהזיכרון מקבל פי 2 נתונים במחזור מאשר זיכרון SDRAM שהוא לא DDR.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים