עבור לתוכן

fsb vs bus

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל?

אני חושה שfsb זה רק הערוץ שבין המעבד לזיכרונות לכרטיס מסך וpci

וbus זה כל ערוץ מידע שיש מחשב באופן כללי

ועוד משהו יש לי לוח אם

asus p4s333m מהירות הבאס שלו 333 נכון?

ודבר אחרון שאומרים מהירות בסיס מתכוונים לבאס?

פורסם

Bus - אפיק תקשורת

Front Side Bus - FSB - אפיק תקשורת ראשי

בין רכיבים שונים במחשב משהו חייב לחבר, לדבר הזה קוראים בשם הכללי BUS או אפיק תקשורת.

ישנם גם הבדלים בין מערכות שונות, אתה מדבר על מערכת של אינטל:

למעבד מחוברים בקר צפוני ובקר דרומי, כל אחד מהם מחובר למעבד על ידי אפיק תקשורת,

לזה שמחבר בין הגשר הצפוני למעבד קוראים באופן מסורתי FSB.

ה 333 בשם של הלוח שלך לא קשור לנ"ל אלא למהירות בה פועל הזכרון/בקר הזכרון בלוח

שלך.

לא יודע מה זה מהירות בסיס, אולי הכוונה למהירות השעון האמיתית (מבחינה חשמלית) של

רכיב כלשהו.

זה תרשים שמתאר את הלוח שלך:

>

מקור

http://www.sis.com/products/chipsets/oa/pentium4/645.htm

פורסם

fsb לכשעצמו הינו bus.

FSB = Front Side Bus.

זהו ערוץ הנתונים בין הזיכרונות והמעבד ולכן הינו גם החשוב ביותר.

מהירות ה-FSB בלוח אם שצירפת הוא 100MHZ מצד המעבד ו-166MHZ מצד הזיכרונות.

לא תמיד יש יחס של 1:1, ובמקרה שיש יחס לא ישיר - יש עיכובים ומחזורי שעון מתבזבזים על המתנות.

כשאומרים מהירות בסיס - בגדול הכוונה למהירות ה-FSB.

אבל איזו מהירות ? של המעבד ? של הזיכרונות ? - כמו שאמרתי לא תמיד המהירות של שניהם זהה.

פורסם

זהו ערוץ הנתונים בין הזיכרונות והמעבד ולכן הינו גם החשוב ביותר.

אצל אינטל הזכרון לא מחובר ישירות למעבד כך שה FSB אצל אינטל מתייחס לחיבור בין המעבד

לגשר הצפוני שהוא זה שמכיל את בקר הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז בעצם הבאס בלוח האם שלי פועל במהירות 100 מגהרץ ורק בין המעבד לנורט' ברידג הוא פועל ב100 אבל אפקטיבית הוא 400 בגלל quad pump נכון?

ואם הזיכרונות פועלים ב 166 בעצם זה אי סיכרוני

לעומת זכרונות 200 מגהרץ על לוח אם 200

ורק כדיי להיות בטוח

כשאומרים מהירות בסיס זה תלוי של מה אם זה של הלוח אם (במקרה שלי) 100 מגהרץ

זיכרונות התדר המקורי

והמעבד הפרונט סייד באס

פורסם

אצל אינטל הזכרון לא מחובר ישירות למעבד כך שה FSB אצל אינטל מיוחב לחיבור בין המעבד

לגשר הצפוני שהוא זה שמכיל את בקר הזכרון.

נכון, טוב ששמת דגש על העניין.

מאחר ובערכות שבבים למערכות שמיועדות למעבדי אינטל יש שימוש בגשר צפוני ובגשר דרומי - למעשה, בקר הזיכרונות נמצא בתוך הגשר הצפוני (להבדיל ממעבדי AMD 64bit שבהם הבקר משולב ב-Die של המעבד) ולכן ה-FSB, כמו שציין תפוחים, הוא למעשה ה-BUS בין המעבד והגשר הצפוני (ולא ישירות למודולי הזיכרונות).

פורסם

אוקיי אז בעצם הבאס בלוח האם שלי פועל במהירות 100 מגהרץ ורק בין המעבד לנורט' ברידג הוא פועל ב100 אבל אפקטיבית הוא 400 בגלל quad pump נכון?

ואם הזיכרונות פועלים ב 166 בעצם זה אי סיכרוני

לעומת זכרונות 200 מגהרץ על לוח אם 200

קצת סדר בבלגן -

מבחינת מהירות בפועל - המהירות בין המעבד לגשר הפצוני היא 100MHZ והמהירות בין הזיכרונות לגשר הצפוני היא 166MHZ.

מאחר והמעבד יכול לבצע 4 פעולות בבת אחת - הקצב מוגדר שיווקית כ-400MHZ. ומאחר וזיכרונות DDR מבצעים פעולה בכל עלייה וירידה של "פעימת" שעון - מתקבל קצב כפול של 333MHZ.

כך או כך - יש כאן קצב א-סינכרוני כמו שאמרת. ונוצר עיכוב בגשר הצפוני (מאחר ושם נמצא בקר הזיכרונות).

זיכרונות 200MHZ - שהם DDR400, על לוח אם בעל מהירות FSB של 200MHZ - אכן יעבדו בצורה סינכרונית.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שהבאס יכול להיות מחולק לכל מיני "אזורים" וכל אזור יכול לפעול במהירות שונה?

רגע המהירות האפקטיבית בין הזיכרונות לציפסט היא כן 333 ולא 166 (מהירות הבסיס של הזכרונות)?

פורסם

הלוח שלך מבוסס על ערכת מעבדי מערכת של חברת SIS דגם 645

פורסם

זאת אומרת שהבאס יכול להיות מחולק לכל מיני "אזורים" וכל אזור יכול לפעול במהירות שונה?

רגע המהירות האפקטיבית בין הזיכרונות לציפסט היא כן 333 ולא 166 (מהירות הבסיס של הזכרונות)?

הבאס יכול להיות מחולק לשני איזורים, נכון (מצד המעבד ומצד הזיכרונות). זה תלוי בערכת השבבים וביישום בלוח האם.

לגבי השאלה השנייה, אתה מבולבל - אלו מינוחים שיווקיים. המהירות היא 166MHZ חד וחלק. ההבדל מתבטא ברוחב הפס התיאורטי שמתקבל  - 2.7GB/s לסטיק של DDR333 (שכאמור "פועל" במהירות 166MHZ).

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהתדר האמיתי של הזיכרונות הוא 166 זאת אומרת 166 מיליון פעימות בשניה

אבל ddr אומר שהזיכרונות יכולים לבצע פעולה כלשהי בנקודת השיא של הגל ובנקודת השפל פעמיים

אז מבחינה אמיתית התדר 166 אבל אפקטיבית הוא מבצע משהו פעמיים בכל פעימה אז 333

פורסם

זה לא ממש באס מתחלק לאיזורים, זה פשוט שזה שני באסים שונים. הבאס למעבד הוא 100 מגה-הרץ (מוכפל ב4) ולזיכרון הוא 166 (מוכפל ב2).

לא תמיד יש יחס של 1:1, ובמקרה שיש יחס לא ישיר - יש עיכובים ומחזורי שעון מתבזבזים על המתנות.

יחס שונה מ1:1 זה לא בהכרח רע, כל הפרסקוטים לLGA775 עובדים יותר טוב ביחס 3:4. אם הFSB ב200, הזיכרונות ירוצו ב533, ואם הוא ב266 (הEE), הם ירוצו ב711.

דרך אגב, באס, בעברית, זה אפיק.

עד עכשיו דיברו במגה-הרצים. כדי לתרגם את התדירות למידע/שנייה צריך להכפיל את התדירות המעשית (כלומר אחרי ההכפלה של הזיכרון או המעבד) ב8 בייט.

פורסם
  • מחבר

רגע אז הערוץ שבין הזיכרונות לנורט' ברידג' פועל (אפקטיבית) ב333 או שרק ב 166

כשאני חושב על זה לזיכרונות יש פעולות פנימיות? זאת אומרת יכול להיות שהוא פועל ב333 מגהרץ אבל הבאס שלו רק 166?

וד.א. אם כבר אני מדבר על זיכרונות בסלוט של ddr אפשר לשים sd-ram (הוא יפעל?)

פורסם

אתה מתעקש לא להבין.

המהירות היא 166MHZ.

זה ש-DDR יכול לבצע שתי פעולות במחזור שעון מתבטא בהכפלת רוחב הפס ביחס ל-SDRAM רגיל.

אני חוזר שוב :

המהירות היא 166MHZ.

פורסם

אל תתקן אותו - הוא צודק.

המהירות האפקטיבית היא באמת 333. אבל המהירות האמיתית היא 166.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים