עבור לתוכן

איזה לוח אם כדי AGP מלא או AGP משולב עם PCIE

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכוון לכנות את הלוח MSI "K8N Neo2 Platinum" בעקבות שיש לי כרטיס מסך RADOEN 9800 PRO AGP

השאלה שנשאלת היא המעבד שהולך להיות עם המחשב הוא AMD 64 3500 והזכרון הוא Patriot Dual Channel Kit 184-Pin 1GB(512MB x 2) DDR PC-3200 w/ XBL Technology

בקיצור קראתי אתמול באתר על לוחות שיצאו מבוססים על מעבדי NF4 משולבים עם PCIE וגם AGP

וזה מאוד יעיל לשידרוג בעתיד שבמקרה של לוח משולב אני אצטרך לקנות רק כרטיס מסך מבלי לשדרג את הלוח

{ אחרי הכל המעבד מספיק חזק והזכרון מספיק לזמן הקרוב } .

רציתי לשאול את דעתכם האם כדי לקנות את הלוח שרציתי של MSI או לקנות לוח משולב לפי המלצתכם { כמובן שהוא צריך להיות סוקט 939 }

הודה לכם על העזרה

פורסם

הלוחות החדשים עם nforce 4 וAGP שמים את הAGP על הPCI הישן, ולכן אתה לא תקבל ביצועים של לוח AGP אם תשים עליהם כרטיס AGP

פורסם

ליתר דיוק ביצועים של AGP 2Xבגלל שאפיק הPCI לא מאפשר יותר

זהו פיתרון זמני טוב בלבד לא יותר מזה

פורסם

אז איך זה שבתמונות מראים חיבור AGP רגיל?

פורסם

החיבור הוא AGP רגיל פיזית, אבל זה בעצם מתחבר לאפיק הPCI על הצ'יפסט

ליתר דיוק ביצועים של AGP 2Xבגלל שאפיק הPCI לא מאפשר יותר

זהו פיתרון זמני טוב בלבד לא יותר מזה

זה לא AGPx2, זה PCI רגיל לכל דבר

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח להבין

חלק אומרים שזה X2

וחלק אומרים שזה PCIE רגיל

שורה תחתונה האם זה יכול לתמוך באופן מלא ב AGP X8

כן או לא

אם לא אז אין טעם בלרכוש את הלוח כי זה לא יאפשר לכרטיס שיש לי לתת מאה אחוז ואפילו לא 25% ........

בכל מקרה תודה על העזרה

פורסם

מי אמר PCI-E? אמרתי PCI רגיל וישן. היצרניות לקחו סלוט של AGP וחיברו אותו אל אפיק הPCI המסורתי

זה יגרום לאובדן ביצועים לא קטן, אם ביצועי הכרטיס חשובים לך

פורסם
  • מחבר

בשורה תחתונה לא נראה מאף חברה לוח אם מבוסס על NF4

עם AGP ?

האם אני צודק ?

עריכה :

הכוונה לתמיכה מלאה ב AGP

פורסם

AGP על אפיק AGP לא תראה, כי אין כזה דבר nforce 4 עם תמיכה אמיתית בAGP, בשביל זה יש nforce 3

פורסם
  • מחבר

סלחו לי על העקשנות יתר

אבל בכתבה שפורסמה באתר ישנם לוחות אם המבוססים על PCIE ותומכים ב AGP

והינה ציטוט מהכתבה :

" לוח אחר המשלב תמיכה בשני האפיקים הוא לוח ה-NF4ST-A9 אשר הוכרז על ידי BIOSTAR. הלוח, אשר מבוסס על גרסת ה-ULTRA של ה-NF4 מיועד לשוק הגבוה של הצרכנים והוא תומך במעבדי AMD בתושבת 939. BIOSTAR החליטו לכנות את פתרון ה-PCIe+AGP הזה בשם XGP. "

האם גם הלוח הזה לא תומך ב AGP X8 ?

פורסם

על כל אחד מהלוחות הללו אפשר לשים כרטיס מסך AGP. העניין הוא שזה לא ייתן לך ביצועים כמו של לוח AGP אמיתי, אלא תהיה ירידה בביצועים.

פורסם

נכון. תומכים בAGP. אבל זה אומר שזה בכאילו AGP. לא באמת. אפשר לחבר כרטיס, הוא יעבוד, אבל הוא יהיה נכה כי זה לא AGP אמיתי אלא PCI, לא אקספרס, אלא ישן, זה שיש בשוק כבר מ-95, ובעצם לכרטיס לא יהיה מספיק רוחב פס לנתונים והוא לא יעבוד כמו שהוא יכול.

NF4 זה בדיוק NF3 רק עם PCIE במקום AGP*8.

אם אתה רוצה AGP, תקנה NF3.

אם אתה רוצה PCIE, תקנה NF4.

אם אתה רוצה את שניהם אז הפיתרון הוא לוח משולב, אבל דע לך שהכרטיס שלך יהיה נכה עד שלא תשתדרג לPCIE.

פורסם

גם אני באותה דילמה כמוך אני רוצה לשדרג ללוח עם תמיכה ב AGP ו PCIE

לפי מה שאני הבנתי יש תמיכה מלאה ב AGP וזאת המטרה .

אני ממליץ לחכות עם הרכישה של הלוח לחפש עוד התפתחויות וסקירות של הלוחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים