עבור לתוכן

צריך עזרה בהחלפת מעבד פנטיום 4 .

Featured Replies

פורסם

החלטתי שאני מחליף מעבד. יש לי לוח אם של ASUS דגם P4C800DELUXE וכרגע יש לי מעבד P4 2.6 . החלטתי שאני קונה מעבד חדש P4 3.4E . עשיתי בדיקה באתר של ASUS וכתוב שהלוח תומך עד 3.4EE עם ביוס מעודכן (1017). יש לי כמה שאלות:

האם זה מסובך להוציא את המעבד הקודם ולהתקין את החדש? האם יש איזה מדריך שמישהו מכיר שיכול לעזור לי (אף פעם לא התקנתי מעבד)? ועל מה עליי להקפיד כשאני קונה את המעבד החדש, האם יש הבדל בין BOX לבין TRAY? אני אשמח אם תוכלו לתרום לי את מירב האינפורמציה על כך.

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל לבדוק שהמעבד שאתה קונה עובד בסוקט 478 כמו הלוח שלך ולא 775.

tray - זה רק המעבד בדרך כלל מגיע עם שנה אחריות

box - עם הקופסא, החוברת והמדבקה , בדרך כלל אחריות ל 3 שנים או לכל החיים.

ההרכבה מאוד פשוטה: מכבים לחלוטין את המחשב, מוציאים את גוף הקירור, ליד המעבד תראה מנוף (ידית) מברזל במקרה שלך, מרימים אותו

והמעבד מתרומם טיפה, מוציאים את הישן ומכניסים את החדש באותו צורה - שים לב לא להשתמש בכח זה אמור להיכנס טבעי.

יש לשים לב שעל המעבד או על גוף הקירור מרוחה משחה טרמית

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם

שדרוג בזבזני ולא יעיל.

קודם כל מעבד 3.4E אם תמצא אחד בסוקט המתאים, יעלה לך בערך 1700 שקל, וממש לא תראה תמורה להשקעה. הבוסט לביצועים בעבודה לא משרדית יהיה מינימלי, במיוחד אם אתה מחפש כח במשחקים ולא מכווץ ווידאו להנאתך כל היום.

בכסף הזה אתה יכול להחליף לוח אם ומעבד לכיוון AMD A64 3000+ ולוח NF4 - שיתן ביצועים טובים יותר במשחקים מהP4 אפילו שהמהירות שעון שלו היא בערך חצי. ההבדל יהיה ויזאבילי, וסך הכל תקדם את כל המחשב שלך לטכנולוגיה עדכנית יותר שתוכל להמשיך לשדרג בעתיד.

הבעיה היחידה זה הכרטיס מסך, שתאלץ להחליף קרוב לוודאי יחד עם הלוח אם - לתושבת PCIE.

פורסם
  • מחבר

כלומר TRAY זה רק המעבד בלי מערכת הקירור של אינטל? אז עליי לקנות מערכת קירור בנפרד למעבד? אשמח לקבל המלצות לאחד כזה שיעבוד טוב עם P4 3.4E .

ואיפה בדיוק אני מורח את המשחה, על הגב של המעבד? ועוד שאלה האם יש הבדל משמעותי בין P4 3.4E לבין 3.4 ?

תודה.  :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שדרוג בזבזני ולא יעיל.

קודם כל מעבד 3.4E אם תמצא אחד בסוקט המתאים, יעלה לך בערך 1700 שקל, וממש לא תראה תמורה להשקעה. הבוסט לביצועים בעבודה לא משרדית יהיה מינימלי, במיוחד אם אתה מחפש כח במשחקים ולא מכווץ ווידאו להנאתך כל היום.

בכסף הזה אתה יכול להחליף לוח אם ומעבד לכיוון AMD A64 3000+ ולוח NF4 - שיתן ביצועים טובים יותר במשחקים מהP4 אפילו שהמהירות שעון שלו היא בערך חצי. ההבדל יהיה ויזאבילי, וסך הכל תקדם את כל המחשב שלך לטכנולוגיה עדכנית יותר שתוכל להמשיך לשדרג בעתיד.

הבעיה היחידה זה הכרטיס מסך, שתאלץ להחליף קרוב לוודאי יחד עם הלוח אם - לתושבת PCIE.

תודה על הטיפ. אם אני מחילף לוח אם ומעבד זה אומר שאני צריך לפרמט את המחשב?

פורסם

יכול להיות, אם לא תצליח להסיר את הדרייברים של הלוח אם הישן (וגם של הכרטיס מסך הישן אם באמת תעבור לNF4) כמו שצריך. תבקש ממישהו שיודע לעשות את זה. זה לא אידאלי אבל זה לא בלתי אפשרי.

פורסם

שמחליפים לוח אם צריך לפרמט את המחשב, אם מחליפים רק מעבד לא צריך לפרמט כלום.

תעשה קצת אוברקלוק למעבד שלך לפניי שאתה רץ להחליף מעבד, יש לך לוח סוס OC ומעבד שיכול לסגור 3.25GHZ דיי בכייף אם הקירור טוב..

איזה קירור יש לך למעבד ועל כמה מעלות המעבד עובד במאמץ\מנוחה?

פורסם

לפי מה שהבנתי מהדיון יש לו קירור סטוק של אינטל

פורסם

אין חובה לפרמט, אפשר לעשות התקנת תיקון (repair) ולשמור על כל מה שמותקן במחשב

פורסם
  • מחבר

שמחליפים לוח אם צריך לפרמט את המחשב, אם מחליפים רק מעבד לא צריך לפרמט כלום.

תעשה קצת אוברקלוק למעבד שלך לפניי שאתה רץ להחליף מעבד, יש לך לוח סוס OC ומעבד שיכול לסגור 3.25GHZ דיי בכייף אם הקירור טוב..

איזה קירור יש לך למעבד ועל כמה מעלות המעבד עובד במאמץ\מנוחה?

יש לי קירור שבא עם המעבד ועוד 8 מאווררים שבאו עם המארז של THERMALTAKE.עשיתי למעבד OC של 10% וכרגע הוא על 2.8 , במנוחה המעבד נמצא ב 35 מעלות ובמאמץ בסביבות ה 52 מעלות. אתה ממליץ לעשות לו עוד OC ולקנות מערכת קירור למעבד? ואם כן על איזה אתה ממליץ ואיך אני מתקין אותו? האם עליי להחליף את המאוורר הקיים של אינטל או שזה מולבש עליו?

תודה.

:xyxthumbs:

פורסם

אם הזכרונות שלך לא מספיק טובים לOC אתה יכול להוריד יחס ל4:5, ואז להעלות, למרות שזה לא אידיאלי יהיה שיפור בביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים