עבור לתוכן

מתלבט לגבי פיזיקה

Featured Replies

פורסם

טוב תראו, אני כיתה י"א...אני לומד במגמת הנדסת תוכנה 10 יחידות, עשיתי 3' שנה שעברה השנה עוד 2 בעיצוב תוכנה ושנה הבאה פרוייקט בVB 5 יחידות.

בנוסף אני לומד גם 5 יחידות פיזיקה.

התחלנו ללמוד תנועה מעגלית וזריקות ואני לא מתחבר לזה..האמת היא שאף פעם לא התחברתי כ"כ לפיזיקה. אני לא אוהב את המקצוע הזה.

אם אני אפרוש מפיזיקה אני אוכל להשקיע במקצועות האחרים, בפרוייקט שנה הבאה ב-VB, במת' 5 יחידות שאני לומד עכשיו וגם אנגלית 5 יחידות, והשנה יותר בעיצוב תוכנה. יהיה לי חיים יותר קלים, בלי פיזיקה על הראש.

אבל מצד שאני פיזיקה זה חשוב, אבל אם אני אשאר אני יודע שיהיה לי קשה מאוד גם השנה וגם שנה הבאה [5 מת 5 אנגלית 5 פיזיקה פרוייקט VB]

מה אתם אומרים?

דרך אגב, כמה עולה להשלים פיזיקה באוניברסיטה וכמה זמן זה לוקח?

תודה לעונים ;)

פורסם

פיזיקה זה מקצוע מאוד חשוב בקבלה למוסדות להשכלה גבוהה

אתה לא תוכל להשלים את פיזיקה באוניברסיטה כי אם כבר התקבלת אז זה לא משנה

אתה תוכל להשלים לפניי אבל זה יהיה מאוד קשה

תאמין לי הרבה לומדים בדיוק כמוך, ואם אתה מספיק רציני בשביל ללמוד 10 יח' מחשבים אני בטוח שתוכל להתמודד עם פיזיקה.

אז לא יהיה לך 95 בפיזיקה, אפילו לא 85, אפילו 80 בפיזיקה זה מכובד מאוד, וזה יעזור מאוד לקבלה למוסד שאתה רוצה.

פורסם

לדעתי כדאי לך לקחת מורה פרטי או עזרה מחברים בפיסיקה, אם מבינים את החומר הוא כבר לא כ"כ קשה.

פיסיקה רק יעלה את הסיכויים שלך להתקבל למקצוע שתרצה ללמוד, אז לא שווה לסגור כבר עכשיו דלת בחיים.

אני פשוט מכירה כמה אנשים שפרשו מפיסיקה לפני כמה שנים, ועכשיו נדפקים חזק בגלל זה.

בכל אופן בהצלחה לך....

:)

פורסם

אני גם התלבטתי מאוד כמוך, העלתי לראש טיעונים כמו שלך (רק שאני 15 יח"ל מחשבים) ואני מאוד רוצה להזהיר אותך לא לעשות את השטות שאני עשיתי- כדאי לך להמשיך להתמיד, כל עוד בזה אתה בערך בעניינים בכיתה. אם אתה ממש לא יודע על מה מדובר וזה גם לא מעניין אותך, אז זה כבר סיפור אחר ואולי כדאי שתפרוש אבל תדע שעל פיסיקה מקבלים בונוס גבוה מאוד כאשר הולכים ללימודי ההשכלה הגבוהה. בכל אופן, אני אמרתי לעצמי שאני אשלים את ה-5 יח"ל באיזשהו שלב, בקורס מואץ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים,

השנה אני מבין פיזיקה חוקי ניוטון וזה, רק שבזמן האחרון הכל הולך ומסתבך והכל הולך לפי מלא נוסחאות

, כל עניין התנועה המעגלית, זריקות תנע מתקף..

הקטע שהבנתי ששנה הבאה, חשמל, זה יותר קשה בהרבה וגם יותר משעמם :[

זה נכון?

פורסם
דרך אגב, כמה עולה להשלים פיזיקה באוניברסיטה וכמה זמן זה לוקח?

אני השלמתי באת"א - קורס בזק של חודש שעלה לי 2000 שקל - להגיד לך שאני מבין משהו בפיזיקה ? לא ממש לא, הייתי צריך 60 כדי לעבור את הקורס וקיבלתי 61 .

אם יש לך הזדמנות לעשות את זה בתיכון, קח אותה , אין כמעט תואר במקצועות הנורמליים כולל מדעי המחשב (לא כולל מדעי הרוח) שאין לו דרישה לפיזיקה .

עריכה :

הקטע שהבנתי ששנה הבאה, חשמל, זה יותר קשה בהרבה וגם יותר משעמם :[

זה נכון?

זה מאוד תלוי בבנאדם - חלק מסתדרים יותר עם חשמל חלק יותר עם מכניקה.

פורסם

רוב רובו של חשמל יותר קל ממכניקה... (רק מגנטיות טיפה יותר קשה, או אולי באותה רמה)

תראה, אני עשיתי פיזיקה בתיכון, סיימתי עם 80, בגלל טעויות מפגרות שלי, ועכשיו אני עושה מכינה קדם אקדמית בטכניון בגלל ציונים מעאפנים בשאר המקצועות, בין השאר אני לומד שם גם פיזיקה ואני ממש מודה לאלוהים על זה שלמדתי פיזיקה בתיכון, כי אני רואה את האנשים שלומדים את זה פעם ראשונה והם פשוט לא מסתדרים עם זה, נורא קשה להם, אל תשכח שהרמה במכינה של הטכניון גבוהה בהרבה מזו של התיכון והרמה בטכניון גבוהה פי מאה מהרמה במכינה ובתיכון. אז תאמין לי, לא היית רוצה ליפול שם בלי הכנה כלשהי לכן עדיף לסיים עם זה בתיכון עם ציון טוב וזהו...

פורסם

אל תוריד פיזיקה.

אני לא חושב שבתור אחד עם 100 בבגרות בפיזיקה מותר לי להגיד שזה מקצוע קל - אבל אני יכול להבטיח לך שזה ישתלם.

בכל מקרה, אם אתה חייב להוריד - תשקול להוריד את אחד המחשבים ולא את הפיזיקה - אבל גם את זה לא הייתי עושה.

(ולזה שמעלי שאמר שהרמה בטכניון היא פי 100 מהרמה של התיכון - קצת היסחפות... פי 10000 יותר מתאים :lol: )

פורסם

אני לומד את מה שאתה לומד ואני לא מבין מה כ"כ קשה בזה לאנשים.

זה סה"כ עניין של הצבה בנוסחה המתאימה למרות שהציון הממוצע שלי הוא בערך 80 בגלל שהמורה שלנו משוגע ונותן לנו תרגילים מטורפים ולא קשורים יותר מדי לחומר שהוא מלמד אלא יותר להגיון :kopfpatsch:

אני ממליץ לך להשאר וללמוד פיזיקה כי זה ישתלם לך בסוף. להזיק זה לא יכול בשום צורה.

פורסם

אל תוותר על פיזיקה !! אומנם זה מקצוע קשה אבל אין ברירה, אני רואה חברים שלי שמשלימים פיזיקה תיכונית במכינה בטכניון וזה ממש להם! חוץ מזה שבתיכון יש יותר זמן ומלמדים אותך בצורה יסודית יותר שזה חשוב לבסיס.

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

טוב שכנעתם אותי, אני כנראה אשאר בפיזיקה, וישקיע יותר.

פורסם

:xyxthumbs:

ואם יש לך שאלות, ומשהו לא ברור,

אתה מוזמן לפנות אלינו, נשמח לעזור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים