עבור לתוכן

נסיון נוסף להלחם בפירטיות, ושיטה חדשה להורדת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון הקצר שהיה בפוסט אחר בנושא השיטה הבעייתית של חברות המוזיקה הגדולות:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=105471.msg887047#msg887047

(ההתכתבות הקצרה ביני לבין מור), ודרך אגב, אני ממליץ לקרוא את הרעיון עם מיכה שטרית שהתפרסם במוצש:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3041104,00.html

בגדול, כולם יודעים היום שחברות המוזיקה עושקות כסף גם מהיוצרים וגם מהקונים, והם לוקחים את הנתח הגדול ממכירות המוסיקה... למי שיש ספקות בנושא, מומלץ לקרוא בחום את הרעיון בידיעות, בו מסופר כיצד חברת ההפצה הגדולה בארץ, רוששה את אחת מהדמויות הבולטות ביותר במוזיקת הרוק בארץ בשנים האחרונות...

בכל מקרה, בלינקים שהבאתי מהפוסט הקודם (לגבי בעיתיות השיטה), שאלתי, מה יכול להיות מודל יותר טוב... ובכן, NAPSTER נראה שהולכת בכיוון חדש, אם כי הוא לא בהכרח הפיתרון האופטימלי, זה בהחלט צעד בכיוון:

http://www.dapreview.net/comment.php?comment.news.1020

תמורת 15$ לחודש, יש גישה בלתי מוגבלת לכל ספרית המוזיקה של NAPSTER (מיליון שירים), ואפשר להוריד אותם למחשב ולנגן כמה שרוצים באופן חוקי. השירות מפסיק רק ברגע שמפסיקים את התשלום החודשי. כמובן שהשיטה לא אידיאליות עדיין, זה בהחלט בכיוון, זה מאפשר להתנסות במוזיקה חדשה בלי לקנות, באופן חוקי ובלי להתפשר על איכות.

מה שכן, זה עדיין בעייתי, כי זה משתמש בפורמט של MEDIA PLAYER 10, ורץ רק על המחשב האישי ומספר מצומצם (נכון לעכשיו) של נגנים שתומכים בזה (IPOD לא תומך למשל), אבל זהו בהחלט מבצע מעניין.

מעניין מה יהיה הפיתוח הבא בקרב להורדות החוקיות...

http://www.napster.com/

פורסם

15 דולר נשמע כמו עיסקה מצוינת

אני בכלל בעד שירותים כמו נטפליקס, שתמורת תשלום חודשי קבוע אתה מקבל כמה תוכן שתרצה

חבל שאין בארץ משהו במחרים דומים

פורסם
  • מחבר

אני רואה שמנוי חודשי ב NETFLIX זה 18$...

www.idvd.co.il נותן לך שרות דומה ב 70 שקל לחדש, שזה יותר זול, לא ? (אוקי לא בדיוק ב NETFLIX זה ל 3 סרטים בו"ז ופה זה רק לאחד.. אבל עדיין :) ).

פורסם

לא שמעתי עליהם, אני מקוה שהם יתפתחו

אבל ראיתי שירותים דומים כשהמחיר הממוצע הוא 100 שקל לחודש (דומה למחירים של המקבילים שלהם בחו"ל) אבל החיסרון הוא כמות הסרטים/משחקים שאתה יכול להחזיק בו"ז

אם אפשר סרט אחד כל פעם, והחלפת הסרטים מתבצעת בדואר זאת אומרת שבמקרה הכי טוב אני יוכל לראות בין 8-10 בחודש, 2 סרטים בשבוע בממוצע

וזה אם אני ממש ישתדל לראות ולשלוח חזרה באותו יום

פורסם

לא עדיף משהו כמו iTunes?

פורסם

אם אפשר סרט אחד כל פעם, והחלפת הסרטים מתבצעת בדואר זאת אומרת שבמקרה הכי טוב אני יוכל לראות בין 8-10 בחודש, 2 סרטים בשבוע בממוצע

וזה אם אני ממש ישתדל לראות ולשלוח חזרה באותו יום

אתה גם יכול לעשות מנוי של 2 ו-3 סרטים רק זה יעלה לך יותר

פורסם
  • מחבר

לא עדיף משהו כמו iTunes?

gfc_dothemath.gif

DO THE MATH :)

אני חושב שהיתרון פה הוא להוריד מוזיקה מלאה באיכות טובה, כדי לבדוק איזה דברים חדשים אתה אוהב, בלי לשלם לפי שיר.. ככה אתה לא מוגבל מהבחינה הזו..

פורסם

איך אפשר לראות איזה שירים יש להם במאגר בלי להרשם?

פורסם
  • מחבר

אולי תנסה להתקין את התוכנה, והיא מאפשר לראות את הרשימות בלי להוריד ? (ככה לפחות זה אצלי ב ITUNES..).

פורסם

gfc_dothemath.gif

DO THE MATH :)

אני חושב שהיתרון פה הוא להוריד מוזיקה מלאה באיכות טובה, כדי לבדוק איזה דברים חדשים אתה אוהב, בלי לשלם לפי שיר.. ככה אתה לא מוגבל מהבחינה הזו..

מעניין למה את כתבו את per month באותיות קטנות.

אני לא מתכוון לשלם כל חודש 15$ בשביל לשמוע את מה שאני אוהב, אני מעדיף לשלם 1$ בשביל כל שיר שאני אוהב וגם כי זה יהיה תשלום חד פעמי.

מילא אם התמונה היית כמקור אובייקטיבי אבל זה כמובן בא מהאתר של Napster.

מי אני ערס שמוריד כל היום אלפי טראקים עלובים?! כמה אפשר לשמוע?!

פורסם
  • מחבר

מה הקשר ? אפשר לשמוע כמה שרוצים... ואתה לא מבין.. נגיד ששמעת שיש דיסק טוב, ואתה לא בטוח שאתה רוצה אותו.. ב ITUNES אין לך אפשרות בחירה, או שאתה קונה, או שלא.. קנית ולא אהבת, נדפקת... פה אתה עושה מה שאתה רוצה, מנסה דיסקים דומים, סגננות אחרים.. מוחק, מוריד שוב.. הכל חוקי.... (שוב, השאלה כמה מעניין אותך למצוא מוזיקה חדשה :) )....

וחוץ מזה ל NAPSTER יש מודל דומה כמו ITUNES של קניה בפועל של שירים, לא רק הסוג הזה של 15$ לחודש, זה רק יותר אפשרויות...

פורסם

תחשוב על זה ככה...

אם אתה מוריד יותר מ-15 שירים בחודש זה כבר יותר משתלם מITUNES..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים