עבור לתוכן

איזה פלאפון לקנות ?

Featured Replies

פורסם

אז ככה שניהם עולים לי 500ש"ח

נוקיה 5140 או סמסונג 944

תודה

פורסם

לדעתי לך על הסמסונג.

פורסם

5140 מגושם קצת לך על הסמסונג, למרות שהנדסת האנוש לא פחות טובה.

פורסם

לסמסונג יש הנדסת אנוש גרועה,

חוץ מזה שיש לו מסך הרבה יותר טוב אין לו עוד יתרונות.

לנוקיה לעומת זאת, אולי אין מסך הכי טוב, או צלצולים הכי טובים,

אבל הוא נוח לשימוש ופשוט טלפון טוב (ועמיד לנפילות...)

יש לו גם מצפן וגם טוב לטיולים (אם אני לא טועה הוא עמיד למים עד מידה מסויימת וחול)

פורסם

שמע אין פה מה יותר טוב שניהם מצוינים השאלה היא מה הצרכים שלך מהפלאון כמו שנאמר לנוקיה יש פונקיציות רבות יותר שלדעתי לא כולם צריכים אותם לעומת זאת ה 944 גם לא פחות מתקדם אולם הוא קטן יותר ופחות מגושם אז זאת בעיה ליעץ לך מה לקחת קח מה שמתאים לך וזהו

פורסם

לדעתי לך על הסמסונג.

הוא גם הרבה יותר יפה, ואני חושב שזאת סיבה מספיק טובה לבחור בו, חוצמזה שהוא מכשיר משוכלל ומושקע.

פורסם

פלאפונים של סאמסונג זה כמו בלונדיניות יפה מבחוץ מטומטם מבפנים. הנוקיה גם לא משהו, אין לך ברירה אחרת חוץ משני המכשירים האלה?

פורסם

יש לי סמסונג 944

פלאפון מעולה

נוח, יפה, קומפקטי.

סמסונג בד"כ כל נפילה נשבר משהו, זה החיסרון הכי גדול שלהם לפי דעתי, חוסר אמינות

הדגם הזה הוא דווקא הכי אמין לפי דעתי מכל הדגמים של סמסונג....

לעומת הנוקיה, שלמשל ה 3100 שנפל לי פעם מקומה שניה ולא קרה לו כלום....

פורסם

לדעתי - פשוט לך על הנוקיה!

מניסיון עם הרבה פלאפונים, נוקיה הוא הפלאפון הכי נוח לשימוש, הכי עמיד שיש לנפילות ומחזיק מעמד הכי הרבה זמן וה5140 הוא פלאפון לא רע בכלל!

יש לו מסך דיי איכותי, אמנם רק 4012צבעים אבל תאמין לי שהאיכות דיי קרובה למסכים שיש לסמסונגים, ההבדל של הצבעים על הנייר הוא גדול אבל ההבדל תכלס הוא קטן יחסית בנוקיה. חוץ מזה בנוקיה יש פיצ'רים דיי חשובים שלא תמצא בפלאפונים אחרים כמו פנס, אורך חיי סוללה ארוכים מאוד, רמקול (אמנם יש את זה גם בחלק מהפלאפונים האחרים אבל להרבה עדיי אין את זה), מצפן, דצימטר (מודד עוצמות רעש) אגב לגבי העמידות למים, ה5140 הוא עמיד להשפרצות של מים אבל אסור ממש להטביל אותו בתוך המים...

ולסיכום דבר מאוד חשוב: ממשק טוב ואיכותי שפשוט זז מהר, כל פעולה שעושים בכל הפלאפונים של נוקיה מתבצעת מהר ולא צריך לחכות לדברים עד שהם עולים.

הייתי באורנג' ונדהמתי לגלות שה LG החדש, פלאפון דור שלישי ממש פלאפון איטי! עד שהתפריטים זזים זה משהו!

בקיצור אם אתה מחפש נוחות, אמינות וכל מיני פיצ'רים כאלו הנוקיה זה הפלאפון בשבילך...

יתרונות:

עמיד מאוד, חיי סוללה ארוכים מאוד, פונקציונליות גבוהה, ממשק המשתמש הכי נוח מהיר ואיכותי ללא שום ספק, לוח מקשים איכותי ונוח ברוב הדגמים, קיימים מלא תוכנות ומשחקים לנוקיות ומערכת ההפעלה יותר ניתנת להתאמה אישית יחסית לשאר הפלאפונים.

נראה לי שנוקיה זאת החברה שיש לה הכי הרבה דגמים של פלפונים.

חסרונות:

איכות המסך והצלצולים בינוניים יחסית, עיצוב שלא מרהיב כל אחד, בחלק גדול מן הדגמים המסך קטן (128x128)

סמסונג: יש להם מסכים איכותיים והצלצולים נשמעים עליהם מעולה, לפעמים גם העיצוב שלהם יפה, חוץ מזה הפלאפונים שלהם לא חזקים כמו הנוקיה ואם הם ייפלו יותר מידי הם עלולים להדפק והם בטוח יישרטו כי הם תמיד עושים את הפלפונים שלהם בגימור כסוף/כחול שנשרט בקלות יחסית, וגם אין פנלים מתחלפים בכל דגמי הסלולאריים שלהם. ממשק טוב והם תמיד דואגים לעצב את התפריטים בכל מיני תמונות יפות, אבל לא מהיר ונוח כמו של הנוקיות, המקשים גם לא הכי נוחים בגלל המיקום שלהם, בפלאפונים שלהם בדרך כלל המקשים הם קטנים והלוח מקשים לא נוח בשביל לשחק משחקים בפלאפון או לכתוב הודעות SMS במהירות למשל.

יתרונות:

איכות המסך והצלצולים גבוהה מאוד!

חלק גדול מהדגמים שלהם כוללים מסכים גדולים יותר מרוב הנוקיות.

עיצובים מושכים ויפים

חסרונות:

לא עמיד בפני נפילות ואיתני הטבע ...

ממשק שלחלק מן האנשים עשוי להיות מעצבן

לוח מקשים לא כ"כ נוח ברוב הדגמים

מוגבלים מבחינת הורדות תוכן (יש מעט משחקים ואפליקציות קיימים בשביל הסמסונג, וגם מערכת ההפעלה שלו פחות ניתנת להתאמה אישית)

הערה: מה שכתבתי פה זו דעתי (מניסיון) באופן כללי על פלאפונים של Nokia וSamsung, בנוקיה יותר שמתי דגש על ה5140. אשמח אם תתקנו אותי אם אתם חושבים שאני טועה במשהו.

פורסם
  • מחבר

היה לי כבר את ה944 וחוץ מהמצלמה המסך והציצולים לא נהנתי ממנו ממש...

נראה לי שב5140 יש הרבה יותר אפשריות שיפצו על המסך והצלצולים ה"בינוניים שלו" למשל מצלמת וידאו ורמקול מובנה...

פורסם

לי יש 5140 וזה פלאפון שדי עמיד בנפילות אבל הוא קצת איטי נגיד אתה מדפדף בספר טלפונים אז זה לוקח קצת זמן והאיכות של השמיעה לפעמים לא משהו

פורסם

...

אמר האדם עם avater של nokia ::)

פורסם

לדעתי - פשוט לך על הנוקיה!

מניסיון עם הרבה פלאפונים, נוקיה הוא הפלאפון הכי נוח לשימוש, הכי עמיד שיש לנפילות ומחזיק מעמד הכי הרבה זמן וה5140 הוא פלאפון לא רע בכלל!

יש לו מסך דיי איכותי, אמנם רק 4012צבעים אבל תאמין לי שהאיכות דיי קרובה למסכים שיש לסמסונגים, ההבדל של הצבעים על הנייר הוא גדול אבל ההבדל תכלס הוא קטן יחסית בנוקיה. חוץ מזה בנוקיה יש פיצ'רים דיי חשובים שלא תמצא בפלאפונים אחרים כמו פנס, אורך חיי סוללה ארוכים מאוד, רמקול (אמנם יש את זה גם בחלק מהפלאפונים האחרים אבל להרבה עדיי אין את זה), מצפן, דצימטר (מודד עוצמות רעש) אגב לגבי העמידות למים, ה5140 הוא עמיד להשפרצות של מים אבל אסור ממש להטביל אותו בתוך המים...

ולסיכום דבר מאוד חשוב: ממשק טוב ואיכותי שפשוט זז מהר, כל פעולה שעושים בכל הפלאפונים של נוקיה מתבצעת מהר ולא צריך לחכות לדברים עד שהם עולים.

הייתי באורנג' ונדהמתי לגלות שה LG החדש, פלאפון דור שלישי ממש פלאפון איטי! עד שהתפריטים זזים זה משהו!

בקיצור אם אתה מחפש נוחות, אמינות וכל מיני פיצ'רים כאלו הנוקיה זה הפלאפון בשבילך...

יתרונות:

עמיד מאוד, חיי סוללה ארוכים מאוד, פונקציונליות גבוהה, ממשק המשתמש הכי נוח מהיר ואיכותי ללא שום ספק, לוח מקשים איכותי ונוח ברוב הדגמים, קיימים מלא תוכנות ומשחקים לנוקיות ומערכת ההפעלה יותר ניתנת להתאמה אישית יחסית לשאר הפלאפונים.

נראה לי שנוקיה זאת החברה שיש לה הכי הרבה דגמים של פלפונים.

חסרונות:

איכות המסך והצלצולים בינוניים יחסית, עיצוב שלא מרהיב כל אחד, בחלק גדול מן הדגמים המסך קטן (128x128)

סמסונג: יש להם מסכים איכותיים והצלצולים נשמעים עליהם מעולה, לפעמים גם העיצוב שלהם יפה, חוץ מזה הפלאפונים שלהם לא חזקים כמו הנוקיה ואם הם ייפלו יותר מידי הם עלולים להדפק והם בטוח יישרטו כי הם תמיד עושים את הפלפונים שלהם בגימור כסוף/כחול שנשרט בקלות יחסית, וגם אין פנלים מתחלפים בכל דגמי הסלולאריים שלהם. ממשק טוב והם תמיד דואגים לעצב את התפריטים בכל מיני תמונות יפות, אבל לא מהיר ונוח כמו של הנוקיות, המקשים גם לא הכי נוחים בגלל המיקום שלהם, בפלאפונים שלהם בדרך כלל המקשים הם קטנים והלוח מקשים לא נוח בשביל לשחק משחקים בפלאפון או לכתוב הודעות SMS במהירות למשל.

יתרונות:

איכות המסך והצלצולים גבוהה מאוד!

חלק גדול מהדגמים שלהם כוללים מסכים גדולים יותר מרוב הנוקיות.

עיצובים מושכים ויפים

חסרונות:

לא עמיד בפני נפילות ואיתני הטבע ...

ממשק שלחלק מן האנשים עשוי להיות מעצבן

לוח מקשים לא כ"כ נוח ברוב הדגמים

מוגבלים מבחינת הורדות תוכן (יש מעט משחקים ואפליקציות קיימים בשביל הסמסונג, וגם מערכת ההפעלה שלו פחות ניתנת להתאמה אישית)

הערה: מה שכתבתי פה זו דעתי (מניסיון) באופן כללי על פלאפונים של Nokia וSamsung, בנוקיה יותר שמתי דגש על ה5140. אשמח אם תתקנו אותי אם אתם חושבים שאני טועה במשהו.

שמע אתה פשוט זיין שכל מקצועי (ועוד עם סימלון כמו שלך אני לא אתפלא אם זאת פרסומת חסויה), נוקיות הם הכי רגישות לנפילות (מניסיון עם חברים) ועם הנדסת אנוש מחורבנת! איתם הכי קשה לכתוב SMS בגלל שהמספרים מחוברים והמכשיר קטן ולא נוח ומגעיל ובכלל הבטריות שלהם לא כאלה עמידות כמו שאתה מתאר אותם!

הסמסונד הרבה יותר איכותי ממנו ויש לו מצלמה יותר איכותית והממשק שלו הרבה יותר נוח ודוגרי מה לא עושים עם סלולרי אם לא לשמוע צלצולים (שפי 1000 יותר איכות בסמסונג) לדבר (הרבה יותר נוח לדבר עם פומית מאשר מכשיר קטן שאתה לא יודע עם שומעים אותך בצד שני)  ולראות תמונות (אני לא יציין בשלב זה שהמסך של הסמסונג הרבה יותר איכותי וגדול).

ושתדעו אני בפרופורציות אני בעל SK5000 וככה אני מרגיש עם המכשירים הללו.

פורסם

חחחח נוקיה רגישים לנפילות???!

היה לי מאז ומתמיד נוקיה והם תמיד נפלו לי על משטחים קשים כמו אבן אספלט ורצפות ולא קרה כלום!! מקסימום נכבה הטלפון ואז היה צריך רק להדליק אותו שוב...

יש לי עכשיו 3510I והוא אחלה פלאפון רק קצת גדול מידי נוח מאוד ובכללל לא רגיש לנפילות ולשריטות..

ראיתי את הסמסונג הזה והאמת הוא לא משהו... המסך באיכות טובה כמו שאמרו פה אבל אני לא מת על העיצוב הזה חוץ מהעיצוב ה"יפה" והמסך ואולי גם כמה רינגטונים אין בו שום דבר מיוחד..והוא די משעמם.

ילד אחד מהכיתה שלי זרק מכשיר נוקיה די ישן שהיה לו מהקומה ה5 אומנם על דשא אבל עדיין ואחרי זה המכשיר עבד!!

לך על הנוקיה אם אתה שואל אותי.

פורסם

שמע אתה פשוט זיין שכל מקצועי (ועוד עם סימלון כמו שלך אני לא אתפלא אם זאת פרסומת חסויה), נוקיות הם הכי רגישות לנפילות (מניסיון עם חברים) ועם הנדסת אנוש מחורבנת! איתם הכי קשה לכתוב SMS בגלל שהמספרים מחוברים והמכשיר קטן ולא נוח ומגעיל ובכלל הבטריות שלהם לא כאלה עמידות כמו שאתה מתאר אותם!

הסמסונד הרבה יותר איכותי ממנו ויש לו מצלמה יותר איכותית והממשק שלו הרבה יותר נוח ודוגרי מה לא עושים עם סלולרי אם לא לשמוע צלצולים (שפי 1000 יותר איכות בסמסונג) לדבר (הרבה יותר נוח לדבר עם פומית מאשר מכשיר קטן שאתה לא יודע עם שומעים אותך בצד שני)  ולראות תמונות (אני לא יציין בשלב זה שהמסך של הסמסונג הרבה יותר איכותי וגדול).

ושתדעו אני בפרופורציות אני בעל SK5000 וככה אני מרגיש עם המכשירים הללו.

מי שמדבר פה בלי ניסיון זה אתה, נכון שסמסונג יותר איכותיים בצלצולים ובמסך והמסך גדול יותר  והעיצוב של הפלסטיק שלו יותר יפה ונכון שאלו דברים משמעותיים מאוד אבל חוץ מזה הפלאפונים שלהם בכלל לא פונקציונליים, הממשק פחות נוח, לוח המקשים פחות נוח, האנטנה חיצונית בהרבה דגמים והיא יכולה להשבר (למרות שזה יעני יתרון קטן מבחינת הקרינה, בתכלס זה לא ממש יתרון. בדגמים הישנים של הסמסונג (במיוחד ה620 640 הפלאפון הזה ממש פולט קרינה בצורה אדירה! המקסימום קרינה שלו היא פי 2 ומשהו~ ממכשיר נוקיה ממוצע!) סמסונג אמנם פתרו את בעיית הקרינה במכשירים החדשים שלהם, הם מוציאים רמות SAR דומות לנוקיות אבל בנוקיה האנטנה פנימית ובסמסונג עדיין יש פלאפונים עם אנטנות חיצוניות. (אתה יכול לבדוק את זה בנתוני SAR) הנוקיות הרבה יותר עמידות מהסמסונג ואפשר לראות את זה בלי להיות גאון גדול. יודע מה קח פלאפון 944 (או n-620 בשביל שיהיה פר) של סמסונג וקח Nokia 3100 או כל פלאפון אחר של נוקיה שבא לך ובדוק מי נשבר/מתקלקל ראשון. בנוקיה יש לך פאנלים מתחלפים תוך שניה הכל מסתדר אפילו אם הפלת את הפלאפון מקומה שנייה מקסימום נשבר הפאנל ואתה מחליף אותו. (ברוב המקרים)

מי אמר שפלאפון זה רק לצילצולים? לדעתי עדיף פלאפון פונקציונליסטי מאשר שישמעו את הצלצולים ב60 פולי :P, כל אחד וההעדפות שלו. ואגב, זה לא שהמסך הפשוט של נוקיה (עם ה4012 צבעים) נופל בכ"כ הרבה מהמסכים האיכותיים של סמסונג.. גם לנוקיה יש פלאפונים עם מסכים&סאונד גדולים ואיכותיים אבל על איכות משלמים.

הרי בינינו, פלאפון זה בעיקר בשביל לדבר  :)

בקיצור אני לא אתווכח, כל אחד וההעדפות שלו. לטעמי מישהו עסקי שלא הולך לשחק עם הפלאפון יותר מידי עדיף לו נוקיה מסיבה אחת שזה אמינות: הוא בקושי מתקלקל ועמיד מאוד יחסית וגם בעל הממשק הכי נוח שאפשר ועל זה אין לך בכלל מה להתווכח כי כל אחד יסכים איתי שהממשק של נוקיה הכי טוב נכון להיום, מצד שני לא כל אחד אוהב כזה עיצוב ויש כאלו שלא יכול יכולים בלי טלפון עם פומית (ולא סתם פומית אלא אחת שמסתובבת ב360 מעלות  ;D) ואגב תאמין לי שומעים יופי בלי הפומית ואפילו כשזה על הרמקול והמיקרופון עוד יותר רחוק. מניסיון אישי הסוללות של נוקיה איכותיות מאוד ומחזיקות הרבה זמן אבל גם סמסונג יש לה סוללות איכותיות באותה רמה שגם מחזיקים כמעט אותו זמן.

שים לב למה שהדגשתי בתגובה שלך, מה הכוונה מספרים מחוברים :s05: מכשיר קטן ולא נוח? :nixweiss: על איזה דגם אתה מדבר?

רוב מכשירי הנוקיה שנמכרים יש להם כפתורים ברורים וגדולים! לסמסונג למשל יש כפתורים צמודים כאלו יחסית שפחות נוח ללחוץ עליהם לטעמי.

אני בינתיים עם הנקיה 3100 שלי נכון שזה פלאפון פשוט אבל אני מדבר איתו הרבה מאוד יחסית, מנצל את החבילת GPRS שלי, הוא נופל כל הזמן ופשוט לא קורה לו כלום (טפו טפו טפו.. 8))

אגב לא יודע איך הגעת לזה שזה פרסומת חסוייה עוד מעט תגיד שכל מי ששם תמונה של ATi בצד הוא פרסומאי  ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים