עבור לתוכן

מחר יש לי צו ראשון, למישהו יש עצות אחרונות??

Featured Replies

פורסם

מחר יש לי צו ראשון ורציתי לדעת האם יש למישהו עצות בשבילי מכל סוג

פורסם

try to have fun, i had lovely 3 years in the army.

you know where you going btw ?

oh and don't forget to bring a towel ! :)

פורסם

כן, תוודא שאתה ישן טוב הלילה - תלבש מחר בוקסר (בשביל הבדיקות הרפואיות)

בראיון האישי, אם יש מקום מסויים שאתה רוצה להגיע אליו - תזכיר אותו בעדיפות ראשונה, וכששואלים אותך מה תעשה אם לא תתקבל לאותה היחידה, אל(!!) תגיד לא אכפת לי מיחידות אחרות, אני רוצה להגיע רק לשם - או לכלום - זה אחד הגורמים שפוסלמים מהגעה למקומות איכותיים.

תתרכז בכל המבחנים הפסיכוטכניים, אל תשקר בשום מקרה. אם יש משהו שאתה לא יודע (במבחנים) תנחש - אל תשאיר משהו ריק.

פורסם

יש לי עצה חשובה

בראיון אישי הכי חשוב זה לא לענות למשהו שלא שאלו אותך.כן אני עשיתי את זה ברוב טיפשותי וככל הניראה זה גרר הורדת הקב"א שלי. איך אני יודע? אחרי שאמרתי את השטות שאמרתי(אני לא יחזור עליה) שאפילו לא שאלו אותי עליה, ישר היא הוציאה דף ורשמה בו משהו.

דבר שני אם שואלים אותך אם אתה רוצה לשרת בקרבי תגיד בודאי!!!!!!! עם 7 סימני קריאה. כן. גם אם אתה לא רוצה קרבי(בעצם בייחוד אם אתה לא רוצה קרבי) הכי חשוב שתגיד שכן. לא באמת רושמים שאמרת שאתה מוכן להתנדב לגולני ולא באמת ישבצו אותך לגולני בעקבות זה אבל מה שכן, אם תגיד שלא, עלולים להוריד לך את הקב"א מה שעלול להביא אותך לגולני(אך האירוניה). כן ככה הצבא הדפוק שלנו פועל.

בקיצור: תענה רק למה ששאלו אותך ולעניין. אל תזיין את השכל! תתחנן לקרבי!(ככה יהיה לך יותר סיכוי לא להיות קרבי או להגיע למשהו איכותי בקרבי)

פורסם

עצה שלי? תארוז תיק ובברח מהארץ.

פורסם

שמע בחור,

אני שירתתי 3 שנים בלשכת הגיוס בתל-השומר. הייתי אחראי שם על המחשבים (כן כן... ה-VAXים הגדולים האלה  :nixweiss:)

בקיצור ולעניין: קח את הכל בקלות. כל הסיפור פשוט מאוד ולא מסובך. הראיון הוא החלק החשוב באמת, אבל אתה פשוט צריך להיות רגוע ולהיות אתה עצמך. כל הטיפים האלה של "תשקר ותגיד ככה וככה" פשוט לא עובדים. זה מדהים, אבל מנסיון אישי אני אומר לך שהבחורות שמראיינות מסוגלות בצורה מאוד ברורה לדעת בדיוק מתי אתה משקר ומתי אומר אמת, ובדיוק לנתח את האופי שלך ולתמצת אותו לכדי כמה משפטים.

פשוט תהיה אתה, ישיר וכנה. כמובן שאין צורך להעלות במיוחד נקודות כואבות, אבל אל תנסה "לשחק אותה גבר" ולספר כמה שאתה מת לגולני אם אתה בעצם לא כזה. להיפך - אם תתעקש שאתה מת לגולני, ויהיה ברור למראיינת שזה סתם כדי להיות "בסדר" - אתה תקבל "עונש" בצורת סעיף חוסר-אמינות.

סה"כ הצו הראשון זו חוויה לא נוראית.

בהצלחה ושירות נעים!

מוטי

עצה שלי? תארוז תיק ובברח מהארץ.

אנשים כמוך באמת עדיף שיברחו מהארץ. רק חבל שאתה סתם דברן קשקשן שיהווה בשלב כזה-או-אחר עלוקה חברתית שתמצוץ את הדם (והמזומנים) של כולנו.

עריכה: אם שואלים אותך "אתה רוצה קרבי?" אל תגיד "לא לא, ברור שלא, אני חנון מחשבים" אבל אתה יכול בעדינות לומר שאתה תקבל כל מה שיתנו לך, אבל אתה חושב שאתה יכול לתרום הרבה יותר בתחום המחשבים (מה שאגב, אני מניח שנכון ובאמת הצבא ירוויח הרבה יותר ממך אם תשרת בתחום הזה כי כאן הייתרון היחסי שלך)

פורסם

איך שאתה מקבל את הכרטיס תחתים במחשב הצהוב ולך לטייל שעה, יהיה לך לפחות שעתיים עד שיגיע תורך.

סתם סתם.. אני ממש התעצבנתי על הבירוקרטיה במקום המשעמם הזה, וברצינות, כמו שכבר אמרו כאן תגיד את האמת, אבל אל תנדב מידע שלא שאלו אותך לגביו שעלול לפגוע במיון. אחרי האימות, ישאלו אותך אם אתה מרגיש טוב לקראת המבחנים הפסיכו' תראה איך אתה מרגיש ותענה בהתאם, אם אתה לא מוכן, אל תיגש לתחנה. בתחנת המאשך, תיזהר.

בהצלחה!

פורסם

תגיד שאתה לא מרגיש טוב לקראת הבחינה הפסיכוטכנית.

ככה יפצלו לך את הצו ואתה תפסיד עוד יום של בית ספר ;)

פורסם
  • מחבר

ממש תודה לכולם!

על החיים ועל המוות :2gunsfiring:

פורסם

בהצלחה :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

בפסיכוטכני תלחץ ENTER כל הזמן כדי לחזור הביתה מהר

בראיון אישי כשישאלו אותך עד כמה קרבי אתה רוצה להיות, תגיד "כמו פאווור רייינג'רררררר!!!", אחר כך תוציא דלי צבע מהתיק, תצבע את הקיר ותגיד שאתה "תופס צבע", אחר כך תוציא בובת דובי מהתיק, תן לו 20 שקל, זרוק מהחלון ותגיד ששלחת אותו לקנות סיגיריות

מובטח לך שירות מעניין :xyxthumbs:

פורסם

לא האמת סתם מובטח לו פאדיחות וצו שני...

פורסם

בראיון שלי הייתי פשוט עצמי,אמרתי לה כמה שאני אוהב את הצבא וכל זה אבל שאני לא ילך לקרבי.

התשובה שלי למצב של קרבי או כלא הייתה "כלא",ההיגיון המוזר שלכם של פסיכולוגיה הפוכה נשמע לי טיפשי, הם יקחו אותך לקרבי אם לא תאמר שאתה רוצה וזה ברור.

הקטע הוא שחבר שלי אמר שהוא רוצה רק קרבי אז היא התחילה לשאול אותו "אז מה אם צריך הצבא שתהיה בטכני?" ואצלי שאמרתי שאני רוצה רק טכני היא אמרה "מה אם הצבא צריך אותך בקרבי".

:screwy:

תאמר להם מה שאתה רוצה להיות בצבא אחרת עלולים להכניס אותך לקרבי ומשם קשה לצאת (אלה אם אתה רוצה כמובן...).

עוד משהו... בראיון היא תעשה לך מעין מבחן,היא תשאל אותך על כל מיני סיטואציות כמו מי קובע לאן ללכת עם החברה (כושר מנהיגות),דאגה של ההורים (חשיבות שירות במקום קרוב למגורים) וכ...

אני פשוט הייתי עצמי , היא שאלה אותי גם אם יש לי בעיה בחיים שאני רוצה לדבר עליה אז משהו כמו חמש דקות ניסיתי לחשוב על משהו ולא מצאתי :s07: אני לא הולך לדבר איתה על החיים שלי...

פורסם

שטויות

הם לא מעבירים הלאה לשום גורם את זה שאמרת שאתה רוצה קרבי או לא

הדבר היחידי שיוצא מהראיון אישי זה חלק מהקב"א שלך וככל שתראה יותר מוטיבציה(לכל דבר שהיא תציע) כך יגדל הסיכוי שלך לקבל קב"א יותר גבוה

פורסם

בדיוק

אני קצת פישלתי בחלק הזה כשאמרתי בקשר לקרבי שאני "מעדיף שלא", יכול להיות שאנשים שאנשים שאמרו להם שגם ככה הם לא יכולים קרבי או סתם שיקרו והביעו עניין הרוויחו על זה נקודות שאני הפסדתי

ואם אתה חושב שתגיד שבגלל שאתה לא רוצה קרבי לא תלך לשם, אני אגיד רק דבר אחד - :lol: , יותר יעיל כבר ללמוד את השיר של גבעתי או לשבור רגל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים