עבור לתוכן

גוגל, המיקרוסופט הבא???

Featured Replies

פורסם

אני פותח את הדיון הזה בשביל לדון בשאלה האם אנו מוכנים ורוצים עוד מונופול בחיינו?

הנה מה שאני יודעים על גוגל:

גוגל נחשב לאחד ממנועי החיפוש הטובים בעולם

גוגל "בולע" בלוגים וחברות קטנות לתוכו

גוגל החלה בתהליך סריקה של אלפי ספרים לרשת

לגוגל יהיה כנראה דפדפן משלה (יש את הדומין GBROWSER)

יש סיכוי שתהיה להם מערכת הפעלה משלהם (תאורטי אבל אפשרי)

גוגל רכשה סיבים אפלים => שמועות על VOIP = גוגל ספק טלפון

גוגל מפתחת חיפוש בווידאו

כל זה מוביל אותנו לזה שגוגל מתפתחת מתחת לאפנו למונופול ענק

אבל השאלה היא האם זה מפריעה לנו?

אחרי הרהור מנושא הבנתי את הדברים הבאים:

1) כולנו אוהבים את מיקרוסופט כי היא מייצרת את התוכנות שרובנו המוחלט משתמש

2) כולנו שונאים את מיקרוסופט כי היא מייצרת את התוכנות שרובנו המוחלט משתמש

3) כולנו אוהבים את גוגל כי הוא חינם

4) האם עדיין נרצה לאהוב את גוגל אם הוא יהיה מונופול<? התשובה לכך היא כן

אנו שונאים את מיקרוסופט כי היא לוקחת מאיתנו כסף ואין לנו הרבה בררות אלא לשלם

מכאן אני סבור כי אנו (העולם כולו) רוצים בגוגל להיות מונופול שילחם ראש בראש במיקרוסופט

מה דעתכם על הנושא?

פורסם

מונופול:

מונופול הוא מונח חברתי, המציין שליטה בלעדית של גורם מסויים על תחום של החיים האנושיים.

דוגמאות למונופולים הן הכנסיה הקתולית, שהיתה מונופול בתחום הדת באירופה של ימי הביניים, וחברת אגד בישראל לפני הפרטת התחבורה הציבורית, לה היה מונופול בתחום זה.

לרוב מתייחס מונופול לאירגון כלכלי השולט בשוק מסויים. ניתן להבחין בין שלושה סוגי מונופולים:

מונופול ממשלתי על-פי חוק: מונופול כזה קיים בזכות קביעה בחוק האוסרת על גורם כלשהו להתחרות בו או לספק שירותים מקבילים. מונופול כזה הוא, לדוגמה, הצבא. בישראל, מקורות וחברת החשמל הם מונופולים על פי חוק.

מונופול ממשלתי ביורוקרטיה: מונופול שאינו נהנה מבלעדיות בזכות קביעה בחוק אלא בזכות העדפה בירוקרטית של השלטון, המונעת בפועל קיום התחרות או אספקת שירותים מקבילים.

מונופול תחרותי: חברה או תאגיד שהגיע לאחיזה של למעלה ממחצית השוק בתנאים של תחרות חופשית

הדרך שGOOGLE צריכה לעבור כדי להפוך למונופול עוד ארוכה. אין כרגע מה לדאוג. מה שגם חברה כמו מיקרוסופט לא תוותר כל כך בקלות על נתח השוק שלה! :xyxthumbs:

פורסם

85% משירותי החיפוש באינטרנט משתמשים בטכנ' של גוגל.

פורסם

היה על זה פעם סרטון נחמד...

תחפשו אולי תמצאו. :xyxthumbs:

פורסם

המקור הכנסה העיקרי היום של גוגל היא מהפרסומות שמופיעים בחיפושים, הידועים בשם ADWORDS... והמשני הוא ממכירת פלטפורמת החיפוש שלהם לעסקים אחרים...

די ברור שהם רוצים להגדיל את נתח השוק שלהם, וזה רק הגיוני שהם יהיו יותר מעורבים בדפדפן.. (רק שבוע שעבר הם קנו את 2 המתכנתים הבכירים של FIREFOX), כי הרי היום ב INTERNET EXPLORER אתה מגיע ל MSN, וב FIREFOX אתה מגיע ל GOOGLE (והרי מי ששולט ב DEFAULT START PAGE, מקבל יותר נתח שוק)....

לגבי מערכת ההפעלה יש סיכוי לא קטן שהם גם פועלים בכיוון זה (יש להם 3000 עובדים חכמים מאוד).

הסיכוי היחידי שלהם מול מיקרוסופט, והיתרון היחסי הוא בכך שהם חברה חדשה, שמרשה לעצמה באמת להעסיק את ה TOP OF THE TOP (יש להם 14 רעיונות קבלה לפעמים, והאנשים שהם מקבלים לרוב הם מצטיינים מהמוסדות הכי נחשבים...) וגם אין לה מחויביות לשיטות פיתוח מיושנות שמיקרוסופט חיה על פי הם...

בינתיים יש להם את המוטו של "DO NO EVIL" שנראה כי בינתיים הוא עובד די טוב.. צריך לראות מה יהיה בעתיד (גם מיקרוסופט היו טובים פעם, כשלא היתה תחרות....).

וגם מיקרוסופט לא אמרה את המילה האחרונה.. הם עכשיו משיקים מחדש את ה MSN SEARCH עם מנוע יותר טוב.. וזה לא שאין מה לשפר במנועי החיפוש (חיפוש לפי תאריכים וכו')...

-------------------------------

הנה הסרטון על החברה והמאחורי הקלעים שלה:

http://junk.haughey.com/60Minutes.avi

------------------------------

85% משירותי החיפוש באינטרנט משתמשים בטכנ' של גוגל.

כן, אבל שרותי החיפוש עצמם הם לא מוצר שהם מוכרים בשביל תמורה כלשהיא...

פורסם

מיקרוסופט מעולם לא חילקה את התוכנות שלה בחינם סתם ככה.

לעומת גוגל שכל הפרסומות שם זה קצת מילים, דבר שאני מוכן לסבול למען המשך פעילותו של האתר.

לדעתי מיקרוסופט בהחלט דואכת (וגם משתמשת בטריקים מלוכלכים)... אני חושב שמיקרוספט היא כמו intel של פעם..

מתישהו היא טיפול שוב, ולינוקס ומערכות אחרות (אם יצאו מתחרות מספיק חזקות) יתחילו לאחוז בשוק, ואולי להקטין משמעותית את נתח השוק של המונופול.

ד"א, מונופול הוא לא סתם שליטה.. מונופול גם יכול להיוות שימוש בשיטות שמבטלות את האפשרות של חברות אחרות לתחרות.

כמו למשל עם IE. אם אני לא טועה מיקרוסופט הוכרזה בשימוש במונופול איתו. בגלל שהם שמו אותו ביחד עם מערכת ההפעלה הם בעצם מנעו מדפדפנים אחרים את התחרות ההוגנת.

למרות שהיה אפשר להתקין אותם (דפדפנים אחרים), הם עדיין לא יכלו להתחרות בשיטה של "build in" שבא מיקרוסופט (אני מקווה שהם לא יתבעו אותי על שימוש בשם שלהם :nono:) השתמשה.

פורסם

המקור הכנסה העיקרי היום של גוגל היא מהפרסומות שמופיעים בחיפושים, הידועים בשם ADWORDS... והמשני הוא ממכירת פלטפורמת החיפוש שלהם לעסקים אחרים...

די ברור שהם רוצים להגדיל את נתח השוק שלהם, וזה רק הגיוני שהם יהיו יותר מעורבים בדפדפן.. (רק שבוע שעבר הם קנו את 2 המתכנתים הבכירים של FIREFOX), כי הרי היום ב INTERNET EXPLORER אתה מגיע ל MSN, וב FIREFOX אתה מגיע ל GOOGLE (והרי מי ששולט ב DEFAULT START PAGE, מקבל יותר נתח שוק)....

לגבי מערכת ההפעלה יש סיכוי לא קטן שהם גם פועלים בכיוון זה (יש להם 3000 עובדים חכמים מאוד).

הסיכוי היחידי שלהם מול מיקרוסופט, והיתרון היחסי הוא בכך שהם חברה חדשה, שמרשה לעצמה באמת להעסיק את ה TOP OF THE TOP (יש להם 14 רעיונות קבלה לפעמים, והאנשים שהם מקבלים לרוב הם מצטיינים מהמוסדות הכי נחשבים...) וגם אין לה מחויביות לשיטות פיתוח מיושנות שמיקרוסופט חיה על פי הם...

בינתיים יש להם את המוטו של "DO NO EVIL" שנראה כי בינתיים הוא עובד די טוב.. צריך לראות מה יהיה בעתיד (גם מיקרוסופט היו טובים פעם, כשלא היתה תחרות....).

וגם מיקרוסופט לא אמרה את המילה האחרונה.. הם עכשיו משיקים מחדש את ה MSN SEARCH עם מנוע יותר טוב.. וזה לא שאין מה לשפר במנועי החיפוש (חיפוש לפי תאריכים וכו')...

-------------------------------

הנה הסרטון על החברה והמאחורי הקלעים שלה:

http://junk.haughey.com/60Minutes.avi

------------------------------

כן, אבל שרותי החיפוש עצמם הם לא מוצר שהם מוכרים בשביל תמורה כלשהיא...

ועוד איך שכן!

רק חלונות חיפוש גוגל באתרים הם חינמיים, כל מערכות החיפוש של הפורטלים הגדולים, דוגמאת yahoo הם בעלי מנוע חיפוש "שלהם" שמבוסס על טכנ' של גוגל שנשכרה בהרבה כסף.

פורסם

ועוד איך שכן!

רק חלונות חיפוש גוגל באתרים הם חינמיים, כל מערכות החיפוש של הפורטלים הגדולים, דוגמאת yahoo הם בעלי מנוע חיפוש "שלהם" שמבוסס על טכנ' של גוגל שנשכרה בהרבה כסף.

דבר ראשון, גוגל מוכרת את המוצר הזה לחיפוש בעסקים:

http://www.googlestore.com/appliance/GO0123.asp

ה GOOGLE MINI שעולה בסביבות 5000$ ונותן חיפוש ב 50 אלף מסמכים....

דבר שני, לגבי זה ש YAHOO משתמשים ב GOOGLE בשביל מנוע חיפוש גיבוי, אתה בטוח שזה עדיין נכון ? נראה לי שלפני שנה בערך, YAHOO קנו את OVERTURE ועכשיו הם הספיקו להתקשר עם GOOGLE בנושאי חיפוש...

http://www.acroterion.ca/Acroterion_Yahoo_Google_Overture_News.html

פורסם

הכתבה של CBS על גוגל ממש מעניינת.

לא ניראה לי שעם כל המזומנים שזורמים הם יישארו אידיאלסטים עוד הרבה זמן...

פורסם

אני בעד (התחרות של גוגל).

אבל היא עדיין רק כמו זבוב טורדני שיושב על קרנו של הקרנף (אם כי הולך ומטריד יותר ויותר...)

עזרים מקוריים וחינמים נוספים שיש לגוגל ולא ציינת:

- גוגל toolbar - הבהיל את מיקרוסופט ביעילות שלו וגרם לה לפתח את MSN toolbar (פחות טוב).

- Gמייל - הביא לגל "ניפוחים" של תיבות המייל שלנו אצל כל החברות.

- http://www.scholar.com - במה לשיתוף אקדמי של מאמרים\עבודות וכו' (כמו בימים הטובים של תולדת הרשת)

לא יעזור. גוגל עושה הכל, בינתיים, יותר טוב ממיקרוסופט והמוצרים הנלווים, ה"חקיינים" של מיקרוסופט יהיו לעולם מוצלחים פחות.

- ראויי להוסיף שויקיפדיה היה "הדבר" השיתופי של השנה האחרונה והם משתפים פעולה עם גוגל.

אז אני באמת בעד שיתוף, ואני חושב שכל היוזמות הללו ברוכות ומיד מוריד אותם כדי להביע לויאליות ולקדם את הנושא.

אני חושב שכל היחס שלנו כלפי בעלות של דברים צריך להשתנות בהתאם (תקראו לזה פסדאו-סוציאליזם למרות שאני קפיטליסט גאה) או כפי שניסח זאת ג'ימי ויילס, מייסד ויקיפדיה: "נכון, פעם עשו כסף ממכירת תוכן, אבל פעם גם אפשר היה לעשות כסף ממכירת פרסות לסוסים."

מה שכן, גוגל קצת מתקלקלת עם הפרסומות שהיא מתירה בעזרים שלה. ממש לא בא לי על מערכת הפעלה עם פרסומות בשולחן העבודה או בכל הפעלה מחדש...לא ככה?

פורסם
  • מחבר

אני בעד (התחרות של גוגל).

אבל היא עדיין רק כמו זבוב טורדני שיושב על קרנו של הקרנף (אם כי הולך ומטריד יותר ויותר...)

עזרים מקוריים וחינמים נוספים שיש לגוגל ולא ציינת:

- גוגל toolbar - הבהיל את מיקרוסופט ביעילות שלו וגרם לה לפתח את MSN toolbar (פחות טוב).

- Gמייל - הביא לגל "ניפוחים" של תיבות המייל שלנו אצל כל החברות.

- http://www.scholar.com - במה לשיתוף אקדמי של מאמרים\עבודות וכו' (כמו בימים הטובים של תולדת הרשת)

לגוגל יש עוד הרבה כלים אחרים

אני רק ניסיתי להעביר את העיקרון

בתכלס, כולנו רוצים תחליף , לא בטוח יותר טוב אבל אחר.

כולם משתמשים בWIN ולמה? אין בררה (אני לא מתייחס ללינוקס בגלל חוסר התמיכה שהוא מקבל מיצרניות התוכנה הגדולות ויצרניות המשחקים)

הDEFULT של העולם הוא WIN ועם הוא יהיה משהוא אחר כולם ילכו עם הזרם (תופעת העדר)

GOOGLE טובים מפני שהם נתנו פשטות,מהירות ובלי הרבה זבולי שכל

פורסם

עדין המחמאות שוות הרחבה על הכלים החדשים של גוגל

(אתם גם סתם יכולים להגיד שאני עושה יחצ"נות, זה חינם!)

http://www.google.com/downloads

פורסם

האמת שאין משהו כלכך שימושי (בשבילי לפחות), בתוכנות להורדה שלהם:

GOOGLE TOOLBAR - יש לי FIREFOX שמכיל את מרבית הדברים שיש שם (ADBLOCK, QUICK SEARCH)...

GOOGLE DESKTOP SEARCH - תוכנה מלאת חורים באבטחה שאת רובם עוד לא גילו...

PICASA - חביב, אבל אין לי הרבה תמונות (וגם כשהתקנתי וזה סרק לי את הדיסק, הוא שם לי קבצים נסתרים בכל התיקיות !!!)

GOOGLE DESKBAR - בשביל מה יש דפדפן?

GMAIL NOTIFIER - יש לי גם PLUGIN ל TRILLIAN וגם ל FIREFOX..

יותר מעניין זה השירותים שלהם GOOGLE VIDEO וכו'...

----

אני מזמין אותכם גם להסתכל על השרות החדש של A9, מנוע החיפוש של AMAZON

http://a9.com/-/company/YellowPages.jsp

הם מצלמים כל בניין בארה"ב ומכניסים את זה בתצורה של רחובות בדפי זהב:

mms://wm.amazon.usa.speedera.net/wm.amazon.usa/upload/a9-yellow-pages-video-press-release-lg.wmv

פורסם

המרחק בין מנוע חיפוש לבין השתלטות על שוק מערכות ההעפלה הוא מיליארד שנות אור.

מיקרוספוט לא הולכת להעלם בזמן הקרוב וגם אין מי שיאיים על מערכות ההפעלה שלה.

כל שאר תחומי העיסוק שלה הם דיי שוליים... כבר מזמן יש מתחרים לדפדפנים של מיקרוסופט ות'אמת זה כולה דפדפן, אני לא ממש מבין את האינטרס של מיקרוסופט להלחם עליו כל כך... לגיטימי שהם יספקו אותו עם מערכת ההפעלה שלהם אבל חוץ מזה אין במה להתגאות.

גם אם גוגל מציקה למיקרוסופט בתחומים שונים כמו מנועי החיפוש והEMAIL שלה, שתי החברות עובדות על נושאים שונים לגמריי.

פורסם

המרחק בין מנוע חיפוש לבין השתלטות על שוק מערכות ההעפלה הוא מיליארד שנות אור.

מיקרוספוט לא הולכת להעלם בזמן הקרוב וגם אין מי שיאיים על מערכות ההפעלה שלה.

כל שאר תחומי העיסוק שלה הם דיי שוליים... כבר מזמן יש מתחרים לדפדפנים של מיקרוסופט ות'אמת זה כולה דפדפן, אני לא ממש מבין את האינטרס של מיקרוסופט להלחם עליו כל כך... לגיטימי שהם יספקו אותו עם מערכת ההפעלה שלהם אבל חוץ מזה אין במה להתגאות.

גם אם גוגל מציקה למיקרוסופט בתחומים שונים כמו מנועי החיפוש והEMAIL שלה, שתי החברות עובדות על נושאים שונים לגמריי.

בתור החברה שמעסיקה כיום את האנשים הכי מוכשרים בשוק, ולא כבולה לשיטות עבודה ישנות כמו מיקרוסופט, אני מאמין כי גוגל יכולה להשתלב טוב (אולי לא להשתלט), בכל תחום שהיא רוצה, כולל מערכות הפעלה..

במגזרים שונים יש תחרות על מערכת ההפעלה שלה (LINUX בתחום השרתים)... אני מאמין שתוך כמה שנים יהיה עליה ניקרת גם בתחום ה DESKTOP...

עד לפני מספר חודשים לא היתה תחרות רצינית לדפדפן של מיקרוסופט (ואני לא מדבר על דברים שמבוססים על זה, כמו MYIE וחבירו).. יש את OPERA שלא הזיז את השוק יותר מדי, ואת MOZILLA שתוספת חזק רק בחודשים האחרונים באמת...

בו אני יסביר לך מה חשוב כלכך בדפדפן (ולמה GOOGLE מעסיקה את אנשי הפיתוח של FIREFOX), הדפדפן הוא הפורטל שלך לאינטרנט, אז יש את הדבר הבסיסי שזה ה START PAGE (שב IE זה MSN וב FF זה GOOGLE), שבתור מי שפיתח את הדפדפן, אתה מעוניין לשווק דרכו את הפורטל שלך... ואחרי זה, כדי לעשות משהו באינטרנט אתה צריך דפדפן, כשיש לך את הדפדפן שנמצא בשימוש הכי הרבה (IE), אתה יכול לקבוע דברים כמו איך יראו אתרים (לא תואמים לתקנים), אילו טכנולוגיות יתמכו (ACTIVEX במקום JAVA וכו'), וגם למכור תמיכה לשרת שלך (IIS), תמורת כסף (שהרי אתה מציג חזית אחידה של CLIENT, SERVER)... זה על קצה המזלג מדוע דפדפן כה חשוב ל MICROSOFT..

------------------

חשוב להבין, שכל צעד ש MICROSOFT עושה, מתוכנן היטב, ויש להם ראיה כוללת איך זה משתלב במכירת שאר המוצרים שלהם, והגדלת המונופול שלהם...

מה שכן, כחברה ישנה ודי מסורבלת, היו להם הרבה פשלות בתחום הזה.. ראה ערך הדפדפן INTERNET EXPLORER יצא מאחור מדי (יחסית לשוק באותו זמן, ועד שהוא הגיע לגרסא שמישה יחסית...), ראה ערך MSN SEARCH (עד שהם מבינים שהם חייבים את זה) ועוד...

אני מאמין של GOOGLE אין את התסביכים האלו, ויש להם מספיק אנשים חכמים ודינמים כדי להמשיך "להכות" את השוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים