פורסם 2005 בינואר 2720 שנים טוב המורה שלנו נתן לנו שאלה שמי שפותר אותה זה כאילו הוא עשה עוד מבחן והוציא בו 100 (מה שאומר שזה ממש שווה)ואני לא יודע כ"כ איך לפתור אותה, אז קיוותי שמישהו כאן יוכל לעזור לי בקשר אליהלפני שאני מציג את השאלה אני חייב להדגיש שאין להשתמש בטריגו' בשאלה הזאת בכללטוב אז ככה, אני מעלה גם ציור מכוער שלי שציירתי (בצייר) בשביל להראות את זה שתוכלו לראות,אבל אני גם אסביר את זה,מעגל O1 (האות האנגלית "או",לא אפס) משיק בנקודה F, המעגל O2 משיק בנקודה Eכמו כן הם שניהם משיקים להמשכי הצלעות AC וBC וAB וAC (תראו בציור העלוב שלי)את נקודות E ו-F חיברו והעבירו דרך EF ישר שחוצה את EF לשני חצאים שווים בנקודה Tכמו כן הישר הזה (GK) חוצה את AC בנקודה K לשני חצאים שוויםמשמע, ET=FT וכן AK=KC. חוץ מזה לא נתון עוד שום דברמה שצריך להוכיח זה שהישר הזה (GK) חוצה את היקף המשולש לשני חצאים שווים,ז"א:AK+AG=KC+CB+BGמה שברור מאילו זה שAK=KC (לפי נתון) ולכן בעצם צריך להוכיח כי:AG=BC+BGטוב עד כאן מה שיש לי, אם אני אעלה על עוד דברים אני אעדכן, תודה רבה לכל מי שיעזוראנא מכם מי שמצליח להוכיח, או חושב שהוא קרוב להוכחה שיעלה הוכחה ברורה כדי שאני אוכל להבין,תודה[attachment deleted by admin - 90 dayss]
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים מחבר מוזר,זה לא הגיוני...אמורים להוכיח שAG=BC+BG,ולא שהוא שווה להפרש ביניהם
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים החלק האחרון בהוכחה שלי הוא חצי אילתוראבל הגעתי לשלב ביניים שהוא בטוח נכון שAF שווה לCE
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים מחבר זה נראה לי קצת מוזר שAF=CEבטוח שזה נכון? כאילו יכול להיות, אבל זה נראה לי קצת מוזר...תגיד, איך הוכחת את זה? כאילו, באיזה משפטים השתמשת? (אני לא זוכר גיאומטריה בשיט...)
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים גם אני הגעתי לזה ש-AF = CEכן זה נכון אבל אני לא יודע עד כמה זה עוזרבעיקרון השתמשתי בזה ששני משיקים שיוצאים מאותה נקודה לאותה מעגל שווים ואז עשיתי הרבה חשבון צלעות וזה מה שיצא
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים מחבר אוקיי, אז AF=CE, אבל אני לא מבין איך זה עוזר...או איך ממשיכים משם... אני אודה לכם אם תמצאו את הפתרון המלאתודה בכל זאת למי שמנסה לעזור (ברטון וTeaTime)וברטון, לא הבנתי באיזה משפט השתמשת (כאילו, איזה צלעות המשפט הזה אומר ששוות אחת לשנייה)
פורסם 2005 בינואר 2820 שנים נראה לי שהתקדמתי עוד שלבצריך לעשות בניית עזר בין E לנקודת ההשקה שיוצאת מB (נקרא לנקודה H)אם תוכל להוכיח שהמשולש FTG דומה למשולש ETH סיימת את ההוכחה (היחס בין המשולשים הוא 2 ואז FG=GB+BE)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.