עבור לתוכן

MINI ATX?!

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לבנות מחשב "מיני"

אז איפה אני יכול להשיג לוח MINI ATX :nixweiss:

מה הגודל שלו,

מה מומלץ?

ואיפה ניתן להשיג?

תודה!

פורסם

אין לוח mini ATX, יש לוח microATX, ולא חסר כאלה

לאיזה סוקט אתה צריך את הלוח?

פורסם

יש דבר כזה לוחות Mini Atx, סטנדרט של 17*17 ס"מ.

אני מצאתי רק אצל פלונטר כאלה, יש להם לוחות של iBase ו- Via:

http://www.plonter.co.il/products_results.tmpl?command=search&db=^catalog.txt&cart=1106519873401226&eqdivisiondatarq=%EC%E5%E7%E5%FA%20%E0%ED&EQshelfDATArq=Mini%20ITX&eqdescriptiondatarq=iBase〈=heb&max=20

http://www.plonter.co.il/products_results.tmpl?command=search&db=^catalog.txt&cart=1106519873401226&eqdivisiondatarq=%EC%E5%E7%E5%FA%20%E0%ED&EQshelfDATArq=Mini%20ITX&eqdescriptiondatarq=VIA〈=heb&max=20

אבל... אלה לוחות מאוד יקרים ולא חזקים בביצועים (תבדוק את ה-EPIA של Via, פתרון מעניין), תחשוב פעמיים.

הלוח הכי מעניין (לדעתי) הוא ה-MB870 של iBase.

יכול להיות שהכי שווה לך דווקא לקנות פתרון כולל יותר של חברה כמו שאטל או כדומה, או לחלופין לקנות לוח Micro Atx, שהוא משמעותית יותר זול ורק קצת יותר גדול (בד"כ 24*24 ס"מ).

הערה - תבדוק לגבי הערך של הלוחות של Via, לדעתי הם מגיעים עם מעבד בתור חלק מהעסקה, ולמרות שזה מעבד שלהם וחלש משמעותית ממעבדים אחרים, יש לו גם ייתרונות משלו. כמו כן, כאשר הלוח מגיע עם מעבד בתור חלק מהעסקה, זה קצת יותר הגיוני לשלם עליו מחיר גבוה יותר, אבל לי המחיר עדיין נראה גבוה מדי בשביל פתרון חלקי מדי.

פורסם

זה נקרא Mini ITX, לא ATX

פורסם

טעות שלי, צודק.

arkadur - לאיזה אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

לMINI ITX.....

המוד הבא שלי יהיה HTPC.... קטן, דק, ומעוצב.....

(המוד רביעי שלי, אחרי מוד הפרספקט, BLUE PROJCT, ועכשיו אני עובד על FULL TOWER העשוי מפרספקט....)

לכן אני מחפש לוחות קטנים...

ועדיף שיהיה AMD... ושיהיה זול... (עם כ.מסך מובנה, + TV OUT..)

נ.ב - מאיפה אפשר להשיג את הספקי כח הקטנים (איך קוראים להם?)

ואם מישהו יודע אם אפשר להשיג משהו מהמוצרים גם בירושלים?

תודה!!! :)

גם יש את מי שבנה את פקוייקט "פיצי" או משהו כזה....

מה זאת אומרת ספק המתלבש ישירות על החיבור ATX?!

אשמח אם תביאו לי עוד מידע שרצוי שאני אדע....

וכמה בערך יצא לי כל העסק של החומרה, בלי ההוצאות על המוד...

פורסם

1. ירושלים - גם אני ירושלמי ולא נראה לי שיש.

2. AMD - לא מכיר Mini-Itx לתושבות AMD.

3. ספק - לדעתי לפלונטר יש ספקים DC DC, אלה חיבורים שדורשים ממיר חיצוני (כמו בניידים) ובעלי הספק מאוד נמוך (עד כמאה וואט). אני יודע שיש בארץ, אבל אני לא זוכר איפה. אם אני אזכור, אני יעדכן.

4. מחיר - יקר מאוד לדעתי רק הלוח+מעבד+זיכרון+ספק יוצא באיזור ה-3000 ש"ח. וזה בלי דיסקים ומארז. וכשאני אומר יקר מאוד, אני מתכווון שאתה משלם בשביל הגודל (הקטן) ולא בשביל ביצועים (חלשים ביותר).

עצה -

אם זה פרוייקט מוד שאמור להיות זול יותר הייתי הולך על לוח Mirco Atx עם לוח nForce2 ומעבד את'לון / סמפרון.

אם אתה מחפש פתרון יותר פונקציונלי, לך על קנייה של SFF שמתאים לך יש מגוון לא קטן והרבה מהם מאוד משתלמים ביחס של מחיר / ביצועים / נוחות הרכבה ושימוש.

XPC של שאטל עם לוח מצוין של nForce2 עולה באיזור ה 1500 (לדעתי אפשר לרדת יותר מזה), ובהתחשב בעובדה שזה לוח+ספק+מארז+קירור למעבד, זה בכלל לא רע. גם למתחרים יש (לא מעט) מה להציע - הרבה חברות רציניות פתחו ליינים של מוצרי SFF.

פורסם

למה לדבר שטויות ? :bash:

לוחות MINIATX הם בכלל לא יקרים ואף זולים מגדולים

בעיקרון לוח אם קטן צריך לעלות בין 300 למקסימום 500 שקלים ללוח אם עם 3 סלוטים PCI וסלוט AGP

וכרטיס מסך בד"כ ON BOARD

פורסם

סקרימר אתה מתבלבל וזה בסדר כי גם אני טעיתי:

אני אמרתי ש Mini-Itx הם יקרים ואתה מדבר על Micro-Atx.

לוחות מיקרו הם באמת זולים, והמלצתי ללוח מיקרו על בסיס nForce2 עומדת.

אבל לוח מיקרו הוא בגודל 24.5*24.5 ס"מ בערך, ולוחות מיני הם 17*17 ס"מ.

עריכה: הנה לינק מהאתר של Via שמסביר על Mini-Itx ומדריך הרכבה של יחידה לסלון.

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=35

הוא קצת ישן, אבל יש בו הרבה חלקים רלוונטיים.

פורסם

צודק :) מצטער..

הלוחות EPIA זה המיץ של הזבל מבחינת ביצועים אבל מבחינת גודל ונוחות הם בסט לHTPC :jump:

פורסם
  • מחבר

OK! :D :D :D

תודה לכולכם!!! עזרתם לי מאוד...

ותמונות בקרוב.... (אחרי שאני אסיים את הפרוייקט הנוכחי...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים