עבור לתוכן

עזרה בשיעורי בית על שילה ועוד...

Featured Replies

פורסם

קיצר עשיתי עבודה בתנ"ך, ואני אמור לדעת בעל פה בסיכום את שמואל א' פרק ד' פסוקים י"ז עד כ"ב, זה מה שרשמתי:

ארון האלוהים נגנב ע"י הפלשתים. שזה מבוסר לעלי הזקן הוא נדהם, נופל מהכסא שלו, שובר את המפרקת שלו ומת. כלתו של עלי שמעה על לקיחת ארון האלוהים ועל מות עלי, והיא ילדה כי היו לה צירים. היא הייתה קרובה למוות, והחברות שלה עודדו אותה שהיא ילדה בן זכר, אבל היא לא הקשיבה להן. היא קראה לבנה איכבוד, שפירוש השם הוא אין כבוד.

עכשיו יש לי עוד מה להוסיף, כי היה ולא ידעתי, הנה למשל: קודם כל, האשה שרשמתי באמת כלתו של עלי? כי היה רשום "וכלתו אשת-פינחס הרה ללת,..." אז זאת כלתו (אישתו יענו של עלי?), וגם היה רשום אחר כך "...ומות חמיה ואישה", יענו אישה = האיש שלה ולא WOMAN, אז... זה רק רומז שעלי הוא כן בעלה כי אישה, הוא האיש שלה והוא מת כי הוא התנדנד עם הכסא... אבל מזתומרת חמיה, ומזתומרת אשת-פינחס... יש פה טלנובלה ואני חייב לדעת, אז אטם אפשר עד הבוקר ביום רביעי, תודה (:

פורסם

1. האשה שרשמת. הכוונה היא כלתו של עלי, כלומר אישתו של פנחס, הבן של עלי. לכן מתחיל המשפט ב"כלתו (של עלי) (שהיא) אשת פנחס".

2. מות חמיה ואישה: מסופר לאשתו של פנחס על מות חמיה (עלי) ועל מותו של האיש שלה (כלומר פינחס, שהוא הבן של עלי).

חם=אבי בעלה.

הנה הטלנובלה:

יש את עלי. לעלי יש שני בנים שנקראים פינחס וחפני. לפינחס יש אישה (שבפסוקים האלה נקראת אשת-פנחס).

הנה מה שקורה:

עלי שומע שבניו (פנחס וחפני) נהרגו במערכה, ואז גם על גנבתו של ארון האלוהים, הוא נופל ושובר את המפרקת.

לאחר מכן מספרים את מה שקרה לאשתו של פנחס. היא שומעת שנלקח הארון ומת חמיה (הכוונה לעלי, ששבר את המפרקת) ואז גם על מות בעלה פנחס במערכה. כתוצאה מכך היא יולדת. היא קוראת לבנה אי כבוד כי גלה כבוד מישראל (בגלל גנבת הארון).

ואוי כמה זמן לא פתחתי תנ"ך...מקווה שזה עזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים