עבור לתוכן

איפה אני יכול להתלונן על מעסיק שדורך על הזכויות שלי

Featured Replies

פורסם

אני עובד בקיוסק בתל אביב שעובד 24 שעות ביממה, התחלתי לעבוד שם לפני חודשיים , והבעלים משלם לעובדים שכר זנות (שאני אחד מהם, מינימום שבמינימום).

ואני כבר מת להתפטר משם, אבל מרוב טיפשותי חתמתי על חוזה העסקה לחצי שנה, עם הבטחה להעלה במשכורת ובונוסים על מכירות, מה שלא קרה בכלל, ובחוזה נכתב שעם אני מתפטר ומפר את החוזה אני צריך להפריש לבעלים מהמשכורת שלי 1000 שקל, ויש לו זכות להוריד לי את כל הבונוסים שנצברו (מיותר לציין שלא קיבלתי כלום).

הבן אלף הזה לא משלם לי תעריף מוכפל בשישי שבת (שיוצא לי לעבוד בו הרבה יחסית), והוא משלם לי 19 שקל לשעה בשישי שבת, שזה הפרעה בוטה של החוק, ולמרות שצוין בחוזה באותיות קטנות שאין תוספת לשכר בשישי שבת, אבל זו עדיין הפרה של החוק אפילו שזה מאוגן בחוזה.

הקיוסק עבר לזכיין חדש לפני חודש, והחוזה העסקה שנחתם עם הבעלים הקודמים "עבר" לזכריין החדש, ולא נחתם חוזה חדש עם הבעלים החדשים.

ודיברתי איתו שהוא מחרבן על החוק ועלי, ושיתחיל לשלם כמו שצריך, אבל הוא פשוט מצפצף עלי ועל חברי לעבודה, שפשוט לא איכפת להם כי זה מקור פרנסה משני שלהם (סטודנטים שמשלימים הכנסה).

דיברתי עם עורך דין במשפחה שהוא אחד התותחים בארץ בפלילים, למרות שהוא לא מתעסק בדיני תעסוקה, הוא אמר לי שהחוזה לא חוקי.

השאלה שלי, למי אני יכול להתלונן על רמיסת זכויותי כמועסק?

ועדיף בלי שכירת שירותיו של עורך דין שמתמחה בנושא, כי גם כך הנבלה בקושי משלם לי.

חשבתי ללכת על דרך הפחדה, על ידי שליחת מכתב מאיים בתביעה לבעלים החדשים (שכולו פישר, ילד שמנת שקיבל מההורים כסף לפתיחת עסק ראשון, אבל מספר שלי סיפורי מעסיות שיש לו חברים בעולם התחתון), את המכתב יכתוב העורך דין מהמשפחה, שמספיק שהחולרה יקבל את נייר המכתבים של העורך דין תחת הכותרת פתיחת בהליכים משפטיים בעקבות רמיסת זכויותיו של מרשי.

אני חושב שהוא יתקפל.

פורסם

אם היה לך חוזה מסודר איתו, אולי אפשר היה לעשות משהו. אתה יכול להצתרף להסתדרות. חברה שלי קיבלה ככה 20 אלף שקל מהמעסיק שלה והיא לא עבדה יום אחד.

פורסם

אם היה לך חוזה מסודר איתו, אולי אפשר היה לעשות משהו. אתה יכול להצתרף להסתדרות. חברה שלי קיבלה ככה 20 אלף שקל מהמעסיק שלה והיא לא עבדה יום אחד.

יש להם הממממון פניות, אז זה יכול לקחת מלא זמן. אם בכלל...
פורסם
  • מחבר

יש לי חוזה מסודר איתו, אבל חלק מסעיפי החוזה ממש לא חוקיים.

מה גם שנכתב שעם מבצעים עסקאות אשראי גנובות הכול נופל עלי, אותו דבר עם גנבה.

ולפני חודש מישהו דפק לי בקבוק סמירנוף ואבסלוט מתחת לאף שלי, וכמובן זה נוקה מהמשכורת שלי, ולפני חודש וחצי נסשתה עשקת אשראי שהיא עדיין בבירור בגובה של 360 שקל שירד מהמשכורת שלי, אז לא מספיק שמשלמים לי גרושים, גם נוגעים בקצת שנותנים לי, וזה גם עברה על חוק שכר המינימום.

מזל שיש לי עוד עבודה, שם אני מרוויח פי שתים, אבל בגלל החורף נכנס ממנו פחות עבודה.

מה שבטוח אני יתפטר בקרוב, לא לפני שאני יתחיל את התהליכים המשפטיים.

ואני ינסה לארגן עוד כמה עובדים שיצתרפו לתביעה.

פורסם

למה לחתום על כזה חוזה בכלל?!

אתה לא קורא חוזה לפני שאתה חותם עליו?

תפנה למשרד העבודה להסתדרות לאנשים שיכולים לעזור לך,

מה שהוא עושה זה עבירה על החוק

החוזה אגב יכול להתבטל בגלל דבר כזה + לקבל תביעה

פורסם

אז תפנה לעורך דין ותתבע אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים