עבור לתוכן

קיבלתי פרופיל 82 ואני רוצה ללכת לממר"ם. איך?

Featured Replies

פורסם

שטויות, יש לי חבר עם פרופיל 97 ששלך להם שהוא רוצה ממר"ם אז הם שלחו אותו למיונים...

גם ביום סיירות שהיינו לפני איזה שנה אז הם אמרו שגם אנשים מעל לפרופיל 64 יכולים להתקבל אם הם מבקשים במיוחד!

אני אישית לא רוצה את זה בגלל הסיבה שזה שמעלי כתב

זה עבודה שחורה מעצבנת ועוד צריך לחתום שנתיים וחצי קבע...

פורסם

זה ששלחו אותו למיונים לא אומר שהם יקבלו אותו...

פורסם

תודה לך.

אז בואו נדבר על תפקידים כלליים של מחשבים בצבא, לו דווקא תוכניתן (אל תדאגו לא זנחתי את האפשרות אני פשוט רוצה להסתכל גם על דברים אחרים), אלא טכנאי רשתות לדוגמה....

*לילה טוב :sleep:

ככה סתם אני חושב שיהיה קשה למישהו עם 82 (כמוני גם) ללכת ל"סתם" תפקיד ג'ובניקי אלא אם הוא התמיין אליו מראש, כמו שחקים, דברים אחרים של מודיעין ועתודה טכנולוגית\אקדמאית. אני מנסה למצוא את הכי פחות רע בין האופציות במנילה :-\

פורסם

אממ אני לא בטוח

לאח שלי יש חברים עם פרופיל 97 שהתקבלו לעתודה..

פשוט צריך לבקש שישלחו לך על העתודה ולא שולחים לך כחלק מהמנילה כמו שהיו שולחים לך, אם היית עם פרופיל לא קרבי

פורסם

בואו ונעשה קצת סדר.

1. אפשר להגיע לקורס תיכנות בבסמ"ח(כמו שאמרו, מה שהחליף את ההכשרה בממר"ם) עם פרופיל קרבי. בכול קורס תיכנות מוקצים מספר בודד של מקומות לבעלי פרופיל קרבי. כדי להגיע למיונים עם פרופיל קרבי צריך להציק הרבה, וכדי להתקבל צריך להצטיין.

2. ישנם די הרבה תפקידים לא קרביים לבעלי פרופיל קרבי, רובם בתוך מודיעין(שחקים וגאמא).

3. לעתודה אפשר להגיע עם כול פרופיל.

4. עם פרופיל קרבי דווקא יותר קשה להגיע לתפקידים שהם לא תיכנות, כלומר טכנאים וכאלה. מהסיבה שהאיתור אליהם מיועד לבעלי פרופיל עורפי בלבד(64 ומטה).

5. אפשר בכול זאת להגיע לתפקידים האלה אם לומדים אלקטרוניקה בתיכון(סיגמא במודיעין, למשל) ואם עושים יג-יד לתואר של הנדסאי.

ובלי קשר, זה לא נכון להכליל ולהגיד שכול המתכנתים עושים עבודה שחורה, זה מאוד תלוי לאן אתה נופל(וזה תלוי גם באיך היית בקורס).

ישנם מתכנתים שמקבלים ספרי אפיון ענקיים והם רק צריכים לכתוב את הקוד לפיהם. ישנם מתכנתים שרק מתקנים באגים. ישנם מתכנתים שמתפקדים כSYSADMIN(ממר"ם למשל) וישנם מתכנתים שמבצעים עבודות פיתוח תוכנה(עבודה מקבילה לשל מהנדס).

פורסם

אממ אני לא בטוח

לאח שלי יש חברים עם פרופיל 97 שהתקבלו לעתודה..

פשוט צריך לבקש שישלחו לך על העתודה ולא שולחים לך כחלק מהמנילה כמו שהיו שולחים לך, אם היית עם פרופיל לא קרבי

זה מה שאמרתי... אם הוא לא ילך לעתודה או לאיתור מסויים של המודיעין אז אחוזים גבוהים מאוד מאוד שהוא יהיה קרבי

פורסם
  • מחבר

בסדר.

למי שיש להוסיף - שיוסיף

פורסם

בואו ונעשה קצת סדר.

1. אפשר להגיע לקורס תיכנות בבסמ"ח(כמו שאמרו, מה שהחליף את ההכשרה בממר"ם) עם פרופיל קרבי. בכול קורס תיכנות מוקצים מספר בודד של מקומות לבעלי פרופיל קרבי. כדי להגיע למיונים עם פרופיל קרבי צריך להציק הרבה, וכדי להתקבל צריך להצטיין.

2. ישנם די הרבה תפקידים לא קרביים לבעלי פרופיל קרבי, רובם בתוך מודיעין(שחקים וגאמא).

3. לעתודה אפשר להגיע עם כול פרופיל.

4. עם פרופיל קרבי דווקא יותר קשה להגיע לתפקידים שהם לא תיכנות, כלומר טכנאים וכאלה. מהסיבה שהאיתור אליהם מיועד לבעלי פרופיל עורפי בלבד(64 ומטה).

5. אפשר בכול זאת להגיע לתפקידים האלה אם לומדים אלקטרוניקה בתיכון(סיגמא במודיעין, למשל) ואם עושים יג-יד לתואר של הנדסאי.

ובלי קשר, זה לא נכון להכליל ולהגיד שכול המתכנתים עושים עבודה שחורה, זה מאוד תלוי לאן אתה נופל(וזה תלוי גם באיך היית בקורס).

ישנם מתכנתים שמקבלים ספרי אפיון ענקיים והם רק צריכים לכתוב את הקוד לפיהם. ישנם מתכנתים שרק מתקנים באגים. ישנם מתכנתים שמתפקדים כSYSADMIN(ממר"ם למשל) וישנם מתכנתים שמבצעים עבודות פיתוח תוכנה(עבודה מקבילה לשל מהנדס).

אתה יכול לפרט קצת יותר על התפקידים המדוברים? ובכלל על התפקידים של תכנתנים?

ואל תכניסו עתודה, בכלל לא קשור לנושא (רק עתודה טכנולוגית, אבל זה לא מה שדיברתם כאן...)

פורסם

אז ככה,

בקשר למודיעין באופן כללי, יש פרוט באתר חמ"ן(http://www.idf.il/aman)

ובקשר לתפקידי תוכניתנים, אני יכול להעיד רק איך זה ביחידה שלי(אי שם בחמ"ן).

אתה יכול לשאול שאלות ספציפיות ואני אנסה לענות.

פורסם

סתם שאלה

כמה פרופיל מורידים על יד שבורה (בעבר)? ונגיד פתחתי את הראש ועשו לי תפרים וזה גם עלזה אפשר להוריד פרופיל?

פורסם

נגיד והאני רוצה להיות בממר"ם

מה אני צריך לעשות?

פרטים:

בן יחיד = לא הולך לקרבי (לא חייב יותר נכון)

פרופיל אמור לי להיות 80~,עדיין לא סיימתי עם לשכת גיוס (בעיות רפואיות)

אני יכול להשיג המלצות מהמורה בבית ספר שלי וממרצה באוניברסיטה (למדתי שם קצת)

פורסם

אז ככה,

בקשר למודיעין באופן כללי, יש פרוט באתר חמ"ן(http://www.idf.il/aman)

ובקשר לתפקידי תוכניתנים, אני יכול להעיד רק איך זה ביחידה שלי(אי שם בחמ"ן).

אתה יכול לשאול שאלות ספציפיות ואני אנסה לענות.

מה בעצם התפקיד שלך בתור תכנתן?

מה הכוונה חמ"ן?

יש דרגות לתפקידים של תכנתנים מבחינת תפקידים שנחשבים יותר ונחשבים פחות?

פורסם

נגיד והאני רוצה להיות בממר"ם

מה אני צריך לעשות?

פרטים:

בן יחיד = לא הולך לקרבי (לא חייב יותר נכון)

פרופיל אמור לי להיות 80~,עדיין לא סיימתי עם לשכת גיוס (בעיות רפואיות)

אני יכול להשיג המלצות מהמורה בבית ספר שלי וממרצה באוניברסיטה (למדתי שם קצת)

במקרה שלך, אין הרבה מה לעשות כרגע, תסיים עם הלשכ"ג, אם הלך לך מספיק טוב במבחנים ובראיון במנילה שתקבל תהיה אפשרות לבחור מיונים לבסמ"ח.

אם לא, תוכל להתחיל להציק ללשכ"ג :)

מה בעצם התפקיד שלך בתור תכנתן?

מה הכוונה חמ"ן?

יש דרגות לתפקידים של תכנתנים מבחינת תפקידים שנחשבים יותר ונחשבים פחות?

אני אישית, תאכל'ס לא תוכניתן, כלומר, לא עברתי קורס(ואני לא חתום קבע P:) אבל אותרתי לתפקיד ואני משרת במקביל לתוכניתנים ועושה את אותה עבודה.

העבודה אצלנו, בגדול, זה גם לנתח את הצרכים, גם לאפיין את הארכיטקטורה וגם לכתוב את הקוד בסופו של דבר.

אבל כמו שאמרתי, זה משתנה ממקום למקום.

חמ"ן == מודיעין.

ודרגות ממש? אין.

יש תוכניתנים שנשארים אחרי הקורס בבסמ"ח להדריך את הקורסים הבאים(הם לא עושים את זה כול השרות שלהם, רק שנתיים(בערך) ואחרי זה הם עוברים ליחידה שבאמת מפתחת)

בעיקרון חמ"ן וח"א נחשבים המקומות הכי טובים בשביל תוכניתנים, אבל גם בתוך חמ"ן וח"א יש יחידות שהמתכנתים בהן עושים עבודה מענינת ויש יחידות שלא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים