עבור לתוכן

קיבלתי פרופיל 82 ואני רוצה ללכת לממר"ם. איך?

Featured Replies

פורסם

אמרו לי לשלוח מכתב בקשה + המלצות. אני אעשה את זה בשבוע הבא.

עוד משהו?

פורסם

אין לך כמעט סיכוי, הפרופיל שלך לא מספיק נמוך.

פורסם

תגיד לי רק מה זה ממר"ם

פורסם
  • מחבר

אין איזו דרך ודאית? יש לי ידע רב בתחומים שונים במחשבים

*ממר"מ - מחלקת המחשבים הצה"לית.

פורסם

לך לקרבי יא מנשנש אולי תהפוך להיות גבר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לך לקרבי יא מנשנש אולי תהפוך להיות גבר 

נו באמת...

אין לך מה לעשות ? אולי תלך אתה לאן שהוא ותהיה גבר :bash:

פורסם

פשוט תוריד פרופיל אם זה מה שאתה כל כך רוצה

פורסם

תשבור רגל/יד/משהו אחר.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לשלוח מכתב+המלצות וזה יעבוד?

פורסם

אם אתה שולח מכתב (לא בטוח שצריך המלצות, אבל תוסיף זה לא מפריע, נגיד של מורה למחשבים וכו') שבו אתה מבקש ממר"ם הם ישלחו אותך למיונים משהו כמו 90%.

זה שהפרופיל שלך קרבי רק אומר שלא ישלחו לך את זה סתם ככה, אבל תבקש ותתאים אז אתה יכול להתקבל בדיוק כמו כל אחד אחר!

פורסם
  • מחבר

אם אתה שולח מכתב (לא בטוח שצריך המלצות, אבל תוסיף זה לא מפריע, נגיד של מורה למחשבים וכו') שבו אתה מבקש ממר"ם הם ישלחו אותך למיונים משהו כמו 90%.

זה שהפרופיל שלך קרבי רק אומר שלא ישלחו לך את זה סתם ככה, אבל תבקש ותתאים אז אתה יכול להתקבל בדיוק כמו כל אחד אחר!

ואיך מתקבלים? מהי רמת המבחן?

אני שואף להיות שם מפתח או טכנאי רשתות ותקשורת   (?)

מה יש במבחן? מה בודקים שם?

פורסם

תיכנות ברמה בסיסית, אלגוריטמים וכו'

לא יודע בדיוק, אני לא עשיתי את זה, יש לי שני חברים שעשו את זה.

אף אחד גם לא התקבל.

פורסם

תקשיב, אם אתה רוצה להגיע לממר"מ, הדרך היחידה שתוכל להגיע לשם, היא דרך י"ג.

אין מצב שיקחו מישהו עם פרופיל קרבי לתפקידי עורף, ולכן לממר"מ יש סף כניסה של מקסימום פרופיל 64!

מה שכן, כל מי שחותם על עתודה טכנולוגית - י"ג, על פי הרפורמה במערכת החינוך בעקבות ועדת דוברת, בצורה אוטומטית בסוף שנת הלימודים הבאה כלומר י"ג עובר להתמיין לממר"מ - בסמ"ח.

בנוסף לכך, לרוב מי שעשה י"ג משמש בצבא בתחום אותו למד, כך שבכל מקרה תהיה משו בתחום המחשבים :)

בהצלחה!

פורסם

הרשה לי לתקן אותך במעט, קודם כל ממרם שאתה מתכוון זה לא ממרם של פעם זה בסך הכל יחידה שיושבת בשלישות ברמת גן ומי ששם הוא לאו דווקא מתכנת, ואני מניח שזה רצונך.

עד לפני עשור הביה"ס לתכנות היה בתוך ממרם, אך לא עוד, כיום ישנו גוף אחר שנקרא בסמ"ח ואליו אתה צריך להתקבל ובמידה ועברת את המבחנים(מחשבון,ידע בתכנות) ואת הסיווג הבטחוני ואתה בעל קב"א מתאימה(53-54 ומעלה) תישלח לקורס , הקורס מתחלק לשני אופציות:

1.אתה בעל פרופיל 64 ועברת בהצלחה את כל הקריטריונים המוזכרים לעיל, במידה ואתה כזה תיאלץ לעבור קורס קד"צ של שישה חודשיים בבסמ"ח ואם תעבור אותו תוככל לבקש לעבור לממר"ם,ממט"ל,לוטם,חיל אויר ועוד.

2.המשכת יג ואז זה לא תלוי בפרופיל שלך כי אם בקריטריונים שהזכרתי לעיל וכמובן במידה ויש לך ציונים סבירים בי"ג, ואז תיאלץ לעבור קורס קצר של 3 חודשים שהוא חלק מהפז"מ שלך.

אל תשכח שבמידה ואתה ממשיך יג אתה מתחייב לחתום 9 חודשים קבע, ואם סוף סוף תעבור את הכל ותרצה לקבל את הסיכה של התוכניתן תצטרך לחתום עוד שנתיים וחצי קבע.

חוץ מזה עצה ממני זה לא כל כך ורוד כמו שזה נשמע ואתה חייב לאהוב תיכנות,אם אתה רוצה המלצה למכללה אז אני ממליץ על מכללת עמל ב פ"ת יש שם מורה לסי ומבנה נתונים שהיא שם דבר בצבא והיא יכולה לעזור לך להשיג את מבוקשך.

מקווה שהחכמת כי לי לא היה את מי שיסביר לי את זה וחוויתי את זה על בשרי.

פורסם
  • מחבר

הרשה לי לתקן אותך במעט, קודם כל ממרם שאתה מתכוון זה לא ממרם של פעם זה בסך הכל יחידה שיושבת בשלישות ברמת גן ומי ששם הוא לאו דווקא מתכנת, ואני מניח שזה רצונך.

עד לפני עשור הביה"ס לתכנות היה בתוך ממרם, אך לא עוד, כיום ישנו גוף אחר שנקרא בסמ"ח ואליו אתה צריך להתקבל ובמידה ועברת את המבחנים(מחשבון,ידע בתכנות) ואת הסיווג הבטחוני ואתה בעל קב"א מתאימה(53-54 ומעלה) תישלח לקורס , הקורס מתחלק לשני אופציות:

1.אתה בעל פרופיל 64 ועברת בהצלחה את כל הקריטריונים המוזכרים לעיל, במידה ואתה כזה תיאלץ לעבור קורס קד"צ של שישה חודשיים בבסמ"ח ואם תעבור אותו תוככל לבקש לעבור לממר"ם,ממט"ל,לוטם,חיל אויר ועוד.

2.המשכת יג ואז זה לא תלוי בפרופיל שלך כי אם בקריטריונים שהזכרתי לעיל וכמובן במידה ויש לך ציונים סבירים בי"ג, ואז תיאלץ לעבור קורס קצר של 3 חודשים שהוא חלק מהפז"מ שלך.

אל תשכח שבמידה ואתה ממשיך יג אתה מתחייב לחתום 9 חודשים קבע, ואם סוף סוף תעבור את הכל ותרצה לקבל את הסיכה של התוכניתן תצטרך לחתום עוד שנתיים וחצי קבע.

חוץ מזה עצה ממני זה לא כל כך ורוד כמו שזה נשמע ואתה חייב לאהוב תיכנות,אם אתה רוצה המלצה למכללה אז אני ממליץ על מכללת עמל ב פ"ת יש שם מורה לסי ומבנה נתונים שהיא שם דבר בצבא והיא יכולה לעזור לך להשיג את מבוקשך.

מקווה שהחכמת כי לי לא היה את מי שיסביר לי את זה וחוויתי את זה על בשרי.

תודה לך.

אז בואו נדבר על תפקידים כלליים של מחשבים בצבא, לו דווקא תוכניתן (אל תדאגו לא זנחתי את האפשרות אני פשוט רוצה להסתכל גם על דברים אחרים), אלא טכנאי רשתות לדוגמה....

*לילה טוב :sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים