עבור לתוכן

מגן מתמטיקה מחר, המצב בקרשים.... מה הייתים עושים?

Featured Replies

פורסם

קיצר מחר יש לי מגן של יחידה וחצי במתמטיקה (אני ביא') ב-4 יחידות.

ואני לא יודע את החומר בגרוש, יעני אני יודע פה ושם אבל יש סיכוי גדול שהציון שלי יהיה בין 0 ל-50.

הבגרות חורף בעוד שבועיים.

מה עדיף לי לעשות? לנסות מחר לקבל 30 ככה ולחרוש עם מורים פרטיים לבגרות  ולהוציא ציון טוב.?

זה אומר שאם אני מקבל 40 במגן ו-100 בבגרות יהיה לי גגגגגגג 65.

או שאני יכול לגשת לבגרות בקיץ רק שהמתכונת שונה ויותר קשה(פחות בחירה,נושאים אחרים) ואני גם אצטרך לשבת עם מורים פרטיים להשלים את החומר הזה.

רק שעכשיו יש לי סיכוי להוציא ציון נורמלי כי הציון הסופי יהיה בלי המגן, אלא רק הבגרות. אם אני מקבל 95 יהיה לי ציוו סופי 95...

מה לעשות???? אני בדיכאונותתתתתתתת  :s05:  :s05:

פורסם

אני רק בכיתה י', ואין לי מושג מה קורה עם בגרויות בכיתה י"א וכו...

אבל לפי מה שאתה אומר אני הייתי הולך לעשות בגרות קיץ.

פורסם
  • מחבר

נראה לי גם שזה מה שאני אעשה....

לפחות יהיה לי סיכוי לקבל ציון נורמלי!

חבל שזה יהיה רק יותר קשה והכל. אוףף

פורסם

תתחיל לשבת על התחת לפתור קצת תרגילים, הרמה של התיכון היא ממש לא בשמיים...

פורסם

המבחן הזה קובע את כל הציון מגן שלך??

קשה לי להאמין!

איך היו הציונים שלך במשך השנה?

פורסם
  • מחבר

מבחן מגן=ציון מגן.

הציונים שלי השנה במת' היו גרועים. ככה באמת באמת הציון שיגישו אותי יהיה בטוח נמוך. בסביבות ה-40-50.

בקיצור המצב על הפנים.

הבררה היחידה שאני רואה זה הבגרות בקיץ. ואני לא יכול לפתור תרגילים כי אני פשוט לא יודע בכלל את הדרך לעשות אותם. אין לי מושגג

פורסם

תתחיל לשבת על התחת לפתור קצת תרגילים, הרמה של התיכון היא ממש לא בשמיים...

זה ממש לא נכון לומר כזה דבר. כי כשאתה בתיכון אתה לא מרגיש ככה.

כשאני הייתי בתיכון ולמדתי מתמטיקה זה היה לי די קשה.

היום כשאני סטודנט אחרי קורסים במתמטיקה זו לא חוכמה להגיד שהרמה של התיכון קלה. אני לא מסכים איתך.

פורסם

אם הבנתי נכון, יש לך אפשרות פשוט לגשת למועד קיץ והציון שתקבל בו יהיה הציון הסופי שלך?

מה בכלל ההתלבטות? אם תלך מחר תכשל, וגם בבגרות תכשל (לא למדת עד עכשיו, עכשיו פתאום תתחיל להשלים חומר של שנה?) וסתם עוגמת נפש לעצמך ללא סיבה.

תלך לבגרות קיץ, תשב עם מורים פרטיים אם צריך (רוב האנשים לא באמת צריכים, זה הרוב עניין של תרגול, אלא אם התברכת במוח מתמטי) ותקבל ציון נורמלי.

זה לפחות מה שאני הייתי עושה, אבל זו בחירה שלך.

בהצלחה..

פורסם

צביקה, גם אני לא מסכים איתך

אני הייתי ב4 יחידות והבגרות היתה פשוט בדיחה...

גם החומר לא קשה.

אני לא זוכר שהסתכבתי עם החומר.

פורסם
  • מחבר

זה לא שאני אידיוט... פשוט אין לי כח לשבת על התחת!

בשביל להצליח, צריך לעשות שיעורי בית ולהקשיב בכיתה. זהו מי שעושה את זה מצליח ב-100% ואז הבגרות באמת בדיחה.

בתאריך של הטרום מגן היה לי צוו ראשון, ככה שלא עשיתי טרום מגן. יומיים אחרי זה, המורה בא לכיתה ומודיע ש"מחר אפשר לעשות מבחן לשפר את הטרום מגן". זה כבר לא בסדר מצידו! אבל הילדים האחרים כבר התכוננו לטרום מגן המקורי ויודעים את החומר, ואני בגלל הצוו לא התכוננתי כי לא היה אמור להיות לי מבחן.

ככה שגם למועד של החוזר לא הייתה לי אפשרות לגשת!! עכשיו 3 ימים אחרי זה מגיע המגן, ובתור אחד שלא יודע גם ככה את החומר , יש לי רק הזדמנות אחת להוציא ציון מגן טוב וזה במבחן מגן עצמו! לעומת כל התלמידים האחרים שיש להם 3 הזדמנויות להוציא ציון מגן טוב.(טרום מגן,מבחן שיפור לטרום מגן, והמגן עצמו).

בקיצור נדפקתי... אולי המורה יתחשב בזה ויידחה לי את המבחן מחר לעוד שבוע וחצי-שבועיים. ויום יומיים אח"כ אני כבר אעשה את הבגרות.

אם הוא לא יסכים לעזור לי,אני אגש בקיץ! חבל על הזמן והמאמצים ללמוד עכשיו לבגרות והמגן כי אני בטוח אקבל ציון גרוע(אלא אם יידחה לי את המגן)

פורסם

תעשה את הבגרות חורף וגם תיגש אליה בקיץ וזהו

פורסם

במידה ויש הפרש של למעלה מ-25 נק' נדמה לי בין המגן למבחן אתה מקבל את הציון של המבחןוהמגן מתבטל ככה שעדיין שווה לך ללמוד לבגרות.

פורסם

זה כבר לא ככה

עשכיו זה כיתתי

אני לא בטוח מה זה אומר אבל זה או

אם הבגרות שלך גבוה באופן משמעותי מהממוצע הכיתתי של המגן אז מבטלים לך את המגן

או שזה

אם הממוצע הכיתתי של הבגרות גבוה באופן משמעותי מהממוצע הכיתתי של המגן אז מבטלים לכל הכיתה את המגן

פורסם

אם ההפרש בין הבגרות למגן גדול מ15 נקודות אפשר לערער, אבל זה סיפור מהתחת שצריך להמנע ממנו.

פורסם
  • מחבר

אתם צודקים כבר ביררתי על זה.

הקטע הוא שאחרי שאתה מערער לוקח 999 שנה עד שמחזירים לך תשובה. 90% מהמקרים מהעירעורים לא מתקבלים.

הם בודקים ממוצע כיתתי, תלמידים אחרים של המורה אם המורה התנכל לך או משהו,וכל מיני שטויות ודברים אחרים ואז קובעים אם מגיע לך.

אני לא יכול להסתמך על זה....

בכל אופן אני רק צריך לחשוב אם להגיד למורה שיידחה לי את המגן בשבוע חצי(עוד שבועיים בגרות) ולחרוש כמו לא יודע מה.

או ישר להגיד לו שאני רוצה בגרות קיץ?

כי אם הוא יידחה לי ואני אלמד ובסוף יכשל לא בטוח שהוא יסכים להגיש אותי בקיץ או לעשות לי מגן בקיץ או משהו כזה.

הוא יחשוב שעוד פעם זילזלתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים