עבור לתוכן

האם אפשרי להוריד את מהירות המאוורר הקטן של הצ'יפסט ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי לוח ASUS A8N-SLI DELUXE והכל סבבה איתו.

דבר אחד מציק לי , בתור אחד שמתעב רעש מהמחשב השקעתי הרבה מאוד כסף בציוד יחסית שקט למחשב

כמו ספק כח החדש של אנרמקס שעל עוצמה הכי גבוהה שלו פשוט לא שומעים אותו , מארז עם מאווררים 120 מ"מ שקטים וכו'.

אבל מסתבר שהרעש בא לי מכיוון שלגמרי לא חשבתי עליו.. המאוורר של הצ'יפסט על הלוח הזה עובד כמו זבוב היפראקטיבי.

בכוונה פתחתי את המארז ובדקתי שהרעש לא מהמאוורר של המעבד או ממקור אחר של חוט שנוגע או משהו , פשוט רעש צווחני כזה מי

שמכיר ויש לו לוח עם מאוורר קטן על הצ'יפסט אולי יודע למה אני מתכוון. שומעים אותו בכל הסלון.

אנא מכם , תעזרו לי לפתור את הבעייה הזאת. אני חייב לדעת אולי אפשר להוריד את המהירות שלו או בכלל לנתק אותו מהלוח רק שאני קצת

פוחד שהצ'יפסט יתחמם לי ואני אגרום נזק.

תודה על העזרה.

פורסם

אתה יכול להחליף את המאוורר או לקנות צלעות קירור טובות...

פורסם

אפשר להחליף את הקירור הנוכחי בצלעות קירור (Heatsink)

אבל לפני זה אני ממליץ לך לבדוק שהקירור יושב טוב על הצ'יפסט ושום דבר לא מפריע למאוורר להסתובב

אני מניח שהלוח חדש אבל בכל זאת תנסה אולי לשמן את המאוורר.

פורסם
  • מחבר

הלוח חדש לגמרי. אין טעם להתחיל לשמן מאווררים עכשיו.

האופציה שהכי נראית לי כרגע היא להחליף את המאוורר לקירור פאסיבי וזהו.

רק שחבל לי לגעת בלוח שעולה מעל 1000 שקל. אני פשוט לא מבין איך ASUS שמו מאוורר כזה טיפשי וצעקני בלוח שהוא נחשב

לספינת הדגל שלהם. עד היום הם היו שמים אחלה קירורים פאסיביים ללוחות שלהם. מה פתאום הם תקעו שם מאוורר כזה אידיוטי לא מובן לי..

לא חשוב , אני פשוט אוציא את המאוורר הזה ואשים קירור פאסיבי.

שאלה אחרונה - אם אני אנתק את המאוורר מהלוח הכוונה את החוט של המאוורר שלו וישאיר אותו ככה מבלי לעבוד. אני אגרום נזק ?

פורסם

לא,זה לא יגרום נזק.

זה כמו לשאול אם לפרק את הHSF של המעבד גורם לנזק (אם לא מדליקים את המעבד)

פורסם

אתה יכול לפרק את הכבל שלו ,להוציא את 12V ולGND ולשים נגד ולחבר ל12V של המולקס , ככה תוכל להגיע למתח נמוך יותר ולפחות רעש.

פורסם

חבל על הנגד.. אם כבר לחבר למולקס שיחבר את המאורר ל7 וולט

ככה הוא גם לא יצטרך להחליף קירור, וגם יהיה לו שקט (יחסי).

פורסם

אני עדיין חושב שעדיף להחליף לקירור פאסיבי טוב...גם ככה הצ'יפס סט לא מיתחמם יותר מידיי שהוא זקוק למאורר שלא עוזר בגרוש..כמה כבר המאוורר הזה 20 מ"מ

או פחות? קירור פאסיבי טוב הרבה יותר טוב מהמאוורר העלוב הזה...

פורסם

חבל על הנגד.. אם כבר לחבר למולקס שיחבר את המאורר ל7 וולט

ככה הוא גם לא יצטרך להחליף קירור, וגם יהיה לו שקט (יחסי).

יש 7 וולט במולקס? למייטב ידיעתי יש שם רק אחד של 5 אחד של 12 ו2 של 0 .

ונגד עולה חצי שקל , רק תברר שהוא יכול לסבול את כל ההספק הזה בלי להשרף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים