עבור לתוכן

SATA בAMD

Featured Replies

פורסם

אני קונה דיסק קשיח חדש, ורציתי לדעת אם ללוח שלי זה מומלץ.

שמעתי שבלוחות עבור AMD, SATA לא עובד בBIOS עצמו אלא ע"י דרייבר, והביצועים יותר נמוכים מATA רגיל. מה ליקנות?

פורסם

[ltr]bullshit.

check my signature.[/ltr]

פורסם

אני קונה דיסק קשיח חדש, ורציתי לדעת אם ללוח שלי זה מומלץ.

שמעתי שבלוחות עבור AMD, SATA לא עובד בBIOS עצמו אלא ע"י דרייבר, והביצועים יותר נמוכים מATA רגיל. מה ליקנות?

המממ?!

לא הבנתי אף מילה.

בכל אופן, אין שום בעיה לעבוד עם SATA ומעבדי AMD.

פורסם

LOL באמת בולשיט אחד גדול....

פורסם

זה לא בולשיט, מאוד תלוי איזה לוח זה, ואיזו ערכת שבבים. לערכות הששבים החדשות(865+) של אינטל יש SATA מובנה בצ'יפסט, בהרבה לוחות של AMD, במיוחד לסוקט A, אין SATA מובנה בצ'יפסט, והוא מסופק ע"י בקר RAID צד שלישי, שכן זקוק לדרייברים והוא לא PnP. בקשר למהירות האפיק, כיום SATA במילא לא מהווה יתרון, כן ישנו יתרון קל בPEAK אבל בעבודה רצופה הביצועים של הPATA והSATA זהים, אם הבקר החיצוני שמסופק עם הלוח שלך, הוא "מעפן" ישנה אפשרות שהביצועים תחת הPATA IDE המובנה בצ'יפסט יהיו עדיפים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

עכשיו אני צריך לדעת אם בלוח שהמליצו לי החברים כאן הSATA עובד כמו שצריך או שהוא יותר איטי אפילו מIDE.

יש עדיפות בSATA שאולי בעתיד הIDE יעלם מהלוחות ואז לא יהיה לי מה לעשות עם דיסק IDE, כבר כיום יש לוחות שמגיעים עם 4 יציאות SATA ויציאת IDE אחת.

חוצמזה, כמה הSATA המעפן דפוק יותר מIDE? משמעותי? אני לא משתמש ב10000 RPM.

מה עושים?

http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7V880&langs=01

פורסם

לא תמיד בקר שמובנה בצ'יפסט הוא יותר טוב.

יש חברות שמתמחות ב RAID וב STORAGE כמו ADAPTEC או PROMISE

שאני בטוח שהבקרים שלהם טובים בהרבה ממה שאינטל או AMD שמות על הצ'יפסט.

פורסם

לדעתי, ההתמחות של החברות הנ"ל בבקרי STORAGE אינה תורמת במאומה לעניין הביצועים.

שתי סיבות:

1. הגשר הדרומי של הלוח נאלץ לתקשר דו כיוונית עם בקר חיצוני מה שיוצר איבוד יעילות וניצול מיותר של משאבי

עיבוד ורוחב פס, אשר המחשב זקוק להם במקומות אחרים. מכיוון שתקשורת עם הבקר השולט על הקשיח,

זה ממש לא זניח.

2. בניגוד לבקרי ה-STORAGE הרגילים של החברות האלו, מדובר בבקרים "מטומטים" נטולי זיכרון ויכולת עיבוד עצמאיים.

הבקר מנהל SATA ברמה הפשוטה ביותר. לפיכך, אין לו שום יתרון על בקר אינטל איטגרלי בלוחות.

לגבי השאלה - הלוח אכן מגיע עם חיבורי SATA עליו.

חיבור ה-SATA לא נופל במאומה מחיבור ה-IDE.

כמו כן, אין דבר כזה "SATA מעפן".

לא צריכה להיות לך שום התלבטות.

תלך רק על לוח עם SATA ומן הסתם על קשיח חדש בחיבור מתאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים