עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש חזק ויקר - אך הוא קצת איטי משום מה ...

Featured Replies

פורסם

נסה פרמוט מלא והתקנה חוזרת של מערכת ההפעלה. במידה ונשארת אותה הבעיה, נסה פירמוט שני, והתקנה של מערכת הפעלה ממקור אחד (דיסק אחר- ולא לצרוב מאותו הדיסק).

• תגובות 39
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תבצע איחוי סדיר של המחשב.

פורסם

לגבי מה שהגבת

set the ratio between the cpu core clock and the front side bus frequency

ברור שצריך לדעת לכוון את זה נכון.

וה CLEAR CMOS זה בעצם מצב ג'מאפר תבדוק את החוברת או תיתין לי לינק אלייה בבקשה...

פורסם

תבדוק שיש לך את כל עדכוני התוכנה האחרונים מאסוס כולל INTEL APPLICATION ACCELERATOR, ביוס 106 וכל השאר:

http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=P5GDC%20Deluxe&Type=All

כנ"ל מאינטל. אולי יש משהו חדש יותר לציפסט מאשר באתר של אסוס.

http://support.intel.com/support/chipsets/sb/CS-011594.htm

פורסם

אחד אחד לפי הסדר:

1. לא רצוי לחבר הרד דיסק וצורב על אותו IDE - אם אני לא טועה קצב ההעברה יורד בהתאם לכונן עם הקצב הנמוך יותר כלומר 66 (של הצורב)במקום 100(של הדיסק).

2. אם מותקן על הלוח בקר Raid האיתחול שלו בזמן עלית המחשב אורך זמן רב.

במידה ומותקן בקר כזה תבדוק אם יש אופציה בביוס לבטל אותו, זה יקצר משמעותית את זמן העליה.

3. תגובה איטית בזמן הרצה של וינדווס וכן תקיעות קצרות אופיניות לספייוורס - תריץ Spyboot וגם AddAware תעדכן את שתיהן ותנקה את המחשב.

אפשרות נוספת היא פרוסס שרץ ברקע וצורך הרבה CPU - תבדוק ב Task manager אם יש פרוסס או אפליקציה שתופסת את ה CPU.

עוד בעיה שגורמת לתקיעות היא התקנה של דרייברים שלא מתאימים ל XP או חוסר התקנה של דריברים מתאימים לחלק מההתקנים.

4. בעיה אחרונה שהוזכרה קודם היא התחממות - צריך לבדוק מה הטמפרטורה בזמן עומס מלא ולא בזמן מנוחה.

בפרסקוט ההבדלים בטמפרטורה יכולים להיות גדולים מאוד בין מצב מנוחה לעומס.

במקרה של התחממות מעבד הפנטיום מוריד מהירות עד מצב של עבודה איטית מאוד.

פורסם

בידיוק תבדוק מה הסי פי יו ת'רש הולד סלו דאון.

פורסם
  • מחבר

לגבי מה שהגבת

set the ratio between the cpu core clock and the front side bus frequency

ברור שצריך לדעת לכוון את זה נכון.

וה CLEAR CMOS זה בעצם מצב ג'מאפר תבדוק את החוברת או תיתין לי לינק אלייה בבקשה...

ומה הערך שאני אמור לשים שם?

מה זה אומר בכלל?

חוברת? לא ראיתי שמוזכר שם משהו כזה...

אחד אחד לפי הסדר:

1. לא רצוי לחבר הרד דיסק וצורב על אותו IDE - אם אני לא טועה קצב ההעברה יורד בהתאם לכונן עם הקצב הנמוך יותר כלומר 66 (של הצורב)במקום 100(של הדיסק).

2. אם מותקן על הלוח בקר Raid האיתחול שלו בזמן עלית המחשב אורך זמן רב.

במידה ומותקן בקר כזה תבדוק אם יש אופציה בביוס לבטל אותו, זה יקצר משמעותית את זמן העליה.

3. תגובה איטית בזמן הרצה של וינדווס וכן תקיעות קצרות אופיניות לספייוורס - תריץ Spyboot וגם AddAware תעדכן את שתיהן ותנקה את המחשב.

אפשרות נוספת היא פרוסס שרץ ברקע וצורך הרבה CPU - תבדוק ב Task manager אם יש פרוסס או אפליקציה שתופסת את ה CPU.

עוד בעיה שגורמת לתקיעות היא התקנה של דרייברים שלא מתאימים ל XP או חוסר התקנה של דריברים מתאימים לחלק מההתקנים.

4. בעיה אחרונה שהוזכרה קודם היא התחממות - צריך לבדוק מה הטמפרטורה בזמן עומס מלא ולא בזמן מנוחה.

בפרסקוט ההבדלים בטמפרטורה יכולים להיות גדולים מאוד בין מצב מנוחה לעומס.

במקרה של התחממות מעבד הפנטיום מוריד מהירות עד מצב של עבודה איטית מאוד.

קודם תודה רבה לך.

עכשיו תגובות:

1. אני ישנה חיבור,רק הבעיה שנתקלתי בבעיה שהוא מזהה לי רק אחד מהם,שעה אני ניסיתי לקנפג אותם.אני ינסה לשנות.

2. נראה לי שהבקר הוא און בורד. אין לי צורך ב RAID. איפה בד"כ בביוס מבטלים אותו?

3.ציינתי כבר שהמחשב לא מחובר בכלל לרשת,וגם לא היה מחובר אף לא לרגע.

4. אני יבדוק גם את זה.

כמו שכתבתי הבעיה נפתרה, רק אני ישב עליו קצת לקראת סופ"ש ויראה אם זה באמת 100%, ויעעדכן אותכם.

בקשר לביוס- אני רוצה לעדכן אותן. איך אני יכול לדעת מה הגרסה שלי?

איך מעדכנים,והאם זה לא מסוכן?

(קיבלתי עם הלוח ,ASUS UTILLITY ששם יש אפשרות לעדכן מרשת או מקובץ. האם זו הדרך?)

שוב, תודה רבה. :)

פורסם

בקשר לביטול ה-RAID , בביוס אתה נכנס ל-ADVANCED ושם אתה בוחר ב-ONBOARD DEVICES CONFIGURATION

שם תראה את ITE8212F CONTROLLER תשנה אותו ל-DISABLED

בקשר לעידכון ביוס ב-תקליטור יש ASUS UTILITY שם תתקין את התכנה ASUS UPDATE

תפעיל את התכנה , התכנה תחפש ברשת גירסה חדשה לביוס (הגירסה האחרונה היא 1006 , שיצאה לפני חודש )

אם אתה רוצה לבדוק נתונים על המחשב בכלל (וכל מה שיש בו )כולל איזה גירסת ביוס יש לך , תוריד תכנה ממש קטנה שנקראת CPU-Z

בכלל אם אתה רוצה לבדוק אם המחשב עובד טוב תריץ איזהשהו תכנת לבדיקת ביצועים כמו 3DMARK 2001 או 2002 PCMARK לא כל כך משנה

פורסם
  • מחבר

הי LIPA, מה עניינים, בסוף קניתי את הלוח הנ"ל, והכרטיס 6600GT של גיגה בייט,כפי שהבנת.

בקשר לביטול ה RAID- בהגדרה הזו הוא היה מונח על IDE.

ביטלתי אותה, באמת שיפר בכמה שניות את ההעלאה, אך מסך הפתיחה של הסמל של ה WINDIWS נעלם משום מה.

(לא שאני צאיך אותו פשוט המסך שחור לגמרי כאילו המחשב כבוי,אז זה מוזר).

עדכון ביוס- אני מכיר את התוכנה שמעדכנת והתקנתי אותה.

הבעיה שאני לא מחבר את המחשב לרשת בזמן הקרוב בכלל (זה מחשב שני שישמש לעריכה בזמן הקרוב,ואוי ואבוי לי אם יכנס לי לשם משהו,אז אני לא מחבר אותו בכלל).

ראיתי אופציה של "התקנה מקובץ" שם, זה אמור להיות דומה?

אני יריץ את התוכנה ויעדכן מה הביצועים שלו, כדי שתגידו לי אם הוא חזק וטוב באמת.

תודה

פורסם

אז תוריד את הקובץ ביוס עדכני ביותר מהאתר, תשים על דיסקט ותפעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים