עבור לתוכן

סיפור אמיתי: על יכולתו של התומך הטכני הטיוואני המצוי

Featured Replies

פורסם

הרקע:

לוח IS7-E עם פרסקוט 3.0, באוברקלוק קליל ל-215FSB גורם להתחממות צ'יפסט של עד ומעבר ל-100 מעלות צלזיוס. גם ללא אוברקלוק הטמפ' מגיעות ל-80 מעלות.

אמצעי לפתרון הבעיה: מייל לחברת ABIT העולמית עם שאלה בנושא.

את הלינק הבא יש לקרוא מהסוף להתחלה, שם התחילה ההתכתבות לפני שבועיים. היא עדיין מתמשכת.

ההתכתבות

פורסם

אם נתעלם לרגע מהתשובות שלהם (שנועדו -לדעתי- לגרום לך להתייאש מהם :lol:) אז יש לי רעיון לבעיה:

התחממות נגרמת אחרי OC בגלל העלאת המתח.

תבדוק מה המתח שמגיע למעבד ע"י התוכנה של ABIT EQ או ע"י MBM.

אם המתח שמגיע למעבד/צ'יפסט גדל בצורה משמעותית בלי שנגעת בו - גש עם הלוח לממש את האחריות שלך.

הח'ברה מטייוואן לא יוכלו לעזור לך הרבה אם הם לא יראו את הלוח.

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol:

You say you??re getting high temperatures, they are"..."

הרג אותי!!!! :lol:

נ.ב

למה שלא פשוט תתקשר אליהם?

פורסם
  • מחבר
התחממות נגרמת אחרי OC בגלל העלאת המתח.

תבדוק מה המתח שמגיע למעבד ע"י התוכנה של ABIT EQ או ע"י MBM.

זהו, שהלוח עושה Undervolting. כרגע הוא על סטוק, והוא מציג 1.3 במקום 1.35... המקסימום שהעליתי היה ל-1.45... וגם במתח סטוק הוא מגיע ל-70 עד 80 מעלות...

אני חושב שהחיישן פשוט דפוק, זה ההסבר ההגיוני היחיד... אבל המחשב עדיין מאתחל את עצמו כשהוא מגיע ל-110 מעלות, לא משנה מה מוגדר ב-BIOS...

אבל זו כבר שיחה לפורום אחר :)

פורסם

אז למה לך לשבור את הראש עם הטאיוונים :smile1: ?

גש ותממש את האחריות! (שאני מקווה שעדיין יש לך).

אם אין לך אחריות, פשוט תבטל את האופציה בביוס של כיבוי המחשב כאשר הוא מגיע לטמפרטורה גבוהה.

פורסם
  • מחבר

בעיה לממש את האחריות... הלוח עבר החלפה של גוף הקירור של הצ'יפסט במהלכה ניזוק גוף הקירור המקורי...

אני יכול לנסות לשחזר אותו, אבל הטיעון הכללי שלי יהיה משהו בסגנון של "הלוח דפוק כי הוא לא עובד כשאני עושה אוברקלוק", זה לא ממש טיעון שתופס...

וגם אתה לא ממש קורא מה שכתבתי! אמרתי שהוא מאתחל את עצמו לא משנה מה אני מגדיר בביוס!

פורסם

וואלה, לא שמתי לב שדיברת גם על הביוס.

לגבי מימוש אחריות של לוח עם בעיית OC:

לדעתי זה כלול בגבולות האחריות, מכיוון שהלוח הזה מוצהר כבעל יכולות OC.

הטענה שלך היא פשוטה: רכשתי את הלוח למטרות OC והלוח לא עומד בזה!

ABIT SoftMenu Overclocking

The overclocking functions include CPU frequency, Vcore, multiplier and memory voltage adjustment to maximize your system performance.

ושמישהו שעובד כאן בחנות מחשבים יתקן אותי אם אני טועה!

פורסם

:lol:

זאת רק טעימה קטנה מנפלאות הטייוואנים.

אני מדבר עם טייוואנים, קוריאנים וסינים כל יום.

אם אתה חושב שזה גורם לך לרצות לדפוק את הראש בקיר, נסה לדבר עם קוריאני בטלפון.

פורסם

עזוב אל תתקשר, התקשרתי פעם לצ'יינטק, וזאת הייתה הטעות הגדולה ביותר שעשיתי בחיים שלי, אווווווווו איזה זייני שכל עם קול מעצבן שלא מקשביבים לך, ויש להם איזה 4 אנשים על קו אחד, לפחות ככה היה אצלי, שמעתי עוד איזה 2-3 שיחות באותו הזמן :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים