עבור לתוכן

תחזוקת המחשב - איך?

Featured Replies

פורסם

היי. אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לשמור עליו נקי ומסודר, כך שביצועיו ישמרו לאורך זמן.

על המחשב הנוכחי שמרתי בכבוד למשך שנתיים, הוא כמעט חסר ספייוורים, חסר ווירוסים, אני מאוד מסודר באופן איחסון הקבצים שלי וכו', אך התווכחתי לכך שזה לא מספיק. מעולם לא פירמטתי, איחוי דיסק עשיתי פעם ראשונה החודש ומעולם לא ניקיתי את תכולת המארז!

יש לי מספר של שאלות בנוגע לתחזוקה ולשמירה על תוכן וחומרת המחשב, כך שאוכל רק לשפר את אופן תחזוקתי בעתיד. אני מקווה שתוכלו לספק לי תשובה לרובן, אני באמת אהיה אסיר תודה.

1. כמה מחיצות לעשות בעת התקנת הווינדוס? 1, 2, 3? ולמה כל אחת מועילה ואיך לסדרן? (לדוגמא: שתי מחיצות, רחת למשחקים ומולטימדיה ואחת לתוכנות ווינדוס).

2. פירמוט המחשב, מתי, למה ואיך? באמת, אין לי שמץ של מושג על אופן התהליך של זה!

3. ניקוי תכולת המארז, כלומר חלקי המחשב, איך ומתי? (פעם בשנה, חודש וכו'? האם זה מסוכן לחומרה? באילו חומרים לעשות זאת? והאם עדיף לעשות זאת עם מבין בנושא?).

4. ניקוי דיסק, מה זה? למה זה עוזר? מה ההבדל בין זה לאיחוי דיסק? מתי לעשות את זה? והאם זה מסוכן?

5. אילו עוד דרכים יש לשמירה או לשיפור ביצועי המחשב איך עוד כדאי לתחזק אותו?

- תודה רבה.

פורסם

1. התאוריה אומרת שכדאי לעשות מחיצה למשחקים ומחיצה לווינדוס, או לחילופין אם אתה עורך קבצים כבדים. אני חייב לאמר שאף פעם לא מצאתי שימוש לתכונת המחיצות, אני חושב שזה די מיותר (המקרה היחיד שאני חושב שזה מועיל זה אם מישהוא גולש הרבה באתרי פורנו אז המחשב שלו יתמלא בקבצי ריגול ובגלל זה מחיצה אחת לכל הזבל שנוצר מהגלישה ומחיצה שנייה לעבודה "נקייה").

2. תראה, פירמוט זה תחביב שיש לפתח, יש כאלה שאוהבים את זה וישש כאלה שלא (בגלל הגישה של "אם זה עובד למה לגעת?!") אני אישית אוהב לפרמט את המחשב משהוא כמו פעם בחודשיים כי אני חושב שזה רק תורם לשמירת הביצועים שלו (כמובן שצריך לגבות ) מנסיון שלי אם אתה עובד הרבה באינטרנט ותוכנות שיתוף, לא משנה כמה תנקה את המחשב מקבצי "זבל" או מטמפים למינהם ולא משנה כמה תוכנות נגד ספיוור תריך או תוכנות לניקוי הרג'סטרי, שום דבר לא משתווה לפירמוט, אז תעשה את החשבון שלך אם כדאי או לא..

3. כל התורה הזאת היא בסך הכול הניקוי של שכבת האבק והמאוררים כדי שלא יתחמם יתר על המידה, לא צריך שום כלים והכשרה, שואב אבק עם ראש צר יספיק, ובמגעים העדינים שעל הלוח כדאי שתנקה עם מברשת.

4. ניקוי דיסק זה התכונה של ווינדוס לנקות קבצי טמפ וקבצים זמניים, זה לא מזיק לשום דבר מכיוון שהתוכנה הזאת מנקה רק קבצים שהם קבצים זמניים שמהחשב יצר ואין לו שימוש בהם עוד.

איחוי דיסק זה התכונה של ווינדוס ל"סדר" את הקבצים בכונן על מנת שהיו מסודרים בצורה אופטמלית מה שיקל על הכונן ובסופו של דבר יאיץ את הפעולה של המחשב. כדאי לעשות איחוי דיסק כל שבועיים , ניקוי דיסק כל שבוע.

5. לא כדאי לגלוש באתרי פורנו... :smile1: וגם לא להתקין יותר מדי תוכנות שמעמיסות סתם על המחשב. אם אתה לא משתמש בתוכנה מסויימת מחק אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים