פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים במה מתעסקת כל יחידה?פלס"ר בערך היבנתי שהיא מסיירת מה עודפלנ"ט שזה נגד טנקים בערךמגלן אין לי מושג במה היא מתעסקת
פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים אני לא חושב שמותר בכלל לחשוף את הייעוד של היחידות האלה בפורום פתוח...אם אתה רוצה, תשאל אנשים ששירתו שם בצורה פרטית יותר...
פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים מחבר אהה אוקי היבנתי אז יש אולי מישהו שיכול להסביר לי בפרטי לפי מה שהיבנתי זה מסווג אז לא את הפרטים האסורים בכללי מה הם עושים
פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים http://www.isayeret.comמידע כללי על היחידות וגם על הגיבושיםוהמסלולים בדרך להתקבל להיות לוחםבסיירות או יחידות עלית אתה תוכל למצואבאתר הנ"ל.
פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים בגלל הצרכים של חטיבות החי"ר להיות יותר עצמאיות במהלך מלחמה הוקמו היח"טיות (יחידות חטיבתיות)לפי מה שהבנתי והוא בלמ"ס הם מאורגנות כגדוד.אם אתה רוצה להתקבל לשם אתה צריך להגיע לאחת מ4 חטיבות החי"ר (גולני,גבעתי,נח"ל וצנחנים) ולעבור גיבוש מפרך שנערך בתחילת הטירונות.הגיבוש ממיין ל4 היח"טיות-שהן הפלס"ר,הפלנ"ט,הפלחה"ן,הפלחי"ק.הפלס"ר הוא בעצם סיירת של הגדוד העוסקת במשימות הדורשות יכולת גבוהה מאוד,והם בעצם העילית של החטיבה.הפלנ"ט (או העורב) הם צוותים המתמחים בפעילות נגד טנקים.הפלחה"ן הם פלוגות המתמחות בצרכי ההנדסיים של החטיבה.הפלחי"ק הם פלוגות המתמחות בקישור בשדה הקרב (בנבדל מאלחוטאים רגילים).לצנחנים יש בנוסף את מגלן ודובדבן,לגולני את אגוז שאני לא יכול לספק לך מידע עליהם כי הוא חסוי (וגם אני לא יודע המון בעצמי..)חשוב לציין שכל היחידות הן בעלות מסלול הכשרה מאוד ארוך ומפרך,ונחשבות יוקרתיות. החלוקה והעבודה בהן בשונה מהגדודים היא צוותית ואישית יותר.הם בדרך כלל לא עושים קווים ומבצעיות,ונשמרים למבצעים (כרגע המעצרים,החיסולים וכו') היותר נחשבים.הם מקבלים יותר הקצאות ציוד והצוותים בהחלט הרבה יותר איכותיים מהגדודים. היחס גם יותר אישי והאחווה מאוד חזקה.
פורסם 2004 בדצמבר 420 שנים בלתי מסווגנביש גם למשל בחיל ההנדסה את היחטיות שלהם, סיירת יעל, (סיירת מובחרת שמשלבת רמה גבוהה של פעילות הנדסית)ויחידת סילוק פצצותויש עוד כמה יחידות וסיירות נוספות
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.